Wczoraj obejrzałam 23 i 24 odcinek i mam teraz problem czy ten cały przycisk ma znaczenie czy nie ... bo kiedy Desmond go nie wcisnął to włączył się magnez i przyciągnął samolot przez co się rozbił a kiedy Henry go nie wcisnął to nie stało się nic
prosze o pomoc bo nie wiem
hihi ja też nie wiem;) szczególnie ze jestem dopiero po obejrzeniu 17 odcinka :P
i to jest caly urok JJ Abramsa. Rzuca ci cos ciekawego pod koniec seriii, aebys z niecialrpliwocia czekala na nastepna. Potem sie okarze co i jak.
Może Henry wcisnął klawisz, tylko apecjalnie wmawiał Lockowi że tego nie zrobił. Prawdopodobnie chciał namówić w ten sposób Locka do zaprzestania wciskania przycisku. Henry cały czas mieszał im w głowach i z pewnością miał w tym jakiś cel, którym raczej nie była ucieczka.
Wydaje mi się, że Henry wcisnął klawisz, obejrzałam jeszcze raz ten moment i było słychać jak ten magnez się jakby ładuje, a później przestaje, tak jak wtedy, kiedy Locke wcisnął go trochę za późno. Zresztą najpierw mówił, że go wcisnął i licznik się zmienił, tylko drzwi się nie podniosły, a później nagle zmienił zdanie.
Henry wcisnal klawisz, a powiedzial Lockowi ze nie zrobil tego aby go odciagnac od klawisza. W koncu przyznal sie w ktoryms z odcinkow, ze dal sie zlapac Danielle i uprowadzic Sayidowi po to, aby spotkac sie z Lockiem. Chcial go zabrac do swoich ludzi. Wiec to oczywiste, ze musial jakos odciagnac locka od bunkra, a wiedzial, ze gdy mu powie, iz przycisk to nie prawda, Locke nic juz nie zatrzyma