PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 180707
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Next serial

ocenił(a) serial na 10

Oj kończę już lostów niestety :( Jestem na 2 odcinku 6 sezonu.I co po tym oglądać??? Poleccie coś fajnego ,podobnie wkręcający i wciągający serial z ciekawą fabułą.Dodam że oglądnąłem już Prison break,Housa,Jak poznałem waszą matkę(wszystkie aktualne sezony),Dextera(wszystkie aktualne sezony),Zarchiwum X.

ocenił(a) serial na 10
rico jonason

Na ostro i poważnie to "Zakazane imperium" a na luzie, z kpiną i do śmiechu to "Detektyw Monk".

Jak ma być i jedno i drugie to polecam polską superprodukcję "Klan"
- tak straszne, że aż śmieszne ;p

rico jonason

Zdecydowanie Battlestar Galactica

ocenił(a) serial na 10
rico jonason

Goście (Fajny serial ma swój urok). Nie mówię że musisz go obejrzeć ale warto ja nie żałuję.
Polecam zobacz chociaż 2 pierwsze odcinki spodoba ci się :)

ocenił(a) serial na 9
rico jonason

Walking Dead.

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Popieram, The walking dead ma bardzo podobny tajemniczy klimat. Serial zbudowany jest w niemal identycznym schemacie (opowiada o grupce ocalałych, próbujących się ratować, historia bohaterów pokazana jako retrospekcja).

ocenił(a) serial na 9
Justencja

W Walking Dead nie ma retrospekcji.

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Może nie ma to takiej budowy jak w LOST, ale przedstawione są wydarzenia z przeszłości bohaterów, co jakiś czas poruszając nowe wątki, nie pamiętam dokładnie, ale bodajże na początku odcinka to się znajdowało.

Justencja

Jak śmiesz porównywać Walking Shit Dead do Lost ????? PLEEEEEEASSS

ocenił(a) serial na 10
Private_Witt

Każdy ma inną opinię o serialu, ale w temacie jest prośba o podanie : "Poleccie coś fajnego ,podobnie wkręcający i wciągający serial z ciekawą fabułą.", więc nie krytykuj.

Nie porównuję obu seriali, wskazuje podobieństwa i według mnie "The walking dead" wyróżnia się z tłumu wielu innych seriali. Trzyma w napięciu. Zresztą Frank Darabont jest świetnym reżyserem i w tym serialu nie umniejsza swoich możliwości. Pozdrawiam :)

Justencja

Gdyby trzymał w napięciu to by go nie olał po 2 sezonie :P, ale kumpel mówił, że się później trochę poprawił. Niestety już się pewnie tego nie dowiem :P

ocenił(a) serial na 10
Private_Witt

Nie zamierzam sprzeczać się co jest lepsze, a co gorsze. To dziecinne.

Jak już wcześniej zauważono "LOST" również nie jest idealny, fabuła w dalszych sezonach jest sporo naciągana i fantastyczna wręcz....Nalezy spojrzeć obiektywnie na pewne sprawy.

Justencja

naciągana fabuła w serialu z elementami fantastycznymi i s- f a to ci ciekawe.

ocenił(a) serial na 10
Private_Witt

Wszystko z umiarem. Widzowie to nie idioci...

ocenił(a) serial na 9
Justencja

Yep, sorry ale jakieś korki wyciągane ze źródełka to już nie jest fantasy/sf tylko idiotyzm.

użytkownik usunięty
Private_Witt

I co z tego, że ciebie nie trzymał z napięciu, to od razu nie oznacza, że serial jest do kitu

Private_Witt

"Jak śmiesz porównywać Walking Shit Dead do Lost ????? PLEEEEEEASSS"
Jakby "Lost" był taki dobry.

Od siebie dodam:
- "The Killing"
- "The Sopranos"
- "The Shield"
- "The Wire"
- "The Walking Dead"
- "The Oz"
- "Carnivale"
- "Burn Notice"

Nie wszystkie są na równym poziomie, ale z pewnością da się je obejrzeć. Kolejność jest przypadkowa.

ocenił(a) serial na 8
Private_Witt

Wszyscy fani LOST są tacy sami?

NexaT

Chyba nie, tylko ja jestem taki zły i nie dobry.

ocenił(a) serial na 9
Private_Witt

Co jak co, ale 3 pierwsze odcinki the walking dead to mistrzostwo . Warto oglądać, spokojnie zasluguje na 8.

rico jonason

Tajemnice Smallville,Supernatural. Bardzo ciekawe i wciagajace seriale.
Teraz ogladam Pamietniki Wampirow,takze polecam.
Pzdr.

użytkownik usunięty
rico jonason

Polecam The Following, nowy kryminał i nawet wciąga :D

rico jonason

dexter

ocenił(a) serial na 10
rico jonason

Ja od siebie polecę 24, wg mnie najlepszy serial jaki kiedykolwiek oglądałem, wciąga jak odkurzacz i nie ma słabych sezonów. Mogę dorzucić też hiszpański El Internado, momentami tak samo zagadkowy jak LOST :)

HankMoody

Shameless

HankMoody

A czy do El Internado są może napisy? Pamiętam, że bardzo kiedyś chciałam ten serial obejrzeć, ale do części odcinków znalazłam napisy, a do części nie. Oglądanie z lektorem mi się nie uśmiecha. A sama właśnie skończyłam oglądać ostatni odcinek Lostów i muszę się teraz o coś nowego zaczepić. ;)

ocenił(a) serial na 10
hostica

No wlasnie taki miałem problem, że 2 pierwsze sezony musiałem przemęczyć z lektorem, później znalazłem napisy online :)

ocenił(a) serial na 10
rico jonason

ja się zabieram za 'Impersonalnych', po obejrzeniu 'Lost'ów' zafascynowałam się grą aktorską serialowego Bena.

milkalat

Jestem w trakcie oglądania Impersonalnych i jak dla mnie świetny serial. Polecam :)

rico jonason

el barco - statek !

ocenił(a) serial na 10
rico jonason

Supernatural i Person Of Interest (z Michaelem Emersonem w roli głównej).

ocenił(a) serial na 10
lostek815

Seriale podobne do LOST?
W tej kolejności:
1. Once upon a Time - dawno dawno temu (Serial zastępuje mi LOST, wraz z PLL i Barco praktycznie nie odczuwam już pustki, chodź lost i tak pozostaje na 1 miejscu)
2. El Barco - Statek (bardzo podobny, i bardzo fajny - niestety nie jest idealny)
3. Pretty little liars - nie wiem czemu, ale ten serial głównie dla nastolatek przypomina mi strasznie zagubionych, może chodzi o ilość tajemnic i natłok wątków? nie wiem.

A z innych, niezbyt podobnych seriali to polecam jeszcze:
True Blood, Vampire Dairies, Lying Game, Revenge
i serie animowane/anime:
Avatar: Legenda Korry, Fairy Tail

Odnośnie jeszcze Dawno temu... Hurley jako gigant, Clare jako Bella, batoniki apollo, ajira airlines i flashbacki... no kurde czego chcieć więcej :)

ocenił(a) serial na 10
Artemisek

Nie ma seriali podobnych do LOST bo to jest serial jedyny w swoim rodzaju. Użytkownik ricojonason chciał aby polecić mu podobnie wciągające seriale. A żeby porównywać Pretty Little Liars do LOST to już w ogóle przesada.

ocenił(a) serial na 9
rico jonason

Polecam moje top 10 najlepszych seriali(Kolejność losowa):
1.The Sopranos - Gra aktorska i zakończenie- Mistrzostwo
2. Rzym - Świetna fabuła, świat pełen intryg
3. Breaking Bad - świetny Scenariusz oraz idealnie dobrany głowny bohater, genialny serial(Najlepszy aktualnie kręcony serial )
4. Band of Brothers -Co tu mówić, niczego mu nie brakuje. Spielberg z Hanksem stworzyli arcydzieło. Polecam książkę.
5. Games of Thrones -Świetny serial z masą intryg z domieszką fantasy. Od razu sięgnąłem po książki.
6.Pitbull (nie mylić z filmem!)-Genialna obsada, dialogi i gra aktorska sprawia że Pitbull to jeden z nielicznych polskich seriali z którego możemy być dumni.
7.The Walking Dead - pierwszy sezon to bajka. Reszta bardzo dobra.
8. Oz- Ilości razy gdy zbierałem szczękę z podłogi po zaskakującym zwrocie akcji nie zliczę.
9. Generation Kill - Serial bardzo prawdziwy, bez upiększania inwazji na irak.Postacie bardzo wyraziste.
10. LOST- Szkoda, że popsuli ostatni sezon, ale 3 pierwsze były rewelacyjne