PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 180956
7,1 37 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Ten tytuł zna chyba każdy, jednak nie jest to serial dla każdego, a i jego fani dzielą się na dwie grupy. Pierwsi z nich śledzili kolejne sezony z powodu niezwykłych zupełnie tajemnic i zagadek jakimi tętniła wyspa, drudzy zaś zachwycali się wątkami skupionymi wokół życia głównych bohaterów, tego jak wyglądało ich życie, kim są i dokąd zmierzają. Tytuł serialu: LOST, nie mówi nam jedynie o tym, że ktoś się zagubił ( w dosłownym tego słowa znaczeniu), ale także o tym, że jest zagubiony jako człowiek. Jeżeli szukacie więc niezwykłego, pięknego serialu opowiadającego o łączących ludziach więziach, po prostu musicie go obejrzeć; jeżeli zaś szukacie jedynie zagadek-również, ale niestety trochę się rozczarujecie,ponieważ jakie przedstawić wyjaśnienie na istnienie 10 metrowego polarnego niedźwiedzia na tropikalnej wyspie:)?odpowiedź-żadnego-to jedynie tło, do przedstawienia bohaterów, choć zagadki są super-nie raz pod koniec odcinka rozlegał się w moim domu okrzyk typu: co!? to niemożliwe?! albo ku...!.niemożliwe:) Jeżeli ktoś zdecyduje się oglądać, niech koniecznie zapamięta pierwszą scenę(kiedy samolot się rozbija i to co się chwilę później dzieje), a po tym niech zobaczy co stanie się w ostatniej scenie,ostatniego odcinka-napisze tylko, że scenarzyści polskich(pożal się Boże)seriali, nawet gdyby zebrali się wszyscy razem i myśleli przez 10 lat, i tak nie wymyśliliby niczego co by temu dorównało, mnie łzy ciekły ja dziecku.

Święta prawda. Szkoda tylko, że sporo osób tutaj nie potrafi tego docenić(a może to sprawka tutejszych trolli - nie wiem), przez co LOST jest na żenującym 400-którymś miejscu w rankingu, Ja kończę dopiero 4 sezon, ale już teraz wiem, że niezależnie od kierunku w jakim pójdą ostatnie 2 sezony nie zmienię wystawionej przeze mnie 10.

ocenił(a) serial na 10
elbondo13

"ale już teraz wiem, że niezależnie od kierunku w jakim pójdą ostatnie 2 sezony nie zmienię wystawionej przeze mnie 10." - i to jest piękne w tym, że niezależnie od tego jak to dalej się potoczy, serial fascynuje nas tak bardzo, że nawet jeśli zakończenie nie będzie takie jakiego byśmy oczekiwali (zupełnie inaczej wyobrażałem sobie zakończenie) to i tak nie zmieni to faktu, że będzie dla nas arcydziełem.

ocenił(a) serial na 10

Akurat niedźwiedzia polarnego wyjaśnili xD

ocenił(a) serial na 10
MatiZ_3

Stary wyjąłeś mi to z "ust", ponieważ mam takie samo zdanie. Takie seriale pojawiają się raz na 10 lat +/- i mimo, że oglądam ich wiele i z większością jestem na bieżąco, to ŻADEN nie wyrył mi się w pamięci tak mocno jak Zagubieni. Możliwe, że kiedyś wymyślą coś na miarę Zagubionych, ale jak dla mnie to zawsze ludzie będą do niego wracać, bo ktoś kto spędził 6 lat z bohaterami tak łatwo tego nie zapomni.

ocenił(a) serial na 10

ja już obejrzałem ale miej troszkę szacunku do tych, którzy jeszcze tego nie zrobili. Nie sugeruj zakończenia.

ocenił(a) serial na 8
jimmyyy8

Najśmieszniejsze jest to że zakończenie było podane na jakimś forum gdzieś w połowie 3 sezonu.Szczerze mówiąc nie wierzyłem że jednak pójdą tą drogą .

ocenił(a) serial na 10

Pamiętam jak to był mój ulubiony serial, oglądało się go całą rodziną ;d ja byłam jeszcze mała, a z powodu że to leciało trochę późno no to zasypiałam w połowie a potem brat mi musiał opowiadać :P teraz niestety jakoś nie oglądam seriali, wg. ale chętnie powróciłabym do starych czasów i znów zobaczyłabym bohaterów tego znanego serialu
nawet do dziś pamiętam większość z nich.. najbardziej to utkwił mi w pamięci taki murzyn co budował kościół, ale chyba potem zginął i mi go było tak strasznie szkoda, ogólnie to również dużo pamiętam akcji, a tej z samolotem nie da się zapomnieć.. nie wiem czy to można jeszcze oglądać, ale ja widziałam od pierwszego odcinku.. a potem.. zagubili się i w mojej pamięci.. idę na poszukiwania.. jakieś stronki gdzie obejrzę wszystkie sezony i odcinki ;p

ocenił(a) serial na 10
Mika9842

no poprawka, bo jeśli chodzi o seriale to oglądam ,,Dr. House" , ale to też jak mam czas..
a wracając do zagubionych.. ma ktoś jakąś stronkę, gdzie znajdę wszystkie odcinki ?

użytkownik usunięty
Mika9842

wszystkie odcinki znajdziesz wpisując w google: iitv, wtedy wyskoczy Ci strona o jakiej myślę:)

ocenił(a) serial na 10

Tylko czy jest sens oglądać w tak marnej jakości ? Nie lepiej torrentem ściągnąć całe serie, a już najlepiej w HD. Wrażenia i przyjemność z oglądania dużo większe, a przy dzisiejszych prędkościach łącz to chyba żaden problem. Nie to co w 2006 roku, kiedy ściągałem 2 sezon, a na ściągnięcie jednego odcinka przez emule czekało się 2 dni ;]

użytkownik usunięty
aqu32

hahah pamiętam te czasy, ale ja miałem Kazaa, jak film się ściągał 3 dni to człowiek był wniebowzięty:)ja nie ma tego problemu,ponieważ mam DVD:)

ocenił(a) serial na 9
aqu32

Jeśli chodzi o ściąganie, to polecam Darkwarez. Tam są wszystkie sezony,albo z napisami albo z lektorem jeśli ktoś preferuje.