heja. Wpisujcie tu jakie zauważyliście wpadki producentów w Lost. Ja pisze pierwszy:
1. Bernard, który miał być w toalecie siędział na drzewie w fotelu.
2. W episodzie 9 drugiej serii kiedy Kate podchodzi do konia z prawej strony ekranu wyraźńie widać czyjąś dłoń w rękawiczce.
...
23 odcinek 1 serii - scena z pożegnaniem tych, którzy wypływają na tratwie, troszkę przed i po wejściu Vincenta do wody widać po prawej stronie gościa z kamerą:)
w 'Outlows' jak Sawyera przewraca dzik widac ogrodzenie.
w ' .. and Found' Sun jak siedzi z Kate, gdy odkopuja butelke raz ma obraczke na palcu raz nie( to bylo zanim znalazla ja w piasku).
Nie pamietam odcinka , ale to bylo w retrospekcji Saida ( z tym jego kolega arabem) jak wysiadal z ciezarowki widac w odbiciu kamere.
Moze cos jeszcze zobacze :D
Haha! a mnie zastanawia dlaczego Charlie wciaz ma wlosy pofarbowane wpol na blond? jestem na 13 odc 2 serii, minelo ponad 50 dni a on ma takie same wlosy. Przeciez juz dawno by scial sobie ta czesc wlosow pofarbowana na blond. Powinien miec ciemne.
Co do Bernarda: może po prostu wyszedł z tej toalety i usiadł na pierwszym wolnym miejscu jak się zaczęło?;)
W odcinku 9 drugiej serii Kate przemalowuje włosy z blond na brązowe, to było na jakiś tydzień przed pechowym lotem (w jej wspomnieniach), następnie mieszka kilka miesięcy na wyspie, a ona wciąż ma takie same włosy, zero odrostów. Ma jakiś zapas tej farby na wyspie czy jak??
Prawdopodobnie dlatego, ze wrocila do naturalnego koloru włosów czyli brąz. Skoro ukrywała się przed policją to mogła na chwile zmienić kolor na bląd - dla zmyłki.
pozdro
ta "wpadka" (jeśli celowa) z Bernardem nasunęła chyba pomysł że to on jest szefem całego projektu ..wg mnie nie jest :)
Ana-Lucia w retrospekcjach na lotnisku ma białą bluzke a po wypadku samolotu czarną.
zdaje mi się ze widziałem główke mikrofonu takiego na wysięgniku ale to nagminne w wielu produkcjach
poza tym wypadkiem producentów jest producent carlton cuse ten to potrafił nieźle mieszać w nashu bridgisie epileptycy zostawali policjantami
jeszcze takie pierdułki jak skąd siekiera w samolocie jak zapalają ogień wszędzie gdzie chcą jak wysadzic solidną klape bunkra dynamitem
Mnie zastanawia czemu panowie nie mają bród do kolan a panie mechatych nóżek i paszek, że nie wspomnę o całkiem przyzwoitych ciuchach jak na brak pralki i żelazka;)
A największą wpadką jest to, że nasza telewizja nie puszcza zbyt chętnie serialu! Ja widziałam 2 sezony na kompie i jestem wściekła, ze nadal nie wiadomo O CO CHODZI!!! ;)
przeciez w bunkrze mieli pralkę, golarki, żelazko, prysznic i inne bajerki
Wiec wnioskuje ze chyba jednak nie ogladalas 2 serii ;)
przeciez w bunkrze mieli pralkę, golarki, żelazko, prysznic i inne bajerki
Wiec wnioskuje ze chyba jednak nie ogladalas 2 serii ;)
Właśnie, to nie zadna wpadka. Nawet nie trzeba sie odwolywac do drugiej serii bo przeciez w pierwszej tez czyms musieli ropalac:] W samolocie bylo wiele pasazerow i podejrzewam ze przynajmniej 1/4 z nich miala zapalniczki w kieszeni. Pozatym ludzie wylawiali swoje bagaze z wody, wiec z pewnoscia stamtad mieli maszynki do golenia. pozdro
Bonus:przecież musi być siekiera w samolocie na wypadek rozbicia, ognia raczej nie trudno rozpalić(krzesiwa, drewno, itp.), dynamitem raczej można wysadzić właz.Strzelba:Skoro other's mieszkają tem raczej od dłuższego czasu to mogą po deszczu posypywać znak "?" solą.Pozdro;)
Lostowicze są już na wyspie kilkadziesiąt dni, a nalepki z butelek ciągle są na miejscu :| Tzn. powinny się już dawno odlepić ^^
a mnie o charliego, w jednym odcinku ma paznokcie pomalowane (to chyba w 9, 1 seria) a już w następnym nie (?) nie wierz że ma zmywacz, chyba że wziął od shannon, albo sawyera który mógłby otworzyć wystawę czy coś, z tego wszystkiego co tam ma :)
HA, ha :D Sawyer mógłby założyć sieć minimarketów (czy jak on tam mówił) :D a wpadki żadnej nie znam oprócz tych, które wymieniliście... :D
dobra to teraz ja napisze co zauważyłem:
finał 2 sezonu jak desmond wpisuje cyfry w komputer gdy system sie zawiesza (SYSTEM FAILURE) tuz po wpisaniu pokazane jest całe pomieszczenie i brakuje kawałka dekoracji (kopuły) po prawej stronie u góry widac 2 jarzeniówki, no chyba że ten elektro magnez go przyciagnął
w odcinku "?", znak zapytania na ziemi był zrobiony sola, żeby nic nie wyrosło. tylko ze w takim klimacie, jak deszcz pada codziennie wypłukal by te sól w krótkim czasie (nawet jak by tam wysypali tam tone soli). na koleji na tory wysupuje sie jakies świństwo i czasem stary olej z silników zeby nic nie wyrosło. a nawet jak tory sa nie czynne i juz tego nie robia to całe zarastaja juz po roku (a w polsce jest gorszy klimat niż na wyspie).
w ostatnim odcinku 1 sezonu wysadza sie ten nauczyciel (chyba artzie), to powinien sie "rozbryzgać" a nie rozpaść jak mrozone mięso pokrojone w kostke. przecież czowiek składa sie z 80% z płynów (krew, limfa, woda i inne). nie chodzi mi oto że mieli pokazac bardzo drastyczną scene tylko chociaż mogli jakoś to pokazać żeby nie zesmaczyć widzów. zresztą w tej scenie chyba chodziło tylko o efekt zaskoczenia że nikt sie tego nie ma spodziewać.
Moim zdaniem Eko w ostatnim odcinku powinien się zjarać razem z Charlim, w innych filmach czegoś takiego bohaterowie raczej nie przeżywają, no może oprócz Schwarzenegera i Stallona :P
W odcinku 3 drugiego sezonu Desmond opowiada jak znalazł się w bunkrze. Powiedział, że Kelvin wybiegł z lasu, zawołał go i przyprowadził do bynkra, natomiast w retrospekcjach Desmonda widzimy jak Kelvin przyciąga omdlałego Desmonda do bunkra. Czyżby wpadka twórców?
W odcinku, kiedy Kate całowała się z Jackiem i widziała tego czarnego konia. Tytulu nie pamiętam ;/ Była scena kiedy wlazła na drzewo zbierać owoce i kilka sztuk jej wypadło. Zeszła na dół je zbierać i był krótki moment kiedy z jej plecaka na jedno ramię wystawał telefon komórkowy z małej kieszonki na telefon!!
Nie jestem tego pewien, ale wtedy na lotnisku kiedy Sayid poprosil Shannon o popilnowanie torby miał jescze krótkie włosy, a zaraz po katastrofie już długie:p
Nie jestem tego pewien, ale wtedy na lotnisku kiedy Sayid poprosil Shannon o popilnowanie torby miał jescze krótkie włosy, a zaraz po katastrofie już długie:p
hmm...co do Saida-z tego co pamiętam to na latnisku mial poprostu związane włośy w kucyk..ale z moja pamięcią roznie bywa...:)
Lock miał złamaną?pęknietą kość udową i na niej usztywnienie, ale gdy wraz Mr. Eko odkopywał Perłe usztywnienie miał na piszczeli.
W 7 odcinku 3 sezonu Juliet miała złotego zęba po prawej stronie. Natomiast w 9 odcinku już po lewej.
:)
buahahahahahahahahahahahahahah ahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
skąd znasz 3 sezon? jesteś scenarzystą czy reżyserem?
Sezon 1 epizod 20
Kiedy Jack próbując uratować Boone'a chce przetoczyć mu swoją krew mówi że przy braku dawcy można podać krew grupy "0" co owszem ma odniesienie do KKCZ gdzie sa same krwinki czerwone pozbawione osocza ALE właśnie Jack wlewa w Boone'a swoją pełną krew czyli razem z osoczem w którym są przeciwciała przeciwko antygenowi "A" erytrocytów Boone'a!! Co doprowadziło by do wstrząsu i zapewne do śmierci.
Jack:
-krwinki: brak antygenu
-osocze: przeciwciała anty A i anty B
Boone:
-krwinki: antygen A
-osocze: przeciwciała anty B
Nie pamiętam, w którym odcinky. Desmond golił się przed lustrem. Ten brodacz co siedział z nim w bunkrze i go tam zaprowadził zapytał się: co robisz? - Golę się (odpowiedział Desmond). Następnie gdy Desmond wymyka się z Bunkra, a jest to chwilę potem to nie jest ogolony.
Zelmer, nie życzę sobie by ktoś tak do mnie wulgarnie pisał. Przecież oczywiste było, że mój post był małym żartem. Jeśli Tobie się nie spodobał, to nie oznacza, że masz prawo obrażać autora. Trochę kultury człowieku!
hehe...juz sie boje, a na serio jesli to był zart to {[(sorry?)]}. Po prostu myslalem ze mówisz na serio bo jestes takim cwaniaczkiem, który chce zeby każdy mu zazdroscil, bo niby obejrzal 3 sezon. Na forum filmu "Rocky Balboa" jeden koles szczególowo opisał zakonczenie tego filmu,(a jego premiera jest w grudniu w stanach)i on mówil na serio, strugal cwaniaczka, dlatego jestem uprzedzony do takich ludzi.
Dla mnie troszeczkę dziwna jest ta sytuacja, która była w odc. 5 albo 6 drugiego sezonu: otóż Claire mówi do Charliego: "Zobacz jak on (Aaron) śpi" (Locke kazał jej otulić jego). Gdy dokładnie się przyglądamy, to widzimy: to dziecko wcale nie śpi!!! LOL :D
O ile pamiętam ona chyba mówila"Zobacz jaki on jest spokojny" czy jakoś tak...
We wczorajszym odcinku w TVP kiedy Ana Lucia podejrzewała Nejtena o to ze jest szpiegiem tamtych. Przecież można to łatwo sprawdzić, tamci nie mają metek w ubraniach i Ana Lucia dobrze o tym wiedziała bo dowiedziała się o tym przy pierwszym ataku tamtych.
No ale jesli Nejton byłby szpiegiem to inni mogli go tak upozorowac, żeby nic na to nie wskazywało. Mogli mu dac jakies ubrania z metkami
jeśli chcecie wpadki producentów to wejdźcie w "ciekawostki", tam jest ich cała masa...
Hmm. No to już w pierwszym odcinku 3 sezonu jest całkiem niezła wpadka - w ujęciu rozpadnięcia się samolotu brakuje jednego silnika, L-1011, którym leciał lot 815 ma trzy silniki.
w odcinku w którym kate widzi czarnego konia,gdy wychodzi z bunkra z Saywerem i pyta go czy tez widzi tego konia jest zbliżenie na konia i widać rękę w czarnej rekawiczce która gestem pokazuje że ma stac w miejscu.
mnie zastanawia jedna rzecz. w odcinku kiedy sayid poznaje roussea mowi jej ze nadia nie zyje i ze zginela przez niego. a przeciez ona zyje i on o tym wie - w koncu lecial do niej. chyba, ze ja o czyms nie wiem (nie widzialam 3 serii)