PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 180 tys. ocen
7,6 10 1 180295
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Piszcie, który odcinek według was był najlepszy w historii tego serialu, a który najgorszy. Weźcie pod uwagę wszystkie sezony. Jeśli nie pamiętacie tytułu to zapiszcie go np 2x13 lub 1x21, albo po prostu co było w tym odcinku, i jeśli ktoś chcę krótkie uzasadnienie.

Według mnie najlepszy odcinek to 1x07 The Month
Najgorszy 3x09 Stranger In A Strange Land

tomi2008

Również się zgadzam. LOST jest niesamowite :) Trudno wybrać ten jedyny, ale jak już to muszę zrobić to największe wrażenie i zaskoczenie oraz emocje zrobił epizod:
3x20 The Man Behind the Curtain,
niesamowity, pierwsze starcie i najlepszy odcinek o Dharmie i przeszłości Bena. Te z 5 sezonu już nie dają tyle emocji bo nie są tak dopracowane jak 3x20. A jeśli chodzi o inne to :
Sezon 1 - 1x01,23,24,25 czyli początek i finał :]
Sezon 2 - 2x01,23,24 początek i również finał :]
Sezon 3 - 3x01,10,22,23 czyli początek, jeden spokojny i finał
Sezon 4 - 4x01,09,12,13,14 czyli 2 poboczne i finał
Sezon 5 - 5x01,05,06,08,11 jak na razie :] czuję mocno że do tego dołączą jeszcze 5x14,15 bo to ostatnie odcinki przed finałem 5x16,17 ;];]

A potem zostanie ostatni sezon 6 i koniec lost :[ szkoda xD ale amocji nie zapomnę ;] ukochany serial ;]

ocenił(a) serial na 10
nero3

Najlepszy :
3x22,23
Najgorszy :
2x12

ocenił(a) serial na 10
zelmer

Najlepszy :
3x20
Najgorszy:
3x09

/////////////\\\\\\\\\\\\

użytkownik usunięty
Res_Q

Moim zdaniem trudno jest wybrać najlepszy i najgorszy odcinek. No ale cóż jak trzeba to trzeba :P Według mnie najlepszy odcinek to [4x05] The Constant, a najgorszy to [3x14] Exposé.

nero3

Z najlepszym to trudny wybór... Muszę się jeszcze zastanowić ;)

Za to najgorszy to zdecydowanie 3x09 "Stranger In A Strange Land". Swoisty "babol". Przyznam szczerzę, iż nigdy nie przypuszczałem, że scenarzyści dopuszczą się czegoś podobnego. Odcinek nudny, niepotrzebny. Po prostu głupi. Fuj...

Najlepszy? Hmm... mam kilku faworytów ---> 1x01; 1x02 "Pilot" --- 1x23-25 "Exodus" --- 2x23-24 "Live Together, Die Alone"(!) --- 3x08 "Flashes Before Your Eyes"(!) --- 3x20 "The Man Behind the Curtain"(!) --- 3x21 "Greatest Hits" --- 3x22-23 "Through the Looking Glass"(!) ---> i który teraz wybrać? Hmm... Wyłączmy epizody bez wykrzyknika. Tak więc pozostają:

-> "Live Together, Die Alone" 2x23-24
-> "Flashes Before Your Eyes" 3x08
-> "The Man Behind the Curtain" 3x20
-> "Through the Looking Glass" 3x22-23

Kurczę - nie mogę się zdecydować XD

Najgorszy - 3x09 "Stranger In A Strange Land"

Najlepszy(e) - "Live Together, Die Alone" 2x23-24 & "The Man Behind the Curtain" 3x20

Cóż... decyzje trza było podjąć ;(

ocenił(a) serial na 9
nero3

oj nie jest łatwo wybrać jeden odcinek, wiec wymienie parę które przychodzą mi do głowy
1x01,02 "pilot"
1x18 "Numbers"
2x03 "Orientation"
2x17 "Lockdown"(!)
2x21 "Live together die alone"
3x20 "The Man Behind the Curtain" (!!!)
3x22 "Through The Looking Glass"

ocenił(a) serial na 10
nero3

najlepszy to pilot i odcinek szósty czwartego sezonu, a najgorszy to chyba ostatni odcinek jaki do tej pory był transmitowany, czyli - 4 sezon, 7 odcinek

ocenił(a) serial na 9
nero3

Najlepsze:

-Live together,die alone
-Man behind the courtain ex aequo Constant
-Through the Looking Glass

Poza tym bardzo lubię: Confidence man,In translation,Deus e machina,...and found i Long con.

Najgorszy to bezapelacyjnie Expose. Jestem chyba jedną z niewielu osób,które nic nie mają do Stranger in strange land.

Grendel

Najlepszy: Lost 04x05 - The Constant, Kazdy odcinek jest dorby niema najgorszego xD

nero3

NAJLEPSZY - 3X15 - "Left Behind"
NAJGORSZY - 2x6 - "Abandoned"

ocenił(a) serial na 9
nero3

Hmmm... Na rzie wszytkie były super (zacząelem 1.03) teraz jestem w 2x21 odc - Losti rządzą :)
Najlepszy : dużo tego!
Najgorszy : narazie nie spotkalem :)

ocenił(a) serial na 9
Mr_Obsessed

Najlepszy 1x04 Walkabout

ocenił(a) serial na 9
LMNO

Najgorszy 1x12 Whatever the case may be; Kate i jej "irytującość" w całej krasie

ocenił(a) serial na 10
nero3

Najlepszy - 3x20 Man Behind the Curtain
Najgorszy - chyba 4x06 The Other Woman

ocenił(a) serial na 10
majam_maj

Najlepszy - "Through The Looking Glass"(03x22,23), oraz 2 odcinki z Desem:
"Flashes Before Your Eyes"(3x08) i "The Constant"(04x05)
Najgorszy - Hmm... Przyznam, że mało które odcinki zaliczam do 'złych', lecz jak mam już wybierać to chyba odcinek "The Glass Ballerina"(03x02)

ocenił(a) serial na 10
nero3

Najlepszy: 1x20 No Do Harm, 2x17(chyba) Lockdown, 3x20 The Man Behind The Curtain i 4x05 The Constant
Najgorszy: 2x12 Fire+Water, 3x09 Stranger In A Strange Land:)

nero3

Moje ulubione odcinki to:
- niedoceniane tutaj 2x06 Abandoned (jedyny odcienk Shannon-centryczny, a to moja ulubiona postać, poza tym odcinek bardzo dramatyczny i wstrząsający) i 3x14 Expose (polubiłem Paolo i Nikki, ich historia była BARDZO ciekawa, a koniec odcinka powalający. Szkoda, że tak szybko ich zabili...).
- odcinki z retrami Desmonda, szczególnie 3x07 Flashes Before Your Eyes i 4x05 The Constans

NAJGORSZE są wszystkie, w których jest za dużo Locka. Szczególnie te, w których są jego flashbacki. Dość nudne były też odcinki Hugo-centryczne.

theo_to_ja

A, i jeszcze super był odcinek 2x21 (o ile nie pomyliłem numeru, chodzi mi o Two For The Road z flashbackami Any-Lucii. Po tym odcinku naprawdę bardzo ją polubiłem).

ocenił(a) serial na 9
theo_to_ja

Two for the road to 1x20, tak gwoli dokładności.

ocenił(a) serial na 9
LMNO

Poprawiam a sam się pomyliłem, oczywiście to odcinek 2x20.

ocenił(a) serial na 9
LMNO

trudno mi podać moje ulubione i najlepsze odcinki serialu, napisze tylko te których momenty najbardziej zapadly mi w pamięć:
1x19 Deus Ex Machina(śmierć Boon'a)
2x12 Fire+Water(dziwie sie ze nie lubicie tego odcinka)
2x17 Lockdown(jeden z bardziej tajemniczych odcinków)
2x20 Two for the Road(końcówka kiedy Michael zabija Ane i Libby)
3x14 Expose(pochowanie zywych Nikki i Paolo)
Pozdro.

ocenił(a) serial na 9
Tehmaster

*ulubione i najgorsze

ocenił(a) serial na 10
Tehmaster

najlepsze to: 3x08 -Flashes Before Your Eyes i 4x05 - The Constans
najgorszy to: 3x14 - Exposé

ocenił(a) serial na 10
nero3

najlepszy zdecydowanie jest 3x22-23 Through the Looking Glass :)
co do najgorszego to chyba Expose (3x14)-kompletnie nie potrzebny odcinek...

ocenił(a) serial na 9
joy_4

najlepszy to zdecydowanie "The Constant" (04x05) do dnia dzisiejszego mam ten odcinek na dysku a scena Desmonda dzwoniocaego do Penny to jest dla mnie kultowa scena serialowa wszechczasów :)
a najgorszym odcinek sie nie przejmuje na pewno nie jest to żaden odcinek z 1 i 5 serii :)

ocenił(a) serial na 8
joy_4

Najlepszy: Through the Looking Glass. Pamiętam, jak się po tym czekało na 4. sezon... A poza tym: Numbers, Pilot, Exodus, Outlaws, Flashes Before Your Eyes.
Najgorszy: nie mam tak dobrej pamięci do tytułów odcinków, więc:
z 5. sezonu: The Lie,
z 1. sezonu: House of the Rising Sun
z 2. sezonu: Fire + Water
z 3. sezonu: Strange in the Stranger Land
Zamierzam sobie w lato powtórzyć trochę, jak będę miał trochę czasu. Te, które napisałem przychodzą mi akurat teraz do głowy, więc nie są ostateczne :D

ocenił(a) serial na 9
nero3

nie ma takich, wszystkie są genialne

nero3

dla mnie wszystkie są najlepsze!!! chociaż przyznam że 5 sezon nie jest już aż tak ciekawy jak poprzednie no ale może sie rozkręci ;P

ocenił(a) serial na 8
coni_

Jeśli do tej pory ci się nie spodobał, to już raczej się to nie zmieni - do końca pozostały łącznie 3 odcinki [15. za tydzień, 16 i 17 za 2 tygodnie] i jeden odcinek specjalny ["Journey in time" - emisja przed finałem sezonu, czyli 13 maja przed 5x16 & 17].
Co do najlepszych; dzisiejszy odcinek "The Variable" dołącza do grona najlepszych i w świetnym stylu ukoronował jubileusz Lost.

radek1029

Najlepsze odcinki to jak dla mnie:
Pilot,
Exodus,
Live Together Die Alone,
Flashes Before Your Eyes,
Through The Looking Glass,
There's No Place Like Home
czyli generalnie finały sezonów, epizody kończące sezon zawsze mają najlepszą akcję i trzymają w napięciu. Oby w 5 serii było tak samo.

Najgorsze odcinki to: I do oraz Further Instructions (ten, w którym John się naćpał czy coś takiego).