nie rozumiem watku z poczatku filmu, ze jakoby jest jakis potwor(ginie na przyklad pilot) rozne dziwne zjawiska sie dzieja a potem w serialu jest brak konsekwencji, nie jest to w ogole kontynuowane, czy moze czegos nie rozumiem? jest jeszcze kilka takich niescislosci, a wy co zauywazyliscie?
jak to nie jest kontynuowane? Obejrzales cala serie? Potwor pojawia sie chociazby w ostatnim odcinku s1. Zreszta rzeczywiście wiele rzeczy nie zostalo wyjasnionych, no i po to wlasnie powstaly sezony 3 i 4
tak tylko chodzi o to że w dniu kiedy wyladowali na wyspie potwór chadzał sobie po wyspie cześciej niz przez cały sezon. twórcy chcieli zaznaczyc tylko jego obezność w pilocie serialu, bo gdyby wyskoczyli z takim czymś w połowie sezonu to sporo ludzi przestałoby ogladac lost.
Ludzie, nie piszcie głupot. Czwarty sezon Losta nie jest potwierdzony i póki co to tylko spekulacje fanów. A co do potwora to było go sporo w drugim sezonie więc jednak konsekwentnie się go twórcy trzymają. Poza tym czy ktoś w ogóle wie czym jest ten potwór i czy czarna mgła to dokładnie to właśnie potwór czy to może dwie różne rzeczy. Trzeba czekać, wszystko się wyjaśni.
co do nieścisłości to w ostatnim odcinku 1 sezonu wysadza sie ten dentysta (chyba artzie), to powinie sie "rozbryzgać" a nie rozpaść jak mrozone mięso pokrojone w kostke. przecież czowiek składa sie z 80% z płynów (krew, limfa, woda i inne)
Tak, przeoczyłeś. Np. dziesiąty odcinek drugiej serii. No i jeszcze wzmianki o nim na "niewidzialnej" mapie. Choć właściwie nie do końca wiadomo co jest tym "potworem".
Nie spodziewaj się takich realistycznych 'efektów' w filmie nie tylko dla dorosłych :P
mnie bardzo zaintrygowala sytuacja z Libby w 2 serii, jak to interpretujecie?ten watek musi zostac pociagniety dalej...
ja słyszałam, ze potworek pojawił sie w 2 serii, ale sama tez go nie zauważylam :P
jakby ktoś moglby mi podac namiary na niego (odcinek i scena) bylabym wdzieczna ;)
A co do Libby, to jak dla mnie ot bylo glupie posuniecie, ze ja tak potraktowali :/
Pozyjemy zobaczmy, moze sie posmiejemy, moze zaskoczymy, a moze tylko zwątpimy i bedziemy zazenowani :P
Dobra koniec pisania glupo ide spac ;D :P
potwór był w odcinku "psalm 23", było to w scenie jak ten dymek podleciał do Eko. a co do libby to uważam ze dobrze sie stało że zgineła (nie zebym jej nie lubił, ale film jest przez to bardziej zaskakujący - nie ma nic gorszego niz domyślec sie zakończenia)
ok, pomyliłem zawód artza z zawodem bernarda (chyba)
a co do nieścisłości to w odcinku "?", znak zapytania na ziemi był zrobiony sola, żeby nic nie wyrosło. tylko ze w takim klimacie, jak deszcz pada codziennie wypłukal by te sól w krótkim czasie (nawet jak by tam wysypali tam tone soli). na koleji na tory wysupuje sie jakies świństwo i czasem stary olej z silników zeby nic nie wyrosło. a nawet jak tory sa nie czynne i juz tego nie robia to całe zarastaja juz po roku (a w polsce jest gorszy klimat niż na wyspie).
czarny dym pojawial sie dosc czesto w 1 sezonie, a w 2 tez byl (chociazby w 10 odcinku)
a co do innych niescislosci, to najbardziej rozsmieszyl mnie jeden moment: w ostatnim odcinku 1 sezonu, gdy juz sobie pozakladali te plecaczki z dynamitem jack powiedzial ze gdyby zobaczyli cos dziwnego to maja zdjac plecaki i uciekac... kate na poczatku nie wiedziala ze nie niesie dynamitu. kiedy pojawil sie dymek wszyscy zrzucili plecaki i w nogi... wszyscy oprocz kate... ta choc nie miala pojecia ze nie ma dynamitu, uciekala z plecakiem, jakby o wszystkim wiedziala... - to dla mnie najwieksza pomylka:P
a ja taka: dharma prowadziła badania nad zwirzętami (niedźwiedzie, rekiny - było na tym filmie orientation) i albo im zwiały albo wypuścili. rekina co ma logo dharmy na ogonie pewnie wypuscili. a z niedźwiedziami to eksperyment pewnie niewypalił jak wiele innych (opuszcone stacje)
z tego co ja zrozumialem w 1 odcinku [w tym co jacka ten potwor złapał za noge i wrzucili granat by go uratowac] było powiedziane ze ten potwor ta mgła to jest "obronca wyspy" dokładnie wspomnieli cos o systemie obronnym.. Wyspy
pozdro