PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 180 tys. ocen
7,6 10 1 180247
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Przypadek??

ocenił(a) serial na 10

Każdy w tym serialu sie z kims zetknal: ostatnio na samochod w ktorym siedziala ana lucia wpadl sawyer, wczesniej bylo pokazane ze Lock podaje ksiazke komus tam, wszyscy na tej wyspie sa ze soba dziwnie powiazani... Moim zdaniem tworcy zrobia z tego jakis pozytek. :)

ocenił(a) serial na 10
nemo566

locke nie podaje książki tylko podaje leki rose na lotnisku...

ocenił(a) serial na 10
michal_55

wczesniej jeszcze Charlie sie widzial z Sawyerem gdzies na posterunku....

ocenił(a) serial na 10
Kapi_Aleks

taki sytuacji jest mnostwo, przypominam sobie jak shanon jest w szpitalu kiedy umarł jej ojciec, kiedy jej macocha rozmawia z lekarzem obok przechodz jack,
kiedy indziej matka kate obsługuje w knajpie sawyera,
jest jeszcze mnóstwo inny ch takich przypadków w tym filmie, czy maja one jakieś znaczenie dowiemy się później...

ocenił(a) serial na 10
Kapi_Aleks

takich sytuacji jest mnostwo, przypominam sobie jak shanon jest w szpitalu kiedy umarł jej ojciec, kiedy jej macocha rozmawia z lekarzem obok przechodz jack,
kiedy indziej matka kate obsługuje w knajpie sawyera,
jest jeszcze mnóstwo inny ch takich przypadków w tym filmie, czy maja one jakieś znaczenie dowiemy się później...

ocenił(a) serial na 10
michal_55

Nie Charlie, tylko Boone, mija sie z Sawyerem na posterunku. A ojciec Jacka pil z Sawyerem w barze i zarywal do Ana-Lucii. Do tego mozna dodac, ze kiedy Jin idzie "przekazac wiadomosc" jednemu typowi to w telewizji akurat pokazywany jest... Hurley :). Aaa.. i jeszcze ojciec Shannon umiera w szpitalu, w ktorym pracuje Jack. Duuzo tego :)

ocenił(a) serial na 10
ZwolaK

Jeszcze jak Kate przychodzi do ojca - tego z wojska to na ekranie jest Sayid (e2s09)
Locke sprzedaje dom Nadii -byłej Sayida
Sawyer je coś w barze matki Kate
Ojciec Jacka przyjeżdza do Australii z AL, spotyka tam również Swayera
Jack spotyka Desmonda na stadionie

ocenił(a) serial na 10
Aquariia

No właśnie Sawyer pił z ojcem Jacka w barze a jak na samochod w którym ojciec Jacka siedzial Sawyer wpadł to go nie poznał...

ocenił(a) serial na 10
Aquariia

w odcinku "One of Them" kiedy Sayid jedzie z żołnierzami amerykańskimi, jeden z żołnierzy trzymie w ręce zdjęcie Kate

ocenił(a) serial na 9
Novy

ten który trzymam jej zdjęcie to jej oejciec ;p

ocenił(a) serial na 8
bratrunks

...i pytał Saida czy ma żonę i dzieci. Pełno tego było. Chyba w każdym wspomnieniu.na początku myślałem że to tylko takie ciekawe dodatki które nic nie znaczą jakich pełno w filmach, ale będą musieli coś z tym zrobić, bo za często to sie dzieje

ocenił(a) serial na 8
Eco

acha, i zastanawia mnie ten gość z odcinka 15, który przychodzi do Claire, jest pokazany przez chwilkę, ale kamera sie na nim skupiai on dziwnie się na nią patrzy. Na pewno jest on kimś ważnym, szukałem w starszych odcinkach lost kogoś podobnego-ojciec Jacka jest podobny(w pierwszych odcinkach jack znajduje jego pustą trumnę), ale ma inny układ szczęki i łuk brwiowy.Dzisiaj ten odcinek będzie na AXN. Polecam, to jeden z moich ulubionych odcinków, wszystko się w nim zmienia

ocenił(a) serial na 10
Eco

no mnostwo tego jest...
na pewno to nie jest przypadek

ocenił(a) serial na 8
Kapi_Aleks

Dobrze, że taki temat powstał bo własnie chciałem żeby ktoś mi pomógł :) Mam na myśli odcinek 17 'Lockdown'. Widzimy tam, że Pan Locke pracuje jako inspektor domowy. Czy ta kobieta, której dom sprawdzał John, to nie jest czasem ukochana Sayida z Iraku? Ma ona bardzo specyficzny akcent, sądzę że to mogła być ona. Nie mam dostępu do odcinków z 1 serii wiec nie sprawdzę. Obejrzyjcie ten fragment w Lockdown i może ktoś mnie oświeci. Nie daje mi to spokoju :)

MMK

Hurley kupił fabrykę produkującą pudełka, w której pracował Locke

ocenił(a) serial na 10
MMK

Tak to ukochana Sayida z Iraku.Jeśli was to ciekawi,to zapraszam nachaotic.blox.pl :)

ocenił(a) serial na 8
MUKI_2

http://photos1.blogger.com/blogger/4708/2679/1600/connections20060509.0.jpg [photos1.blogger.com/blo...]

Cale powiazanie kto z kim.

ocenił(a) serial na 10
Misiek_5

świetne jest to powiązanie wszystkich na linku od miśka tylko zastanawia mnie czemu bernarda wzieli z hanso jako jedna osobe na tym schemacie i kto to jest FAKE HENRY (dziadek arrona??? niech mnie ktos poprawi)

ocenił(a) serial na 10
nemo566

Misiek wydaje mi się albo z twojego wykresu wynika że Jack jest bratem Craire

Samcia

I to prawidłowy opis, w odcinku 2x20, ojciec jacka pojechał sie zobaczyć z córką w Australii, ale nie została ona pokazana (jak wiemy jest nią Claire, ale oni nie wiedzą, że są rodzeństwem to raz) Claire była w australii u tego jasnowidza przed lotem to dwa. Fake henry to ten nasz z włazu (którego przetrzymywali) bo jak dobrze wiemy, to nie prawdziwy henry gale, prawdziwy henry gale to murzyn, ktorego mieli dowód i jest on bratem rose :) ciekawe mnie tylko powiązanie Libby Locke i Hurleya SHRMI + ; ) locke pracował dla hurleya w fabryce pudełek ale co oznacza ten skrót ;P może to cś wyjaśni z tym szpitalem libby

ocenił(a) serial na 10
ultimate

ale jak ten falszywy henry jest powiązany z claire, tam jest żółta strzałka czyli oni są jakby rodziną. ja myśle że SHRMI to szpital gdzie oni byli (Santa Rosa Mental Health Institute) tam była też matka locka.

mnie zastanawia jeszcze: czemu tam jest BERNARD/HANSO jako jedna osoba, tam są chyba jeszcze powiązania które będą dopiero w finale sezonu, bo nie pamiętam żeby libby kupowała/sprzedawała desmondowi jakąś łódź, i żeby desmonda było widać w tych retrospekcjach o iraku

użytkownik usunięty
strzelba

Całe te powiązania to normalnie mnie zagięły.
Jack i Claire są rodzeństwem ...
Fałszywy Henry jest dziadkiem Aarona i teraz nie wiem czy on pracuje dla Bernarda, czy Bernard dla niego, w kazdym bądź razie wynika z tego, ze nasz skromny, cichutki i nikomu nie wadzący Bernard to potęrzny Alvares Hanso ( ciekawe czy Rose o tym wie :P )
A z kolei prawdziwy Henry, to brat Rose, która z kolei jest babcią Walta.
Wychodzi z tego, ze na pozór mało istotne postacie odgrywają tu dużą rolę ...
A co do Kelvina, to nie wiem, bo jak na razie jestem na etapie 14 odcinka, ale wydaje mi sie, ze jak dotąd nie był jeszcze pokazany. Więc skoro tam jest jakieś powiązanie z Sayidem, to możliwe, ze Kelvin to ten dowódzca amerykańskiej armii.
Robi sie coraz ciekawiej :P
Pozdrawiam =)

ocenił(a) serial na 10

no szok... Jack i Claire rodzenstwem? Rose babcią Walta? OJEJ... zszokowaliscie mnie :P

Kapi_Aleks

a ojciec Locka to człowiek ktory przyczynił sie do śmierci rodziców Sawyera

moja_pocztax

a ponadto czlowiek ktory "nauczył" Sayida przesłuchiwania ludzi to człowiek ktory uratował Desmonda i przekazał mu "tajemna" wiedze-bodajze zwie sie on Kelvin

ocenił(a) serial na 10
moja_pocztax

Widziałem te powiązania już wcześniej i podobno są one trochę "na wyrost" oraz przypuszczenia autora. Chociaż z tym, że Claire może być przyrodnią siostrą Jacka, wygląda nawet bardzo prawdopodobnie. W końcu Claire była Australijką, mieszkała tam. Tu by pasowało nam powiązanie. A nie zauważyliście JAKA POSTAĆ najczęściej powtarza się w retrospekcjach niektórych bohaterów? Ojciec Jacka. Zakładając, że ta katastrofa samolotu nie była przypadkiem i jest to jakiegoś rodzaju "eksperyment psychologiczny", to czy nie macie wrażenia, że to właśnie ojciec Jacka wydaje się zamieszany w to wszystko? I czy rzeczywiście on nie żyje?

ocenił(a) serial na 10
zuckuss_2

Ja od poczatku przypuszczalem ze smierc byla upozorowana. Myslalem, ze moze w jakies zle towarzystwo popadl, ale coraz wiecej faktow wskazuje na to, ze ojciec Jacka ma coś wspolnego z Dharmą.

Kapi_Aleks

No i jest jeszcze kwestia ukochanej Desmond'a, ciekawe z kim, opócz Desmonda ona jest powiązana.
Nie wiem naparawdę jak tu doczekac jesieni, ale przynajmniej jest czas na spekulacje.

ocenił(a) serial na 10
Kapi_Aleks

Teraz ciekawi mnie odcinek z serii 1, w której Jack miał rzekomo zwidy i widział swojego ojca. A moze widział go naprawde? Lub też: może DHARMA w jakiś sposób przyczyniała się do tego, iż go widział? Nie wiem, dla mnie to jakiś psychologiczny eksperyment. Czy to jest kara, lekcja, doświadczenie? Tego nie jestem pewien. Wiem jedno: oni [rozbitkowie] są w szczególny sposób powiązani i kontrolowani przez innych.