PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=625219}

Zakazane uczucie

La que no podía amar
2011 - 2012
7,3 1,4 tys. ocen
7,3 10 1 1354
Zakazane uczucie
powrót do forum serialu Zakazane uczucie

na tv4 zaczynają dwie Zakazane uczucie i Eva Luna jak myślicie która lepsza???mi się wydaje że chyba lepiej Eva Luna ponieważ będą puszczać po 2odc.

ocenił(a) serial na 10
jazdowicz2666

A ja z kolei polecam Zakazane uczucie bo tam grają znani aktorzy więcej i to jest Meksykańska tela a tamta USA i mniej odcinków.

Zbuntowany_RBD

To się zgadza że Meksyk ma lepsze telki tylko że ta ma dużo odc.i tylko puszczają 1 dziennie więc może być powolna akcja z kolei w tamtej jest mniej odc.więc szybciej mogą się dziać losy bohaterów i może być nie oczekiwany zwrot akcji

jazdowicz2666

nie ma powolnej akcji...La que no podia amar to świetna tela,polecam ;)

nihooya

A nie orientujesz się jak jest tak druga telka Eva Luna???

ocenił(a) serial na 7
jazdowicz2666

Jeśli chodzi o telenowelę Eva Luna to ciężko powiedzieć, bo w każdą telkę można się wciągnąć, a to krótka synteza ze strony novela.pl: Eva poznaje Daniela i jego najlepszego przyjaciela, Leonarda, podczas festynu, na którym pracuje by pomóc rodzinie. Następnego dnia ojciec Evy zostaje potrącony przez samochód. Sprawca wypadku ucieka z miejsca zdarzenia. I choć Eva tego nie wie, oba wydarzenia są ze sobą powiązane…

Po utracie ojca, Eva planuje odnaleźć tego, który spowodował wypadek. Tymczasem oczarowany jej wdziękiem Leonardo oferuje jej stałą pracę w swojej rezydencji w charakterze opiekunki nad starszym, schorowanym ojcem, donem Julio Arismendim. Trudna sytuacja finansowa Evy zmusza ją do przyjęcia propozycji.

Daniel i Leonardo robią zakład: Leonardo zapewnia przyjaciela, że uwiedzie Evę, mimo iż ten wątpi w jego sukces. I choć Daniel jest uczuciowo związany z Victorią, siostrą Leonarda, to właśnie w Evie zakochuje się do szaleństwa. Kobieta także czuje rodzącą się między nimi więź. Obawiający się porażki Leonardo, rozdziela Evę i Daniela wmawiając jej, że to Daniel potrącił jej ojca… choć tak naprawdę to on siedział wtedy za kierownicą pożyczonego samochodu Daniela. Przerażona Eva pragnie natychmiast zapomnieć o Danielu.

Podczas pobytu w rezydencji Arismendich, Eva musi znosić docinki zazdrosnej Victorii i jej okrutnej matki. Udaje jej się nawiązać silną przyjaźń z don Juliem, który traktuje ją jak własną córkę i obdarza niesamowitą szansą. Starzec symuluje swoją własną śmierć. Eva tymczasem opuszcza rezydencję i odcina się od wszystkich domowników, aby następnie powrócić z nową tożsamością: modelki Luny. Dzięki pomocy don Julia, Eva staje się jedyną spadkobierczynią fortuny Arismendich.

Zasiadłszy na fotelu prezesa agencji reklamowej Arismendich, której wspólnikiem jest także Danie, Eva/Luna odkryje podłe kłamstwo Leonarda i zrozumie, że Daniel nie jest zimnokrwistym zabójcą, za jakiego go uważała. Ale czy nie będzie już na to za późno?

petit_fleur

Eee i już wiem że nie będę jej oglądać;D Wolę Zakazane uczucie,Eva Luna za bardzo zagmatwana no i opis mnie nie zachęca...

ocenił(a) serial na 10
wormsik

Jak napisałem Zakazane uczucie rządzi i to na całego ale będzie fajnie szkoda że 4 odcinki tygodniowo jest co nie mam racji.

petit_fleur

Dzięki za tak obszerny opis ale się rozpisałaś;)początek wydaje się podobny właśnie do telki Zakazane uczucie bo te główne bohaterki kimś będą opiekować;)ja będę jednak oglądał tą Eva Luna po twoim opisie wydaje się ciekawa nom i od razu puszczą po 2 odc.więc będzie co do oglądania na dłuższy czas jeszcze raz dzięki za ten opis pozdro......

petit_fleur

oglądałam pierwsze odcinki, na necie w ich języku wydawała mi się nudna, główna bohaterka bez wyrazu.. ale z tego opisu to całkiem ciekawe się wydaje. mam mieszane uczucia, oglądać czy też nie. ;p

ocenił(a) serial na 10
jazdowicz2666

Zakazane uczucie lepsze w Evie lunie za stary prot,zniechęca mnie to bo wygląda dość staro i pomyślę,że dotyka ta protkę,ohyda

Dani15

W LQNPA też mamy starszego prota, więc co za różnica?

Osobiście polecam LQNPA, pierwsze odcinki trochę przynudzają, ale potem akcja się rozwija. Eva Luna mnie nie przekonuje, Venevision robi średnie telenowele, poza tym nie lubię Guya Eckera.

ocenił(a) serial na 10
Denisse

A taka różnica,że prot z LQNPA wygląda o 1000 razy lepiej od Eckera..;/ który nawet twarzą nie nadrabia;/

Dani15

Owszem, wygląda lepiej. Osobiście nie znoszę Eckera, ale co kto lubi... Po prostu nie widzę problemu w tym, że prot jest starszy.

ocenił(a) serial na 10
Denisse

no mi to przeszkadza i dlatego telke odpuściłam sobie;)

Dani15

ja na to nie zwracam uwagi mi się spodobał nawet ten serial super laski,extra fury czego chcieć więcej;)no i akcja w USA dla odmiany cały czas w Mexyku to też nudzi......

jazdowicz2666

Dziwne że w Stanach wszyscy mówią po hiszpańsku Niby Stany a idą do ekskluzywnej restauracji po hiszpańsku gadają:)) tam nawet w szpitalu i na policji gadają po hiszpańsku...:)) to trochę tak jakby jechać do Niemiec i kręcić polski serial wszyscy Niemcy nawet postacie drugoplanowe mieliby polskie korzenie i rewelacyjnie mówili po polsku nawet w urzędach klubach i restauracjach:)) To mnie trochę wkurza w telenowelach amerykańskich trochę realizmu proszę:))

jazdowicz2666

A ja to żałuję bardzo ,że innej telenoweli nie puścili np. tej ;)
http://www.youtube.com/watch?v=XK0kzFNc36k
http://www.youtube.com/watch?v=1b-YzoFEV_A&feature=relmfu

Entrada: http://www.youtube.com/watch?v=sOm5BgRZbPU

Mam nadzieje,że się niedługo jakaś nasza stacja ją wyemituje :)

ocenił(a) serial na 7
Imra

Mogę polecić Una maid en Manhattan emitowaną w telewizji Puls. Wiadomo, że jak każda telenowela znajdzie swoich zwolenników i przeciwników. Moim zdaniem warta uwagi, choć godzina emisji trochę nieludzka.

ocenił(a) serial na 10
petit_fleur

Oglądam,bardzo fajna telka;)

Dani15

mnie ta telka w ogole nie wciaga ,ale co do urody to ten guy ecker wcale nie jest taki najgorszy ma kolo 50 ,ale calkiem dobrze sie prezentuje wedlug mnie natomiast ten jorge salinas ma taka niemila powierzchownosc wedlug mnie

yecur

a widziałaś jego syna Jon Ecker ;)? http://2.bp.blogspot.com/-0mJYoyr3_y4/TqnBx2kr_xI/AAAAAAAAD2g/IcG7aQ_q5JA/s1600/ JON%2BECKER.jpg
Sympatycznie gra w CV ;)

jazdowicz2666

Zakazane Uczucie ;)

użytkownik usunięty
izuusiaa

ja też wole zakazane uczucie ..