dokładnie . Bernard jako alvaro hanso bedzie przywodcą -wyjaśni się to w 3 sezonie
Możecie jaśniej??
Nie wszyscy zrozumieli.
Jaki graf powiązań?
Jaki Bernard? Mąż murzynki?
http://photos1.blogger.com/blogger/4708/2679/1600/connections20060509.0.jpg [photos1.blogger.com/blo...]
zerknij na te strone tam są powiązania wszystkich bohaterów i ktos dał benarda jako hanso.
dodam tylko że ten graf był duzo wcześniej przed finałem sezonu a na nim juz było ze libby sprzedała łódź dasmondowi i że kevin był zmiennikiem desmonda
tylko jeszcze nie rozumie czemu:
- rose jest siostrą prawdziwego henrego
- fałszywy henry jest dziadkiem arrona
- rose jest babcią walta
ale podobno to wszystko było, tylko ze chyba nieuważnie ogladałem te flashbaki
No właśnie... Graf pojawił się przed zakończeniem serii, więc jakim cudem autor wiedział o tych powiązaniach? Może to jego domysły (więc nie powinno się brać wykresu na poważnie), albo jakiś rodzaj spoilera wypuszczonego przez twórców serialu (niejednokrotnie zdarzało się, że producenci podawali fałszywe newsy). Na mnie graf zrobił duże wrażenie, mimo, że cały serial oglądałem uważnie.
tez tak myslałem, że to twórcy wypuścili ten graf i część rzeczy sie zgadza a część nie po to aby zmylić widza i zakończenie 3 sezonu było zaskoczeniem
co do tego że to jego domysły to nie mam takiej pewności. domyślał sie że libby sprzedała łódź desmondowi i tak też było. on musiał to wiedzieć, chyba ze to koleś z ekipy twórców losta puścił te informacje do internetu i ktoś na tej podstawie zrobił ten graf.
a co do bernarda, ze jest alvarem hanso, to mógł tak załozyc po obejżeniu tego filmu instuktarzowego stacji "SWAN", tam był alvar chwile pokazany i mozna by było uznać że jest do bernarda troszke podobny
a pamiętacie jak bernard wyladował na wyspie, jego fotel zawisł na drzewie (az tak by sie poswięcił szef dharmy dla tej ich chorej "sprawy", nie sadze). poza tym jak by był alvarem hanso, to te wyspe musiałby znać na wskros. i przedewszystkim by mu nie zależało na jej opuszczeniu (chodzi o te sprawe z S.O.S). i jeszcze jak ten elektromagnez zaczoł wyc to bernard chyba sie poryczał (czy mi sie zdawało). ja przynajmniej uwazam ze bernard nie jest alvarem hanso, okaże sie w 3 sezonie
hmm ten graf jest troche ściemniony tak mi sie wydaje . poza tym hipoteza że Bernadr to Hanso zaprzecza tej że dziewczyna Deasmonda jest córką szefa Dharmy a ta druga hipoteza wydaje mi sie bardziej prawdopodobna. Poza tym zgadzam sie z przedmówcą że Hanso nie ryzykował by życia lecąc tym samolotym ( no niby miał Goodwin'a)
Zauważcie że na tej mapce niema nic kłamliwego . Tam są powiązania ktore sie sprawdziły i są też powiązania niewyjaśnione(co nieznaczy że są kłamstwami).Sądze że w 3 sezonie się to wyjaśni zgodnie z tą mapką
hehe dobre Claire sostrą jacka. coś im sie pomyliło.jeśli miała by być jego siestrą to chociaż troche podobieństwa a nic niemają podobnego.
heh Logan przecież to tylko film.Wychowywali sie przecież w różnych miejscach,a jeśłi chodzi o wygląd to są to tylko aktorzy:))
Na grafie jest również powiązanie ojca Kate z Sayidem oraz matki Kate z Sawyerem,jakoś nie zauważyłam tego w serialu.Podobnie jak informacji o tym ,że Rose jest babcią Walta.Skąd to się wzieło,może coś przegapiłam?
ojciec jacka pojechał wtedy do australii spotkać sie z córką, ana lucia zawiozłago do domu claire
w iraku był ojciec kate jak złapali saida i trzymał jej zdjęcie w ręku
jak sojer robił ten duzy przekret to w tej restauracji kelnerką była matka kate
co do tego że rose jest babcią walta to nie zauwazyłem
Matka Kate spotkała Sawyera w kafejce gdzie pracowała.Jack może być przyrodnim bratem Claire-pamiętacie flashbacki Any-Lucii? Chroniła ona ojca Jacka,który pojechał do córki,która była w ciąży...ale Bernard to nie Alvar Hanso.Nie przekonacie mnie!
Mnie też nie przekonają otym, żę Bernard to Hanso, to byłoby zbyt proste, a może Hanso to ten koleś co gadał na początku retrospekcji Desmonda, właśnie znim, to jest dziwnie bogata osoba, to może daltego Penny wiedziała gdzie mniej więcej jest Desmond, tam gdzie są anomalia magnetyczne, to mogła z jakiś papierów ojca przeczytać, hehehe ale domysły.
Zrozumcie że ta mapa pojawiła się długo przed exodusem.Nikt nie mógł zmyślić że łódź bedzie od Libby i że kevin to ten gość co Saidowi kazał torturować.Myśle więc że reszta roztrzygnie się w 3 sezonie to z bernardem jako Hanso na czele oraz z Jackiem i claire
No ja tez raczej nie wierze, ze Bernard jest Hansem...
Ale tak patrzac na to z innej strony - kto by uznal takiego nieudacznika, Bernarda, ktoremu nic nigdy nie wychodzi za przywodce? Nikt by go nie uznal. I to wlasnie moze byc trop, bo takiego nieudacznika to chyba swiat na oczy nie widzial. Moze Bernard tylko udaje taką ofiare losu, gdyz jest przywodca?
Coz, wszystko mozliwe. Przekonamy sie w trzecim sezonie.
Co do Bernarda to nie wiem... Jakoś trudno mi w to uwierzyć. To że Jack i Claire są przyrodnim rodzeństwem wydaje się całkiem prawdopodobne. Ojciec Jacka rzeczywiście poleciał do Australii żeby spotkać się z córką. Zauważcie też że Claire nigdynie wspominała o swoim ojcu (przynajmniej ja tego nie pamiętam). Nie wydaje mi się żeby Rose naprawdę była babcią Walta. To chyba nie możliwe żeby Michael nigdy nie widział swojej teściowej ani nawet jej zdjęcia. Poznałby ją lub ona jego, dałoby się to zauważyć w jakiś sposób. Jedyne sensowne wyjaśnienie to to że Michael lub Susan nie byli wychowywani w domu rodzinnym i po prostu nie wiedzieli jak wyglądają ich rodzice. Może trzeci sezon coś wyjaśni.
Mam jeszcze jedno pytanie co do connections: pomiędzy Sawyerem i Shannon też jest strzałka, ale nie jest podpisana. Dlaczego? Jakie powiązania są miedzy nimi? Chodzi o Boone'a?
ale claire nei miala domu w australii tam gdzie pojechal ojciec jacka , ona pojechala do australii zeby podpisac papiery adopcyjne i mieszkala w hotelu o iel mnie pamiec ne yli
Claire mieszkała w Australii. Jest jedyną bohaterką w serialu, która jest rodowitą Australijką. Chciała oddać dziecko rodzinie w Australii, ale rozmyśliła się w ostatniej chwili. Od jasnowidza, u którego była kilka razy wcześniej dostała adres rodziny w Los Angeles która chciałaby adoptować jej dziecko. Claire leciała tam, żeby dopełnić wszystkich formalności.
wiecie jakie powiązanie jest jeszcze ciekawe fałszywego Henrego z Clair pisze że jest on dziadkiem Arona :| to by oznaczało ze jesgo syn musiał być z Clair :|