PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 180927
7,1 37 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

W to ze bernard jest przywódca inych to nie wierze
moze był tylko jednym z współfinasjerów programu Dharma i to wszystko nie wydaje mi sie zeby to on byłl tym 'wspaniałym' człowiekiem. Chciaz jego osoba jest bardzo interesujsca nio bo z rose spotykamy sie juz na lotnisku bernarda przy niej nie ma, gdy samolot ma turbulencje tuz przed katastrofa jego równiez nie ma przy rose. poznajemy go dopiero w x odcinku 2 serii - siedzacego na drzewie w fotelu który niby wyleciał z samolotu...

ocenił(a) serial na 10
Rusalek

Ja mam kilka typów co do tego, ale stawiam, że tym przywódcą jest OJCIEC JACKA. Wiem, wiem - niby nie żyje, ale DLACZEGO występuje w tak wielu retrospekcjach bohaterów? To tak jakby po trochu przyczyniał się do tej katastrofy samolotu... Poza tym inne moje typy: Alvar Hanso, Widmore, ojciec Locke'a, prawdziwy Sawyer, itp. Na pewno przywódcą NIE JEST Henry.

ocenił(a) serial na 10
zuckuss_2

Ja sie juz troszke pogubilam. Kto to jest Alvar Hanso i ten Widmore. Osobiscie uwazam, ze Bernard nie pasuje na przywodce, ale wydaje mi sie, ze wsrod rozbitkow jest jeszcze jeden Inny , dlaczego.. troszke zdziwila mnie sprawa z tym, ze Inni znaja prawdziwe nazwisko Sawyera przeciez jak byl z nimi Ethan to jeszcze nikt nie wiedzial jak on ma naprawde na imie, dopiero Lock zaczal o tym glosno mowic w 2 serii, i gdy postrzelili Sawyera na tratwie to Jin tez krzyczal do niego 'Sawyer '. Natomiast moja druga koncepja jest taka ze ojciec Locka i prawdziwy Sawyer to jedna i ta sama osoba. Co wy na to?

ocenił(a) serial na 10
ruda91

Według mnie fakt, iż Inni znają nazwiska rozbitków jest jednym z dowodów na to, że samolot nie rozbił się przypadkiem. Oni zostali tam sprowadzeni z konkretnych powodów. Zakładając, że Dharma prowadzi tam eksperymenty m.in z psychologii, to ci rozbitkowie są idealnym tego typu przykładem (np. każdy z nich ma coś na sumieniu). Ponadto większość z nich została jakby "nakierowana" właśnie na ten lot 815. Zauważyć można, iż w wielu retrospekcjach znajdujemy mnóstwo powiązań (chyba największą ilość razy to ojciec Jacka). Tak więc, wydaje się, że Inni tylko czekali na przybycie swoich ofiar. No tak... ale sądząc po ostatnim odcinku można uznać, iż samolot spadł dlatego, że Desmond nie wcisnął przycisku. A co jeśli o to właśnie chodziło Innym? Wg mnie Kelvin był jednym z Innych i miał za zadanie wyprowadzić "w pole" Desmonda, tak aby licznik doszedł do zera w tym właśnie czasie (a to wszystko na wypadek gdyby Desmond i rozbitkowie spotkali się). W ten sposób wszystko wygląda na sprawkę Desmonda. Mi osobiście nie chce się wierzyć, że to tylko on przyczynił się do upadku samolotu... Wracając do głównego wątku - podobno nazwisko Widmore pojawia się w całej serii kilka razy (np. na balonie Henrego), więc ta postać już wydaje się być zamieszana... Ale ja nadal twierdzę, iż jest to ktoś z retrospekcji bohaterów...

użytkownik usunięty
zuckuss_2

ciekawa teoria.... no nic, ja narazie nie mam swoich domysłów ale wasze opcje są bardzo ciekawe;))) fani lost = odpowiadajcie na moją ankietę, bo jakoś mało osób dało odpowiedzi..

użytkownik usunięty
zuckuss_2

ciekawa teoria.... no nic, ja narazie nie mam swoich domysłów ale wasze opcje są bardzo ciekawe;))) fani lost = odpowiadajcie na moją ankietę, bo jakoś mało osób dało odpowiedzi..