Właśnie wpadłem na pomysł dotyczący Innych. Pomyślałem, że mogą oni być ludźmi, których zwerbowano do projektu "Dharma", jednak coś sprawiło, że część z nich się zbuntowała, zawiązała jakąś wspólnotę i przestali wykonywać polecenia swoich szefów (chodzi tu o organizatorów tego całego projektu). Stąd opuszczenie bukrów i wyludnienie znacznej części wyspy (ponieważ bunkry według mnie znajdują się we wszystkich częściach wyspy). Wybrali oni swojego lidera i pod jego przywództwem stawiają zbrojny opór przeciwko innym ludziom przybyłym na wyspę. Takie wytłumaczenie wyjaśniałoby ich dobrą znajomość tej wyspy (np. bunkier, w którym była Claire był dobrze zaopatrzony w lekarstwa). Nie wiem czy jest to dobra teoria, ale proszę o wasze opinie na ten temat. Ciekawe jakie wy macie pomysły dotyczące "Innych".
hmm... wiecie co.. chcialbym tu cos napisac, a mianowicie:
w 21 odcinku na filmie ktory oglada eko z locke'iem jest taki momencik gdzie jakies dizewczyny robia pajacyki i tamtedy przechodzi jakis brodacz z jakas baba...
ten brodaty to moze ten nasz "brodacz" z wyspy...
tych 'innych' ktorych widzial eko z jinem w lesie to pewnei ci sami 'inni' tylko ze oni sie charakteryzuja (kate znalazla z claire i danielle sztuczne brody i rozne srodki do charakteryzacji)
jesli ci inni sa dharmy to czemu mieliby opuszczac te bunkry? przecierz tam jest wszystko, zarcie, woda prad itd. no chyba ze ci 'inni' maja o niebo lepiej.....
Na pewno nie mają o wiele lepiej, bo mieszkają przecież w namiotach. Mysle, ze ludzie z Dharmy i Inni to dwie oddzielne grupy... Choć niektorzy sądża, że nasz "brodacz" to zalozyciel Dharmy. Ja mysle, ze Inni nie wiedzą o tym, że ludzie z dharmy porzucili plan badan nad wyspą ( koncu w bunkrze nie ma nikogo z Dharmy, wiec mozna sadzic ze ich badania zostaly porzucone).
A ten bunkier ktory znalazla Claire wraz z Danielle i Kate, zostal opuszczony przez Innych, bo domyslali sie, ze predzej czy pozniej Claire przypomni sobie, co sie z nią działo w czasie gdy byla porwana przez Ethana
Ja myśle, że te namioty to jakaś "ściema", oni muszą jeszcze jakoś inaczej żyć, może w bunkrze swoim, bo oni maja jeden, chociaż oni podobno jedza suszone ryby, a broń mogli mieć przy tej obstawie bunkra od Jacka, Sawyera, Locka jak im zabrali i jedną broń od Michaela, ale czemu mają te znoszone brudne ubrania, ale np Ethan i Goodwin mieli dobre ubrania jak szpiegowali rozbitków. Nie moge ile tu zagdake, tylko czekać na inne odcinki zostaje, nam pozostaje.
"LOST" - Next Thursday - only on your PC
Nasz "brodacz" czyli Zeke, lub jak kto woli Mr. Friendley to zupełnie inna osoba niż pan DeGroot z filmików Dharmy. Choćby dlatego, że gra go inny aktor, a poza tym wiadomo, że Zeke naprawdę nia ma brody.
no Zeke nie musi miec brode bo przecierz sztuczna broda zostla odnaleziona prze Kate i Claire.
Namioty to wielka kicha, bo to gadal Micheal a jak widac Micheal albo jest pod wplywem tego co wstrzykiwali Claire ze tracila zmysly i robila to co jej sie powiedzialo, albo poprostu doszlo do jakiegos porozumienia: Walt za Henrego, no a przy tym MIcheal musial zabic 2 osoby.
Ludzie! przecierz ci inni sie charakteryzuja! to widac! =|
Michael przeciez mial zabic tylko Ane Lucie (ona chciala zabic Henrego ale nie chciala, wiec, dala bron Michaelowi ktory musiał ją zabić, aby uwolnić Henrego), a Libby napatoczyla sie zupelnie przypadkowo.
Według mnie jest tak
W roku 1980 (na filmiku Darhmy widać date) na wyspie prowadzono badania nad zachowaniami ludzi.Każdy bunkier miał za zadanie co innego (Guzik w bunkrze z magnesem ma stabilizowac magnes) a przy okazji w stacji perła obserwowano zachowania ludzi czyli 2 eksperymenty w jednym.LEcz wyspa niebyła zwykłą wyspą jak sie wydawało Darhmie.Wyspa wysłąła swojego opiekuna by zabił ludzi którzy nie okazuja jej należytego szacunku (chodzi mi o czarny dym).Pracownicy Darhmy byli po koleji wyelminowni dlatego stopniowo opuszczali bunkry .Ocaleli Darhmy zamieskzali w jedynym przez nich uratownym bunkrze do którego mozna wejść bramą której strzegą 2 ziomale ze strzelbami...
To tyle odemnie
Guzik w bunkrze wlasnie nic nie znaczy... w jednym z odcinkow okaze sie, ze to jest sciema ;)