PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 180927
7,1 37 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Libby???

ocenił(a) serial na 10

Właśnie skończyłam oglądać finale i ... już nie mogę się doczekać trzeciego sezonu :)
Mam pytanko... Przepraszam, jeśli komuś wyda się beznadziejne, ale od ponad 30 godzin nie spałam, jest 1:30 w nocy i dopiero skończyłam oglądać odcinek, trochę ciężko mi się myśli i jakoś nie mogę skojarzyć prostych faktów. Wracając do pytania: czy Elizabeth, ta która dała Desmondowi łódź, to Libby??? Nigdy nie miałam pamięci do twarzy, ale wydała mi się podejrzanie podobna... i ten głos... tylko fryzura inna. W obsadzie nie znalazłam nikogo o imieniu Elizabeth...
Byłabym wdzięczna za odpowiedź.

ocenił(a) serial na 9
Mala_2

Tak dokładnie to jest libby choć w sumie trudno ją rozpoznać, Gdzieś nawet widziałem na obrazku powiązania wszystkich na wyspie i tam było napisane pomiędzy libby a desmondem-łódź.

ocenił(a) serial na 10
Maximus_7

Dzięki! Dziś obejrzałam te sceny jeszcze raz i jestem już pewna, że to ona. Tylko dlaczego przedstawiła się jako Elizabeth? Przeoczyłam coś, czy to kolejna z tajemnic Lost?

ocenił(a) serial na 9
Mala_2

Libby to może jakieś mega zdrobnienie od Elizabeth ale nie jestem za bardzo pewien

ocenił(a) serial na 10
Maximus_7

Ciekawa teoria, ale to chyba jednak nie to :) Stawiałabym raczej na zaburzenia osobowości, podwójną tożsamość, tudzież inne tego rodzaju problemy. W końcu była w szpitalu psychiatrycznym. Mam nadzieję, że wszystko wyjaśni się w trzecim sezonie.

Mala_2

Libby pewnie ma podobne zaburzenia co Hugo, ponieważ jej mąż miał na imię David, tak samo jak wymyślony kumpel Hurleya. Przypadek?

ocenił(a) serial na 10
Mielone

Być moze ma jakies zaburzenia osobowosci, ale ja tylko chciałbym wyjaśnić kwestie imienia Libby, Libby jest to zdrobnienie od Elizabeth, i w tym że sie przedstawiła jako Elizabeth nie doszukiwał bym sie czegoś nadzwyczajnego..

ocenił(a) serial na 10
kleudius

Dzięki za wyjaśnienie. Dziś poszperałam trochę w necie i rzeczywiście Libby to zdrobnienie od Elizabeth. Nie wiedziałam o tym wcześniej.

A co do Davida to właśnie coś mi przyszło do głowy. Libby nie mówiła w jaki sposób zginął jej mąż, prawda? (czy coś przeoczyłam?). Może on był jedną z ofiar zawalenia się pomostu na który wszedł Hurley? Może rozmawiali chwilę przed tym..? Może dlatego kumpel Hurley'a nazywał się Dave...?