Oj kończę już lostów niestety :( Jestem na 2 odcinku 6 sezonu.I co po tym oglądać??? Poleccie coś fajnego ,podobnie wkręcający i wciągający serial z ciekawą fabułą.Dodam że oglądnąłem już Prison break,Housa,Jak poznałem waszą matkę(wszystkie aktualne sezony),Dextera(wszystkie aktualne sezony),Zarchiwum X.
Na ostro i poważnie to "Zakazane imperium" a na luzie, z kpiną i do śmiechu to "Detektyw Monk".
Jak ma być i jedno i drugie to polecam polską superprodukcję "Klan"
- tak straszne, że aż śmieszne ;p
Goście (Fajny serial ma swój urok). Nie mówię że musisz go obejrzeć ale warto ja nie żałuję.
Polecam zobacz chociaż 2 pierwsze odcinki spodoba ci się :)
Popieram, The walking dead ma bardzo podobny tajemniczy klimat. Serial zbudowany jest w niemal identycznym schemacie (opowiada o grupce ocalałych, próbujących się ratować, historia bohaterów pokazana jako retrospekcja).
Może nie ma to takiej budowy jak w LOST, ale przedstawione są wydarzenia z przeszłości bohaterów, co jakiś czas poruszając nowe wątki, nie pamiętam dokładnie, ale bodajże na początku odcinka to się znajdowało.
Każdy ma inną opinię o serialu, ale w temacie jest prośba o podanie : "Poleccie coś fajnego ,podobnie wkręcający i wciągający serial z ciekawą fabułą.", więc nie krytykuj.
Nie porównuję obu seriali, wskazuje podobieństwa i według mnie "The walking dead" wyróżnia się z tłumu wielu innych seriali. Trzyma w napięciu. Zresztą Frank Darabont jest świetnym reżyserem i w tym serialu nie umniejsza swoich możliwości. Pozdrawiam :)
Gdyby trzymał w napięciu to by go nie olał po 2 sezonie :P, ale kumpel mówił, że się później trochę poprawił. Niestety już się pewnie tego nie dowiem :P
Nie zamierzam sprzeczać się co jest lepsze, a co gorsze. To dziecinne.
Jak już wcześniej zauważono "LOST" również nie jest idealny, fabuła w dalszych sezonach jest sporo naciągana i fantastyczna wręcz....Nalezy spojrzeć obiektywnie na pewne sprawy.
Yep, sorry ale jakieś korki wyciągane ze źródełka to już nie jest fantasy/sf tylko idiotyzm.
I co z tego, że ciebie nie trzymał z napięciu, to od razu nie oznacza, że serial jest do kitu
"Jak śmiesz porównywać Walking Shit Dead do Lost ????? PLEEEEEEASSS"
Jakby "Lost" był taki dobry.
Od siebie dodam:
- "The Killing"
- "The Sopranos"
- "The Shield"
- "The Wire"
- "The Walking Dead"
- "The Oz"
- "Carnivale"
- "Burn Notice"
Nie wszystkie są na równym poziomie, ale z pewnością da się je obejrzeć. Kolejność jest przypadkowa.
Co jak co, ale 3 pierwsze odcinki the walking dead to mistrzostwo . Warto oglądać, spokojnie zasluguje na 8.
Tajemnice Smallville,Supernatural. Bardzo ciekawe i wciagajace seriale.
Teraz ogladam Pamietniki Wampirow,takze polecam.
Pzdr.
Ja od siebie polecę 24, wg mnie najlepszy serial jaki kiedykolwiek oglądałem, wciąga jak odkurzacz i nie ma słabych sezonów. Mogę dorzucić też hiszpański El Internado, momentami tak samo zagadkowy jak LOST :)
A czy do El Internado są może napisy? Pamiętam, że bardzo kiedyś chciałam ten serial obejrzeć, ale do części odcinków znalazłam napisy, a do części nie. Oglądanie z lektorem mi się nie uśmiecha. A sama właśnie skończyłam oglądać ostatni odcinek Lostów i muszę się teraz o coś nowego zaczepić. ;)
No wlasnie taki miałem problem, że 2 pierwsze sezony musiałem przemęczyć z lektorem, później znalazłem napisy online :)
ja się zabieram za 'Impersonalnych', po obejrzeniu 'Lost'ów' zafascynowałam się grą aktorską serialowego Bena.
Seriale podobne do LOST?
W tej kolejności:
1. Once upon a Time - dawno dawno temu (Serial zastępuje mi LOST, wraz z PLL i Barco praktycznie nie odczuwam już pustki, chodź lost i tak pozostaje na 1 miejscu)
2. El Barco - Statek (bardzo podobny, i bardzo fajny - niestety nie jest idealny)
3. Pretty little liars - nie wiem czemu, ale ten serial głównie dla nastolatek przypomina mi strasznie zagubionych, może chodzi o ilość tajemnic i natłok wątków? nie wiem.
A z innych, niezbyt podobnych seriali to polecam jeszcze:
True Blood, Vampire Dairies, Lying Game, Revenge
i serie animowane/anime:
Avatar: Legenda Korry, Fairy Tail
Odnośnie jeszcze Dawno temu... Hurley jako gigant, Clare jako Bella, batoniki apollo, ajira airlines i flashbacki... no kurde czego chcieć więcej :)
Nie ma seriali podobnych do LOST bo to jest serial jedyny w swoim rodzaju. Użytkownik ricojonason chciał aby polecić mu podobnie wciągające seriale. A żeby porównywać Pretty Little Liars do LOST to już w ogóle przesada.
Polecam moje top 10 najlepszych seriali(Kolejność losowa):
1.The Sopranos - Gra aktorska i zakończenie- Mistrzostwo
2. Rzym - Świetna fabuła, świat pełen intryg
3. Breaking Bad - świetny Scenariusz oraz idealnie dobrany głowny bohater, genialny serial(Najlepszy aktualnie kręcony serial )
4. Band of Brothers -Co tu mówić, niczego mu nie brakuje. Spielberg z Hanksem stworzyli arcydzieło. Polecam książkę.
5. Games of Thrones -Świetny serial z masą intryg z domieszką fantasy. Od razu sięgnąłem po książki.
6.Pitbull (nie mylić z filmem!)-Genialna obsada, dialogi i gra aktorska sprawia że Pitbull to jeden z nielicznych polskich seriali z którego możemy być dumni.
7.The Walking Dead - pierwszy sezon to bajka. Reszta bardzo dobra.
8. Oz- Ilości razy gdy zbierałem szczękę z podłogi po zaskakującym zwrocie akcji nie zliczę.
9. Generation Kill - Serial bardzo prawdziwy, bez upiększania inwazji na irak.Postacie bardzo wyraziste.
10. LOST- Szkoda, że popsuli ostatni sezon, ale 3 pierwsze były rewelacyjne