PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=625219}

Zakazane uczucie

La que no podía amar
2011 - 2012
7,3 1,4 tys. ocen
7,3 10 1 1355
Zakazane uczucie
powrót do forum serialu Zakazane uczucie

Dlaczego ta telenowela nosi u nas tytuł ,,Zakazane uczucie'' a nie ,,Ta ,która nie mogła
kochać'' ?

Przecież te drugie to dokładne tłumaczenie tytułu i widziałam w internecie,że niektórzy
pisząc o tej telce używają właśnie tej nazwy.

pati1109

Nie od dziś wiadomo , że Polska słynie z tłumaczeń tytułów filmów hehe...

Dirty Dancing ( Wirujący Sex) to jedno z lepszych hehe

ocenił(a) serial na 10
pati1109

Coś już napisałem podobny temat http://www.filmweb.pl/serial/Zakazane+uczucie-2011-625219/discussion/Tytu%C5%82. ,1952449 ale nikt nie odp.

użytkownik usunięty
Zbuntowany_RBD

Może taki tytuł bo ktoś uważał ,że lepiej brzmi . Chociaż były już gorzę tłumaczenia polskich tytułów , które miały mało wspólnego z fabułą .

ocenił(a) serial na 9

Ja uważam,że tytuł ,,Ta która nie mogła kochać '' mimo,że dłuższy lepiej pasowałby do serialu.

ocenił(a) serial na 8
pati1109

Choć tytuł jest jaki jest to nie bardzo wiąże się z akcją, mam na myśli zakończenie... choć nie czytam spojlerów myślę, że tak właśnie sie zakończy...
Skoro zakazane uczucie to tak jakby bohaterka była na końcu z kimś z kim naprawde nie chciała być, bo jej prawdziwa miłość jest zakazana... i to jest takie bez sensu ;/
Trudno mi jest to w ogóle wytłumaczyć i jakoś tak zrozumieć...

madzia124

ja uwazam ze tytul "zakazane uczucie" dali dlatego ze od poczatku uczucie Any i Gustava bylo zakazane przez wszystkich i wszyscy utrudniali im bycie razem i w efekcie koncowym Ana nie byla z Gustavem. Moim zdaniem ten tytul ilustruje intryge przeciwko uczuciu Any i Gustava bo dopiero na koniec Rogelio stal sie naprawde dobry a tak to wczesniej usilowal ich rozdzielic , tak samo Cynthia i pozostali

pati1109

Jak dla mnie jak już chcieli krótszy tytuł to mogli dać "Niemożliwa miłość". Byłoby lepsze niż "Zakazane uczucie".

ocenił(a) serial na 8
kleoo108

Ale z tego wynika, że do końca zakazano im być razem i wychodzi na to, że Ana żyje w nie takiej miłości jaką zawsze chciała a była jej zakazana... ;/ jak dla mnie po prostu tytuł mógłby być inny, ten nie pasuje....