PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 180 tys. ocen
7,6 10 1 180378
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Właśnie wpadłem na pomysł dotyczący Innych. Pomyślałem, że mogą oni być ludźmi, których zwerbowano do projektu "Dharma", jednak coś sprawiło, że część z nich się zbuntowała, zawiązała jakąś wspólnotę i przestali wykonywać polecenia swoich szefów (chodzi tu o organizatorów tego całego projektu). Stąd opuszczenie bukrów i wyludnienie znacznej części wyspy (ponieważ bunkry według mnie znajdują się we wszystkich częściach wyspy). Wybrali oni swojego lidera i pod jego przywództwem stawiają zbrojny opór przeciwko innym ludziom przybyłym na wyspę. Takie wytłumaczenie wyjaśniałoby ich dobrą znajomość tej wyspy (np. bunkier, w którym była Claire był dobrze zaopatrzony w lekarstwa). Nie wiem czy jest to dobra teoria, ale proszę o wasze opinie na ten temat. Ciekawe jakie wy macie pomysły dotyczące "Innych".

ocenił(a) serial na 9
orson

hmm... wiecie co.. chcialbym tu cos napisac, a mianowicie:
w 21 odcinku na filmie ktory oglada eko z locke'iem jest taki momencik gdzie jakies dizewczyny robia pajacyki i tamtedy przechodzi jakis brodacz z jakas baba...
ten brodaty to moze ten nasz "brodacz" z wyspy...

tych 'innych' ktorych widzial eko z jinem w lesie to pewnei ci sami 'inni' tylko ze oni sie charakteryzuja (kate znalazla z claire i danielle sztuczne brody i rozne srodki do charakteryzacji)

jesli ci inni sa dharmy to czemu mieliby opuszczac te bunkry? przecierz tam jest wszystko, zarcie, woda prad itd. no chyba ze ci 'inni' maja o niebo lepiej.....

ocenił(a) serial na 10
andrew_20

Na pewno nie mają o wiele lepiej, bo mieszkają przecież w namiotach. Mysle, ze ludzie z Dharmy i Inni to dwie oddzielne grupy... Choć niektorzy sądża, że nasz "brodacz" to zalozyciel Dharmy. Ja mysle, ze Inni nie wiedzą o tym, że ludzie z dharmy porzucili plan badan nad wyspą ( koncu w bunkrze nie ma nikogo z Dharmy, wiec mozna sadzic ze ich badania zostaly porzucone).
A ten bunkier ktory znalazla Claire wraz z Danielle i Kate, zostal opuszczony przez Innych, bo domyslali sie, ze predzej czy pozniej Claire przypomni sobie, co sie z nią działo w czasie gdy byla porwana przez Ethana

ocenił(a) serial na 10
Kapi_Aleks

Ja myśle, że te namioty to jakaś "ściema", oni muszą jeszcze jakoś inaczej żyć, może w bunkrze swoim, bo oni maja jeden, chociaż oni podobno jedza suszone ryby, a broń mogli mieć przy tej obstawie bunkra od Jacka, Sawyera, Locka jak im zabrali i jedną broń od Michaela, ale czemu mają te znoszone brudne ubrania, ale np Ethan i Goodwin mieli dobre ubrania jak szpiegowali rozbitków. Nie moge ile tu zagdake, tylko czekać na inne odcinki zostaje, nam pozostaje.
"LOST" - Next Thursday - only on your PC

ocenił(a) serial na 10
Sub_Zero

Nasz "brodacz" czyli Zeke, lub jak kto woli Mr. Friendley to zupełnie inna osoba niż pan DeGroot z filmików Dharmy. Choćby dlatego, że gra go inny aktor, a poza tym wiadomo, że Zeke naprawdę nia ma brody.

ocenił(a) serial na 9
orson

no Zeke nie musi miec brode bo przecierz sztuczna broda zostla odnaleziona prze Kate i Claire.
Namioty to wielka kicha, bo to gadal Micheal a jak widac Micheal albo jest pod wplywem tego co wstrzykiwali Claire ze tracila zmysly i robila to co jej sie powiedzialo, albo poprostu doszlo do jakiegos porozumienia: Walt za Henrego, no a przy tym MIcheal musial zabic 2 osoby.
Ludzie! przecierz ci inni sie charakteryzuja! to widac! =|

ocenił(a) serial na 10
andrew_20

Michael przeciez mial zabic tylko Ane Lucie (ona chciala zabic Henrego ale nie chciala, wiec, dala bron Michaelowi ktory musiał ją zabić, aby uwolnić Henrego), a Libby napatoczyla sie zupelnie przypadkowo.

ocenił(a) serial na 10
Kapi_Aleks

sorki, chodzilo mi o to, ze ona chciala ale nie mogla :D

Kapi_Aleks

Według mnie jest tak

W roku 1980 (na filmiku Darhmy widać date) na wyspie prowadzono badania nad zachowaniami ludzi.Każdy bunkier miał za zadanie co innego (Guzik w bunkrze z magnesem ma stabilizowac magnes) a przy okazji w stacji perła obserwowano zachowania ludzi czyli 2 eksperymenty w jednym.LEcz wyspa niebyła zwykłą wyspą jak sie wydawało Darhmie.Wyspa wysłąła swojego opiekuna by zabił ludzi którzy nie okazuja jej należytego szacunku (chodzi mi o czarny dym).Pracownicy Darhmy byli po koleji wyelminowni dlatego stopniowo opuszczali bunkry .Ocaleli Darhmy zamieskzali w jedynym przez nich uratownym bunkrze do którego mozna wejść bramą której strzegą 2 ziomale ze strzelbami...
To tyle odemnie

ocenił(a) serial na 10
Grievous

Guzik w bunkrze wlasnie nic nie znaczy... w jednym z odcinkow okaze sie, ze to jest sciema ;)

Kapi_Aleks

Ale gdyby ci pracownicy Dharmy się zbuntowali, to chyba przestali by im zrzucac jedzenie :D

ocenił(a) serial na 10
Rychoslaw

A może te jedzenie to jest specjalnie dla rozbitków??