PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 180 tys. ocen
7,6 10 1 180486
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Czy Jacob był złym człowiekiem?Zastanawiam się,bo na tym etapie na którym jestem(10 odcinek 6 sezon)wydaję się wręcz przeciwnie.Nie wiem,może jestem jakaś świrnięta ;)

ocenił(a) serial na 5
Jaaa

Kazał wymordować ludzi z Dharmy więc pewnie był zły.

ocenił(a) serial na 10
hazy_1

w LOST nic nie jest jednoznaczne. A może to Man in Black podszył się pod Jacoba i kazał to zrobić ? Lub Widmore który był w tym czasie liderem ?

ocenił(a) serial na 10
hazy_1

a skąd wiesz, że to Jacob kazał wybić Dharmę?
wg mnie to było polecenie ówczesnego przywódcy Innych: Widmore'a
Dharma nieustannie łamała podpisane zawieszenie broni, nic dziwnego, że w końcu dostali na co zasłużyli

ocenił(a) serial na 5
Murdoc

Wystarczy, że nie powstrzymał Widmora, więc dał swoje ciche przyzwolenie na to, pozatym zabił swojego brata, albo raczej skazał go na egzustencje pod postacią dymu, i za co? Za to, że chciał opuścić wyspe, pomścił matke i ludzi z wioski zabijając psychopatke.

ocenił(a) serial na 10
hazy_1

a czemu miałby go powstrzymywać? już nie pamiętasz jak ważna dla Jacoba byłą wolna wola.. samo powstanie innych stało się faktem tylko dzięki Richardowi, bo Jacob nie miał zamiaru na nikogo wpływać

ocenił(a) serial na 5
Murdoc

To czemu Richard nie był przywódcą tamtych skoro dzięki niemu powstali? Natomiast był POŚREDNIKIEM między tamtymi i Jacobem, więc Jacob musial mieć jakiś wpływ na nich.

ocenił(a) serial na 10
Jaaa

Jak dla mnie to Jacob był dobrym człowiekiem i 6-sty sezon to pokazuje.