http://www.thetailsection.com/procedure.swf [www.thetailsection.com/ ...] tutaj macie nowy film Dharma, który ma się ukazać nie długo w LOST'ach. Moja prośba niech ktoś streści o czym jest tam mowa bo ja ze sluchu z anglika leże ...
W dużym skrócie chodzi o to, że piąta stacja, "Goblet" ("Czara"), służy do badań morskich, badacze będą w tej stacji przez 176 dni zbierać dane, badania mają być przeprowadzane w wyznaczonej zatoce, komputer nie może być używany do celów innych niż zbieranie i opracowywanie danych, ze względu na "incydent" (znowu wycięty fragment filmu?). Dalej jest instrukcja, aby nie wędrować zbyt daleko od brzegu, gdyż istnieje jakiś system ochronny/alarmowy. Reszta instrukcji podobna jak w widzianym przez nas filmie.
Heh dziękuje Ci bardzo ; ] Badania morskie mówisz, może ma to związek z logiem Dharm'y na rekinie w 2x02 :) Gdy Michael wciagla Sawyera na tratwę :)
Nie podoba mi sie to ... moim zdaniem nie bedzie tego w Lostach, to poprostu kolejne dzieło jakiegoś fana :)
jest bardzo prawdopodobne że to będzie. ten koreańczyk co na tym pierwszym filmie mówił, że ta fundacja prowadzi na tej wyspie badania dziedzinach: zachowań ludzkich, medycyny, elektromagnetyzmu, parapsychologi, i zwierząt (rekiny i niedzwiedzie). pokazali już stacje "łabędz", "strzała" i "medycyna" wiec jeszcze conajmniej 2 są na tej wyspie. według nie to bardzo prawdopodobne ze ten film bedzie w lostach
według mnie tak, prowadzą badania nad ich zachowaniem w nietypowych sytuacjach. kto wie może to oni stoja za katastrofą tego samolotu
Jedna ze stacji odpowiadała za badania nad elektromagnetyzmem... może to ma coś wspólnego z katastrofą samolotu.
Poza tym, o ile dobrze pamiętam z podcastów, twórcy mówią, że w tym sezonie dowiemy się, dlaczego spadł samolot...
ostatnio tez sie nad tym zastanawialam i doszlam do podobnego wniosku wkońcu tez prowadzili badania nad zachowaniami ludzkimi moze poprostu to jest ich jakis szurniety test. sami widzicie jaka doborowa mieszanka leciala tym samolote (doktore, kate, soyer, said). moze czekaja kiedy wszyscy pozabijaja sie nawzajem.
Co do wypadku samolotu, to jest wielce prawdopodobne, że stoi za tym Dharma, zwróćcie uwagę w 15 epizodzie (Mothernity Leave) we flashbackach Claire wyraźnie widać, że jej dziecko w łóżeczku ma zabawki przedstawiające samoloty linii lotniczych Oceanic, co sugeruje, że Dharma i Oceanic są w jakiś sposób ze sobą związane, jest więc bardzo możliwe, że wypadek samolotu nie był przypadkowy.
a ta Libi chyba była sewardesą w tym samolocie o ile sie nie myle, może ona należy do dharma i innych, i moze miała cos wspólnego z katastrofa. ale to by było zbyt naciągane
to byla chyba cindy....i ja porwali, moze to taka przykrywka..'' porwali''....a tak naprawde juz do nich dolaczyla i powiedziala co wiedziala...