PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 180 tys. ocen
7,6 10 1 180391
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Henry Ian Cusick to aktor,który w 2003 roku (w Polsce był wyświetlany w zeszłym roku) zagrał Jezusa w "Opowieści o Zbawicielu. Myślę,że i tutaj jest kimś w rodzaju Jezusa! - cud z kręgosłupem i mówienie do Jacka "See you in next life brother", w ogóle sam zwrot "Bracie",który używa zawsze,te lata przy komputerze też coś jakby pokuta. Oni wszyscy zginęli w katastrofie lotniczej,a wyspa to coś jak czyściec !!! ("...next life brother...") Każdemu przelatuje w głowie całe życie i ma okazje naprawić to,co wcześniej zepsuli.Jedni to robią,inni nie.Wychodzą wszelkie lęki,wspomnienia,udręki. Sami wiecie,że każdy najmniejszy element w Lost jest ważny - więc historia Pana Eko i małej dziewczynki,która też była już "po drugiej stronie",a to co mówił łysy kolega Hugo "to się dzieje w twojej głowie,nie na serio". Wreszcie przewodnie hasło filmu "Oni udają!".
Oczywiście wpada jeszcze teoria Trójkąta Bermudzkiego po tym jak Desmond odkrył,że katastrofa samolotu była w dniu awarii.No ale osobiście stawiam na to pierwsze,może też się łączyć jedno z drugim.
Czekam na wwszelkie opinie i Pozdrawiam (nie tylko fanów Lost) ;)

P.S "See you in next life Brother" ;)

ocenił(a) serial na 10
macky23

Jeszcze tylko dodam,że to ciągłe "Others,Others" (Inni,Inni) - był już taki film ;) i jak się skończył i kim byli "Inni"...

ocenił(a) serial na 9
macky23

Późno natrafiłeś na artykuł o tym :D Taki temat już był a J.J Abrams oświadczył że tego też nie będzie...

użytkownik usunięty
ludwisiu

"See you in ANOTHER life" ;)
Pzdr 4 you ;)

ocenił(a) serial na 10
macky23

twórcy powiedzieli że to nie jest czyściec ale wszystkich bohaterów mogli przecież porównać do biblijnych postaci: Jezus, Bóg, Judasz, Matka boska no i szatan.
i rzeczywiście Jezusem może być desmond, Matką boską Cleair, judaszem Jack (mam nadzieje że to będzie on), a szatanem ojciec Jack'a. a dlaczego szatanem jest ojciec jack'a bo
często jest z nim kojarzona liczba 666, ale nigdy jawnie:
18 - nr który miał ojciec jack’a na koszulce przed ślubem jack'a (6+6+6=18)
3F - nr miejsca w samolocie jak leciał do australi (3F czyli FFF, a F jest 6 literą alfabetu czyli wychodzi 666)
216 - ten numer ma ojciec jakc'a na szpitalnym identyfikatorze (6*6*6=216)
222111 - jest ta liczba na dyplomie medycznym który wisi w gabinecie ojca jack'a (jak dodamy wszystkie liczby od 1 do 666, czyli 1+2+3+...+664+665+666=222111 otrzymamy te liczbę)
36 - mówił ze jak miał tyle lat jego życie zostało całkwicie odmienione (jak dodamy wszystkie liczby od 1 do 36, czyli 1+2+3+...+34+35+36=666 otrzymamy cyfrę szatana)

dlatego ojciec jack'a tyle miał wspólnego z pozostałymi lostowiczami i mógł poczęści mieć coś wspólnego z tym ze oni sie tam wszyscy znaleźli. oczywiście szatan ma wiele obliczy i może tez nim byc Dave (kumpel hugo) i każdy lostowicz który namawia do czegos co jest złem albo powoduje złe rzeczy pozorne pomagając innym.

a "inni" mogą byc tylko pomocnikami szatana, którzy zaprzedali mu dusze i teraz chca dusze wszystkich rozbitków. oczywiście chodzi mi o rozpatrywanie wszystkiego w przenośni a nie dosłownie że tam się bramy piekieł otworzą w 3 sezonie.

użytkownik usunięty
strzelba

Jak tak ma brzmieć wyjaśnienie LOST, to ja się chyba powieszę...

użytkownik usunięty

kto to wymyślił? Jakiś fanatyk ?? ://

ocenił(a) serial na 10
strzelba

Celna uwaga z ojcem Jacka, bardzo celna ! W tym "kolesiu" jest coś niepokojącego, to spojrzenie... Poza tym faktycznie ciągle przewija się jego osoba w różnych życiorysach postaci Lost. W te wyliczenia liczbowe pozostaje mi tylko wierzyć. A jakkolwiek sympatycy serialu będą tłumaczyć sens filmu, jego autorzy i tak powiedzą, że to nie to... oczywista sprawa.

ocenił(a) serial na 10
macky23

He.....Jezeli Claire ma byc Matką Boska to Aaron to chyba Jezus:P
A tak na serio to nie moze i nie bedzie to. Ja osobiście to nie chcial i nie zycze serialowi takiego rozwiązania.
Mam dowod (moze mały, ale dowod) na to ze ta teoria jezt błędna i ze wyspa nie jest zadnym czysccem, ze naprawde istnieje i ze nasi bohaterowie zyja otoz dziewczyna Des'a Pen wynajeła dwuch portugalczyków aby (chyba) znalezli wyspe, a z ostatniego odcinka 2 sezonuu wynika ze im sie to udało. Następnym dowodem (wierząc w słowa Fenrego) jest to ze jezeli to sa powiązania religijne to Fenry powiedziałem ze "Bog nie widzi tej wyspy"

ocenił(a) serial na 8
jalda

ja nie szukam żadnych interpretacji, na razie cieszę się nim takim jakim jest

Homer_6

Sluchajcie ja dopiero oglądnąłem 10 odcinków 2 sezonu. Czy będzie trzeci?? A jesli chodzi o powiązania religijne do tego serialu to jesteście ludzie w blędzie to nie może tak być ludziska.

pyrtek13

Też zastanawiałam się nad teorią Trókąta Bermudzkiego.Kiedy Desmond nie mógł opuścić wyspy, chociaż cały czas płynął na zachód skojarzył mi się pewien film o trójkącie bermudzkim, w którym bohater też nie mógł opuścić wyspy, choć czały czas płynął na przód ,zawsze wracał na wyspę.

ocenił(a) serial na 10
whisper_

Jestescie smieszni (sorry za takie okreslenie, ale to jest najbardziej trafne). Nie porownojmy bohaterow do postaci biblijnych. To, że ojciec jacka coś kręci to mozna sie domyslec od dawna, ale doszukiwanie się liczb typu 666 to jest naprawde smieszne ;-)