PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110920}

Zawód policjant

True Blue
1989 - 1991
8,1 499  ocen
8,1 10 1 499
Zawód policjant
powrót do forum serialu Zawód policjant

Dobra - straciłem już nadzieję, więc napisałem mail'a do TVP. Poniżej treść - zobaczymy co mi odpowiedzą - bo jak nie onie, to już nie wiem, co zrobić...

Witam Szanownych Państwa,
Piszę do Was z pewną prosbą, bo chyba tylko Wy jesteście dla mnie (i kilkudziesięciu innych osób) ostatnią deską ratunku.
Chodzi mi o pewien serial, który nadawaliscie w pierwszej połowie lat 90 - tych. Nosił tytuł "Zawód Policjant" (org. True Blue). Wyprodukowano tylko 13 odcinków tego serialu, potem go zawieszono. Poniżej podaje link do filmweb, żeby było wiadomo o co chodzi:

http://www.filmweb.pl/f110920/Zaw%C3%B3d+policjant,1989

Piszę do Was z bardzo bardzo serdeczną prośbą i jednocześnie zapytaniem, czy macie możliwość wyemitowania go jeszcze raz. W latach 90 - tych miał ogromną oglądalność (miałem wtedy około 9 - 10 lat i pamiętam, że emitowany był chyba w czwartki o 20:00). Proszę Was o to, ponieważ szukam tego serialu od kilkunastu lat i nigdzie go nie mogę znaleźć ( nie został wydany ani na VHS ani na DVD, w internecie nie ma możliwości ściągnięcia go). Wielu ludzi (między innymi społeczność filmweb.pl) wiele by oddała, by móc go jeszcze raz zobaczyć... A ja i wielu moich rówieśników (teraz mam 25 lat) mogłoby przypomnieć sobie dzieciństwo...
Bardzo Was prosze nie zlekceważcie mojej (i innych fanów) prośby...
Pomóżcie nam jeśli tylko możecie...
Bardzo bym prosił o odpowiedź na powyższą wiadomość.
Z góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam całą redakcję.

W imieniu fanów "True Blue"
Kamil Jabłoński

ocenił(a) serial na 8
smoke1_2

Fajnie, że ktoś zdecydował się napisać prośbę do TVP. Może to coś pomoże bo ja już straciłem nadzieję:(

ocenił(a) serial na 10
smoke1_2

też mi się dzisiaj ten serial przypomniał, i z chęcią bym obejrzał go. ciekawe czy przychylą się do Twojej prośby :)

użytkownik usunięty
smoke1_2

E-mail do TVP to był świetny pomysł - dzięki, że go zrealizowałeś. "True Blue" to mój ulubiony film z dzieciństwa. Mam nadzieję, że niedługo go znów wyemitują...

smoke1_2

Witam, przyłączam się do reszty, tesknie za tym serialem jak cholera:), super ze ktos sie upomnial do tvp o niego, gdyby jakims cudem ktos posiadał ten serial koniecznie dajcie tu znac:)pzodrawiam wszystkich:)

smoke1_2

I co odpowiedziała tvp?
Pamiętam pierwszy odcinek (pilot?), lecial w czwartek po 20. Było to 18 czerwca 1992 roku. Było wtedy Boże Ciało, a ja miałem pierwszą komunię (w tych czasach mieliśmy własnie w Boże Ciało).
Do dziś jak widzę ten robocik na gąsienicach, to mam skojarzenia z tym serialem.
Te opancerzone wozy policyjne, reporter Juri czy jak mu tam było.
Bardzo mało pamiętam z niego, ale bardzo mi się podobał.

ocenił(a) serial na 9
Super_mario

Nasza kochana telewizja pamięta (i w kółko przypomina!!!) tylko o płaceniu abonamentu. A co daje w zamian? Mnóstwo reklam i nudne seriale które w dodatku puszczane są z kilkuminutowym opóźnieniem. Jak poprosiłem o film "Inna Kobieta" to mi odpisali żebym go kupił na DVD. A że ten film, podobnie jak i "Zawód Policjant" nigdy nie wyszedł na DVD- to już ich nie obchodzi... I na co płacimy tak wysokie abonamenty? Szok!!!

adam_145

Mam ten serial w całkiem dobrej jakości na płytkach DVD, w formacie AVI. W języku angielskim, bez napisów, pochodzi z tv NBC. Nie mam tylko odcinku pilotowego i tego, w którym dzieci bawią się granatami. Jak ktoś jest zainteresowany to pisać na backtotrueblue @ wp. pl