PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 180 tys. ocen
7,6 10 1 180295
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Właśnie skończyłam oglądać pierwszą serię Lost (równolegle oglądam czwartą na AXN, serie drugą i trzecią dopiero ściągam). Może mi ktoś wytłumaczy kim byli ludzie, którzy zabrali Walta i dlaczego to zrobili? Czy zostało to wyjaśnione w dalszych odcinkach?
Jeśli taki temat już się pojawił, przepraszam za powtórzenie.

Pozdrawiam.

nataliaspa

Myślę, że każdy z nas, który wchodzi na to forum może odpoweidzieć Ci na to pytanie na 100% tylko chyba nie do końca o to chodzi... My jaramy się każdym odcinkiem i sikamy z niecierpliwości co zdaży się w następnym a ty po obejrzeniu pierwszego sezonu chcesz wiedzieć wszystko co się wydarzy w następnych sezonach?!?!?! Zastanów się jeszcze raz i powtórz pytanie ponownie jeżeli jesteś tak niecierpliwa a ktoś już na pewno udzieli Ci stosownej informacji. Sorki ale to nie bede na pewno ja, bo takie oglądanie filmów ( a w szczególności seriali) w sposób jaki robisz to ty to pewnego rodzaju świętokradztwo i bezsens. PZDR w przemyśl to.

ocenił(a) serial na 8
nataliaspa

Odpowiem tylko na drugą część Twojego pytania - tak, zostało to wyjaśnione o to nawet bardzo dokładnie. A skoro, jak mówisz, ściągasz 2. serię, to około 17. odcinka trochę się w tej sprawie wyjaśni. I rzeczywiście - lepiej samemu to obejrzeć.

ocenił(a) serial na 10
radek1029

Gratuluje autorce tematu. Z 1 sezonu na 4 ...

Koleżanko, to nie jest moda na sukces, gdzie po opuszczeniu 2324432432 odcinków, dalej wiadomo że bruk to szmata a ridż i tak ją bedzie posuwał ...

Ogarnij się!

nataliaspa

Hahahaha ! ale sie usmialem! dobre - NatalkoSpa!
Oglądać równoczesnie 1 i 4 serię!!! świetne! Gratuluję głupoty...
Moze od razu oglądaj od 4tej do pierwszej - będzie świetnie! zobaczysz!

wole

Jeden z odcinków czwartej serii obejrzałam przypadkowo i to on zachęcił mnie do zapoznania się z całą historią ; ) Dlatego ściągnęłam serię pierwszą a teraz także drugą i trzecią ; ) Pytanie z tematu nieaktualne.

Co do pogratulowania mi przez jednego z forumowiczów głupoty - Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy - dlatego nie zamierzam się z tego wybraniać.

ocenił(a) serial na 8
nataliaspa

moze jednak powinnas sprobowac. powodzenia z serialem.

użytkownik usunięty
FisherN

nataliaspa najlepiej sciągnij wszystkie sezony LOSTA i oglądaj po kolei od pierwszego odcinka, inaczej nie poczujesz w pełni klimatu tego serialu i tej całej aury tajemniczości :/

Tak wiem, tak też zrobiłam ; ) Mam teraz obejrzany cały sezon pierwszy, drugi, trzeci i 8 odcinków czwartego ; ) A post z pytaniem o Walta jest wynikiem mojej wieeelkiem niecierpliwości i sfrustrowaniem bo musiałam na ściągniecie drugiego sezonu czekać całą dobę, a sytuacja z Waltem pod koniec pierwszego sezonu na tyle mnie zaniepokoiła, że chciałam spytać się na forum o jego losy w odcinkach późniejszych ; )
Co do oglądania po kolei: nie tylko nie poczułabym aury tajemniczości jak to nazwałeś Rydwanie, ale też nie zrozumiała poszczególnych wątków, a co do tego co napisałam w pierwszym poście: tak, zaczęłam od odcinków czwartej serii, ale PRZYPADKOWO, nigdy nie chciałam oglądać tego serialu i wtedy obejrzałam go z błahej przyczyny - nudy. Kiedy jednak lost bohaterów mnie zaciekawił od razu sięgnęłam po wcześniejsze odcinki. I oglądałam po kolei heh ; )

Pozdrawiam, Spa.

nataliaspa

no juz sie tak nie tłumacz...

wybaczam.

;)

nataliaspa

Nie poczułaś tej aury i nie zrozumiałaś wątków pewnie dlatego że nie musiałaś czekać tydzień na kolejny odcinek i parę miesięcy na kolejną serię. Albo po prostu za dożo z tym serialem przebywałaś. Przerwa od serialu (niedługa) przydaję się. Teraz jestem przy 4 serii i niestety serial nie zaskakuje mnie tak jak w 1 i 2 serii 3 też dawała rade. Trochę mi się znudził. Kiedyś nie sądziłam że to kiedykolwiek napiszę. Po za tym zazdroszczę szybkiego internetu.

Malazaa

Dokładnie odczuwam to samo. To znaczy, podoba mi się szalenie 4 sezon tak samo jak pozostałe, ale... Czegoś mi brakuje, odczuwam pewien rodzaj niedosytu...
Oglądanie Zagubionych w telewizji (chodzi mi o TVP1) było czymś niezwykłym. Czekało się cały tydzień, aż będzie czwartek, po czym odliczało się godziny do dwudziestej, a gdy już nadchodziła pora serialu chciało się, aby ta chwila trwała wiecznie... Przynajmniej ja tak miałam. Gdy odcinek (a raczej dwa, bo w końcu co tydzień zwykle puszczano dwa odcinki) się kończył, trzeba było czekać kolejny tydzień. Miało to swego rodzaju magię, przez tydzień główkowało się, co będzie w następnym odcinku...
A teraz? Wszystkie odcinki można oglądać po kolei... Niby dobrze, ale mówię wam, że takie wyczekiwanie było chyba lepsze :D

Ale mi się serial nie znudził!!! :)

ocenił(a) serial na 10
elfka77

ja niestety oglądam od drugiego sezonu dzięki mojemu kumplowi któremu jestem wdzięczny
teraz chyba sćiągne sobie wszystkie sezony i obejże po kolei
idą wakacje
niezapomniane wakacje ;]