PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=625219}

Zakazane uczucie

La que no podía amar
2011 - 2012
7,3 1,4 tys. ocen
7,3 10 1 1355
Zakazane uczucie
powrót do forum serialu Zakazane uczucie

Generalnie moja ocena serialu jest dość dobra ze względu na postać Gustava, Cynthii oraz uważam, że jest to najlepsza rola Any Brendy - bardzo pasuje do roli protagonistki. Jakość produkcji również na plus. Nie podoba mi się natomiast zakończenie. Ta telenowela to remake telenoweli Te Sigo Amando z 1996, która jest remakiem Monte Calvario z 1986. W obu poprzednich telenowelach fabuła opiera się na tym, że odpowiednik Rogelio to główny czarny charakter do bólu zły, a odpowiednik Gustavo jest protagonistą i w ten sposób ta historia ma jakichś sens bo w obu tych telkach odpowiednicy Any Pauli i Gustavo na koniec schodzą się ze sobą.

Z kolei przekształcenie Rogelio na dobrego bohatera, do którego wraca Ana Paula to strzał w kolano dla tej telenoweli. Od początku był on kreowany na główny czarny charakter i tak też się zachowywał, jego gra, sposób bycia też o tym świadczyły. Jego zmiana w dobrego bohatera mnie nie przekonuje i moim zdaniem przez to zakończenie telenowela traci sens i swój urok bo Rogelio nie pasuje do Any Pauli ani nie nadaje się na postać pozytywną w tej oto produkcji, bo cała fabuła początkowo opierała się na tym, że jest on zły i najwięcej miesza.

Blab

Presja ze strony widzów zrobiła swoje. Z tego co wiem, widzowie tak polubili Rogelia z tej wersji, że producenci postanowili przerobić go na protagoniste. Osobiście uważam, że to nie głupi pomysł, ale widać, że zrobiono to w trakcie kręcenia i scenarzyści musieli się nagimnastykowac, zeby jakoś z tego wybrnąć.