Witam, chciałabym zacząć oglądać ten serial ale zastanawia mnie jedna rzecz, czy nie występują w nim jakieś zjawiska nadprzyrodzone, SF? Nie przepadam za takimi rzeczami, za fantastyką dlatego wole sie upewnić zanim zaczne oglądać, tutaj pisze Dramat, Przygodowy, Thriller, więc chyba nie powinno być
Występuje taki czarny Dym,ale nie pojawia się zbyt często,chyba że w ostatnim sezonie jest go trochę więcej.Także nie ma tego dużo,ja też nie przepadam za takimi rzeczami a serial był dla mnie rewelacyjny więc oglądaj śmiało:D
Rzeczy nadprzyrodzone są już od 1 sezonu, na dobrą sprawę ;] a konkretne SF zaczyna się od 4 sezonu. Tak na prawdę to tylko otoczka, a głównym gatunkiem jest dramat, czyli ludzie i wszystko co ich dotyczy.
Takie konkretne SF to już w drugim sezonie jest, bo jak nazwać inaczej jakiś komputer, który steruje tajemniczym magnetyzmem wyspy na niespotykaną skalę ściągającej z nieba samoloty i grożącej całemu światu jego końcem ? !
- Człowieku! Wlazłeś w wielkie i śmierdzące psie gówno!
- Zdarza się.
- Co? Gówno?
- Czasami . . .
http://www.youtube.com/watch?v=edmqTODMZC4
zgadzam się, że pierwsze 3 sezony są rewelacyjne i bardzo wciągają potem niestety serial się zepsuł i wkurzyłam się i przestałam oglądać
Ale żeby wszystko zrozumieć, chyba trzeba po kolei obejrzeć wszystki odcinki, a dla mnie sezony 4 i 5 są bardzo nużące, jednak jakoś udało mi się je dokończyć. Nie wiem, rób jak uważasz.
wiem, że najlepiej obejrzeć wszystko, może kiedyś się zmusze i obejrze wszystko od początku do końca, na razie obejrzałam trzy pierwsze i ostatni i mi starczyło bo 4 i 5 nie mogłam strawić
Zgadzam się z tobą. Pierwsze 3 sezony były rewelacyjne i obejrzałam je w krótkim czasie-bardzo mnie wciągnął. Ale wraz z 4 sezonem zwolniłam tempo, bo jednak serial od tego momentu moim zdaniem znacznie się pogorszył. Obecnie skończyłam oglądać 5 sezon i jakoś nie mogę zabrać się za 6. Jednak z tego co widzę po komentarzach ten 6 jest lepszy ciut i wart obejrzenia, także wkrótce chyba zacznę oglądać. :)
Ehh to już sama nie wiem. : ) Tam czytam, że jest lepszy, tu że gorszy. W każdym bądź razie w końcu ten 6 obejrzę, bo jak już zaczęłam to skończę. :)
No jak widać zdania są podzielone. Moim zdaniem w 5 sezonie jest więcej i przede wszystkim ciekawszej akcji. W 6 sezonie wiele (zbyt wiele) postaci zostało zepsutych i rozwiązania niektórych wątków (w tym finału) pozostawiają wiele do życzenia.
Możliwe. Zobaczymy jakie ja będę miała zdanie na ten temat jak tylko skończę oglądać ostatni sezon, ale myślę, że nie nie będzie gorzej, bo już chyba być nie może. Ogólnie to za sezony od 1-3 dałabym temu serialowi ocenę 9, po 4 sezonie 8, po 5 waham się pomiędzy 6-7. Jak na razie za całokształt 8, zobaczymy co będzie dalej.