PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 180968
7,1 37 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Wybór niezwykle trudny,ja osobiście lubię trójkąt Jack-Kate-Sawyer, a Sawyera w szczególności za poczucie humoru:-), poza tym Locke jest moim zdaniem jedną z najciekawszych postaci w serialu i najbardziej mroczną, przyprawia mnie o gęsią skórkę.
PS.nie chcę mi się wierzyć,że Evangeline Lilly (Kate) i Dominic Monaghan(Charlie) są parą w życiu prywatnym...

ocenił(a) serial na 10
papulina

Moją ulubioną postacią jest pan Locke (przynajmniej do tej pory, oglądam równo z TVP) - bo też jest samotnikiem, bo ma marzenia, bo tak idealnie wszedł w rolę, o której marzył. Wielki szacunek i podziw dla tej postaci.

papulina

Dla mnie ulubionymi rozbitkami są jest niewątpliwie Kate, Sawyer, Charlie i Jack:]

papulina

A ja zbytnio orginalna nie będę :D
Ubóstwiam parę Kate i Sawyer = SKATE :D
Jestem uzależniona od tego serialu i mam nadzieję, że jednak będą razem :D
A tak pojedyńczo to oczywiście Sawyer, Sayid i Sun ;)
Ad. do PS. Są razem :D Ale mnie to jakoś nie razi.

olka_4

tak sawyer jest suuper ale kate jest moim zdaniem "nie za bardzo" chociaz nadaje pikanterii temu serialowi ,ale jednak charakterami oboje pasuja do siebie(chodzi mi o zagadkowy charakter cos w tym stylu w sumie sama nie wiem)gdyby była bardziej szczera to spoko
i jeszcze lock jest spoko bo nikt nigdy nie wie co w jego głowie jest, inaczej co mu w duszy gra

ocenił(a) serial na 10
papulina

po a) Sawyer - za poczucie humoru, ironię i tak ogółem od samego początku wydawało mi się, ze w gruncie rzeczy pewnie okaże się całkiem fajny, a po tym haśle w "confidence man" ; " tylko mi nie współczuj" to już wogóle go polubiłam ;)
po b) Charlie - po prostu jest słodki ;]zwłaszcza penaut butter było słodkie ;]
po c) to sama nie wiem czy Kate, czy Jack czy Sayid ;) - każdego lubię za co innego pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
papulina

1. oczywiście Sawyer;)
2. Sayid
3. Boone, Charlie
a co do Kate, to chyba mnie zaczyna wkurzać... hmmm

ocenił(a) serial na 10
Nessee

yhm Charlie and Claire the best very good and you:)???

ocenił(a) serial na 10
papulina

Moja ulubiona para i wogóle ulubiony wątek w filmie to Kate-Sawyer. Ulubiona Postać to Sawyer. Poza nim bardzo lubię jeszcze Kate, Charliego,Locka,Michael,Claire i Jack. :)

ocenił(a) serial na 10
So6ieski

Aha i jeszcze Saida...zapomniało mi się...

ocenił(a) serial na 10
papulina

oczywiscie sawyer... swietna byla gra w "never" :P:P

ilmare

Tak... "I never" to chyba jeden z najcudniejszych momentów w tym serialu. Dużo prawdy i za to plus.

papulina

chciałabym żeby powstały pary takie jak , Sawyer&Kate
Sayid&Shannon a tak wogóle to lubie Sawyera , Shannon , Charlie , Sayida - w szczególności a pozostali też są fajni

ocenił(a) serial na 5
papulina

Zdecydowanie Locke! A odwrotnie Michael, jest dość wku.....jący!
Sayid&Shannon - przykro mi ale...

ocenił(a) serial na 10
blyskotliwa_bestia

"odwrotnie Michael, jest dość wku.....jący! "

Oglądam równo z TVP, odcinek o Michaelu i Walcie jest jutro... po cichu liczę, że Michael zaprezentuje się pozytywnie, ale... :)

papulina

czemu wszystkim podoba się Sawyer przecież on jest do niczego. Kradnie dokucza kate i ogólnie jest czarnym charakterem. Dla mnie najfajniejsi są Kate i Jack pasują do siebie są odważni i pomagają wszystkim. Podoba mi się również postać Locka za to że pomaga wszystkim i najmniej zajmuje się sobą. Pozdrawiam

Mysiasta

No właśnie o to chodzi, że Sawyer nie jest wcale czarnym charakterem! Z początku faktycznie tak wyglądało ale później wiele się wyjaśniło. Myślę, że stać go na dużo dobrego. Po powrocie Saida nie poszedł mu "nawrzucać" za to co zrobił; posiedział, posłuchał, co on ma do powiedzenia a gdy odchodził powiedział: "gdy cie nie było, podtrzymywałem ogień". Jest wścibski, ciekawski, uparty, egoistyczny, dumny, hardy, też tajemniczy, trzyma się na uboczu. Ale myślę, że nikogo by nie skrzywdził a wręcz przeciwnie - pomógł gdy trzeba.
Nie dokucza Kate tylko się z nią droczy. Ona jest zbyt twarda by pozwoliła sobie jeżdzić po głowie. Zresztą przecież widać, że do Sawyera coś ją ciągnie. Ja za Jackiem nie przepadam, jest zbyt idealny. A Kate się za bardzo "panoszy".

Ja lubię Sawyera, Saida, Charliego, Locka, Sun.

ocenił(a) serial na 10
darkgate

Ja najbardziej lubię Sawyera,Kate,Jacka(mimo że jest zbyt idealny) Charliego(jest naprawde słodki) i jeszcze Clarie. Ja też uważam że kate powinna być z sawyerem-pasują do siebie, nie zgadzam sie że jest czarnym charakterem, nie jest taki cukierkowaty i dobrze.pozdrawiam:)

darkgate

Oglądając LOST każdy z bohaterów ma coś, za co go lubimy, podziwiamy, z czym się utożsamiamy.
Osobiście jakoś mam już lekko dosyć Jack-a i Kate, choć bez nich rzecz jasna serial nie byłby taki sam. Oczywiście są niesamowici, silni i w ogóle, ale ja lubię bardziej skupiać się na postaciach drugoplanowe, jeśli można tak powiedzieć.

Dla mnie, ulubione postacie to:
- Locke - za tą tajemniczość, mroczność, przenikliwość i mądrość.
- Charlie - pomysłowość, opieka na Claire, walka z nałogiem... no i ten jego akcent!
- Sawyer i Hurley (jestem chyba pierwszą osobą, która go wspomina...) - pierwszego za poczucie humoru, to jak się "zmienił" w naszych oczach, a drugiego za jego teksty zawierające "dude" albo "kinda"... ;)))

darkgate

własnie tez mi sie wydaje ze jakos sawyer do tej kate cos "czuje??"ale nie moge wyczaico co chodzi w sumie to takie dziwne czy ktos sie orientuje o co chodzi? szczególnie z tym ze on powie cos o jakichs tabletkach tylko kate i zeby ona go pocałowala(sorki ze tak chaotycznie pisze nie moge sie wysłowic) czy ktos wie o co chodzi?

Mysiasta

dokładnie!! co wam z tym sawyerem?! charlie jest najlepszy!! hehe:) ma genialny akcent, jest kochany i w ogóle naj!! :) słodki taki jest... co do reszty:
1. locke - najbardziej schizowa postać w lost.. i bardzo dobrze za to kocham ten serial (no i oczywiście za dominic`a monoghan`a)
2. kate - pozytywne odczycia
3. jack - wszystkim by robił dobrze hehe:D to mnie troszku wkurza...
4. sawyer - nic nie powiem bo tu się nim wswzyscy zachwycają a nie chcę się narazić
5. shannon & Boone - eee... chociaż z bonne coś ostatnio ociekawego się dzieje (jestem równo z TV)
6. walt & michael - co z tym waltem jest nie tak?! biedny dzieciak:( ale ma świetnego retrivera:) to retriver, prawda?:)
7. claire - ciekawy wątek
8. SAYID!! zapomniałam o nim!!! jest genialny!! :)

ocenił(a) serial na 10
papulina

lost to super serial!! Ja osobiście już widziałam 9 odcinków drugiego sezonu, który w Polsce bedzie w przyszłym roku jakoś... Powiem tylko, że dwoje z głównych bohaterów umrze...

ocenił(a) serial na 10
goha88

Rzeczywiście, zapomniano o Hurleyu :) Ale odcinek z nim (podobno genialny - sam jeszcze nie oglądałem) jeszcze nie był emitowany w TVP, czekam z utęsknieniem :D
Sawyer - typ antyspołeczny i do czasu odcinka o nim byłem autentycznie zadowolony jak mu się krzywda działa i jak go torturowano :P Wyjawienie jego historii pomogło mi zrozumieć tę postać, choć myślałem, że to niemożliwe.

ocenił(a) serial na 10
papulina

a ja od samego początku miałam wrażenie, że on jest takim outsaiderem i oportunistą celowo... i się za coś karze a odcinek o Hurleyu jest dopiero 18, swoją drogą - wredne o Kate czy Jacku są chyba po 4 czy 3, nie żebym ich nie lubiała, ale mogli by to jakoś w miarę równo rozłożyć, jak widac po powyżych wypowiedziach nie wszyscy lubią Jacka czy Kate ;-)

ocenił(a) serial na 10
Nemezis87

moi: ten grubas(:P),ten czarny dzieciak(;) i ta kobieta w ciazy(;]]). A nie lubie tej brunetki takiej

papulina

Charlie-tak jakoś, ostatnio coraz bardziej Sawyer i nawet Calire jest cool:] Mnie też wkurza Jack, taki idelany i w ogole, a Kate tez jakoś nie lubiłam, potem trochę lubiłam a teraz to sama nie wiem, jakas taka dziwna jest:P:P

ocenił(a) serial na 8
papulina

Ale niektórzy to mają te wytłumaczenie ...
"Nie lubię Jacka, bo jest idealny i w ogóle ..." Inteligencja ^^
Ja tam go chyba najbardziej z serialu lubię, bo jego przeszłość jest w pewnym sensie podobna do mojej.

Dream

co ci nie pasuje w takim wytłumaczeniu.. .przecież to jest sedno sprawy... co ciekawego jest w postaci, która ciągle wszystkim pomaga, jest taka milutka, ułozona, altruistyczna..,.blablabla.. rzygać się chce... taka gwiazdeczka tego serialu... "dzieci popatrzcie na jacka on jest DOBRY trzeba być takim jak on"

ocenił(a) serial na 8
freedom_n

"dzieci popatrzcie na jacka on jest DOBRY trzeba być takim jak on"
Wcale nie trzeba być takim jak on. Z resztą takich ludzi jest niewielu.

papulina

CO??!! ONI SĄ PARĄ??!! o jaaa... ten słodki Dominik ze wspaniałym akcentem... oh... no trudno.. widać nie jesteśmy sobie pisanie :D a swoją drogą niezły aktor, najlepszy z hobbitów:), najlepszy z rozbitków...

pozdr

ocenił(a) serial na 10
freedom_n

Oczywiście, że Charlie i Claire. No i może jeszcze Sawyer...
Pozdrawiam:)

ocenił(a) serial na 10
papulina

Sawyer-jest taki fajny i biedny ,nikt go nielubi i jest taki samotny:))
Boone-ma sliczne oczy i jest bardzo przystojny pozatym to pozytywna postac:))
Saiyd(niewiem jak sie to dokladne pisze;P)-ogladałam Lost od 1 odcinka(TVP) i z kazdym coraz bardziej go lubie- w szczegolnosci polubiłam go po tym z Daniell
Lubie tez Charlie'go i lock'a:))

ocenił(a) serial na 4
papulina

Sawyer,Kate,od niedawna Boone,Sayid,Shannon,Sun,Michae l,Hurley

ocenił(a) serial na 6
Mother_Earth

mi w szczegolnosci przypadl do gustu Sayid i Locke wg mnie oni maja w sobie cos czego na tej wyspie potrzeba :D najmniej mi sie podoba gra shannon bo bardzo zadko grywa aktualnie (rozwno z tvp) ale spodobal mi sie takze Sawyer a raczej jego historia i spotkanie z ojcem jacka

papulina

Sawyer i no... kurde:D ten no irakijczyk;) oczywiscie jack i kate, ale tak najbardziej to sawyer:)
pozdrawiam

ocenił(a) serial na 8
Integra_2

Pies jest spoko. Jedyny rozbitek z ''charakterem''. On niczym Kolombo rozwiaze tajemnice Wyspy. W nagrode dostanie niezla suczke, miche chappi i nowa bude z basenem.

Tomashi_2

NAJLEPSZY JEST SAWYER!!! TO DOBRZE, ŻE JEST TAKIM CZARNYM CHARAKTEREM TO DODAJE MU UROKU. TAK NAPRAWDĘ TO JEST MU PRZYKRO, ŻE LUDZIE NA WYSPIE GO NIE LUBIĄ. JEST PRZEBIEGŁY I JEST W STANIE ZROBIĆ WSZYSTKO ABY BYĆ Z KATE. JA OSOBIŚCIE NIE WYOBRARZAM SOBIE LOSTA BEZ SAWYERA TEN SERIAL STRACI WTEDY WIDZÓW. BO WIĘKSZOŚĆ DZIEWCZYN OBLĄDA GO DLA SAWYERA. ON POPROSTU MUSI TAM BYĆ!!! JEŚLI REŻYSER UŚMIERCI TEGO GOŚCIA TO JA UŚMIERCE JEGO (HEHE). PAMIĘTACIE JAK SIĘ CAŁOWAŁ Z KATE? WYTRZYMAŁ TORTURY ABY NASTĘPNIE JĄ POCAŁOWAĆ. OKŁAMAŁ KATE CHOĆ MU NA NIEJ ZALEŻAŁO BYLEBY JĄ POCAŁOWAĆ. ON W OGÓLE MA DUŻE POCZUCIE HUMORU. TAK JAK NA PRZYKŁAD WTEDY KIEDY KATE CHCIAŁA MU WYKRAŚĆ WALIZKĘ, ON JĄ ZWINNIE ZŁAPAŁ I WYLĄDOWAŁ NA NIEJ A ONA MU WTEDY Z GŁÓWKI. ON Z KOLEI POWIEDZIAŁ- "MOGŁAŚ OD RAZU POWIEDZIEĆ, ŻE WOLISZ NA OSTRO KOCHANIE!" MA TAKI ŁADNY UŚMIECH I W OGÓLE JEST PRZYSTOJNY!!!