Znam język hiszpański i serial Rebelde poznałam kilka lat temu. Obejrzalam wszyskie odcinki. Jesli macie jakieś pytania na temat Rebelde i zespołu RBD Piszcie:)
Czy wie ktoś jaka piosenka leci w tym filmiku ok 3:13 minuty? http://youtube.com/watch?v=sluafxmvOpY&feature=related
Liso sensual (tłumaczenie):
Prosty, Zmysłowy
Kompozytor: Polen Thomas / Karen Sokoloff
Widziałam go nadchodzącego
Nigdy nie widziałam dziecka tak zarośniętego
Widziałam go przechodzącego
Przed moimi oczami jak sen
Lecz straciłam go w mgnieniu
I wśród równie osieroconych
Tylko mogłam zapamiętać
Jego włosy, proste i zmysłowe
Widziałem ją nadchodzącą
Jak bogini wśród ludzi
Widziałem ją przechodzącą
I przyjrzeliśmy się sobie uważnie
Lecz jej chłopak był zazdrosny
I wywołał strasznego niedźwiedzia
Tylko mogłem zapamiętać
Zapach jej włosów
Były proste, zmysłowe wszystkie jej włosy
Jak móc ją zapomnieć, jeśli dosięgła bardzo głęboko
Jak zostawić tęsknotę, jeśli pozostała w moich snach
Być może, może, jesteśmy dwiema pokrewnymi duszami
Być może, może, spotkamy się, gdzie jesteś
Mam przeczucie
Jeśli nie jest dzisiaj będzie jutro
Wiem, że szybko wrócą, twoje włosy proste i zmysłowe
Jak móc ją zapomnieć, jeśli dosięgła bardzo głęboko
Jak zostawić tęsknotę, jeśli pozostała w moich snach
Były proste, zmysłowe
czy ktos moze wie jak nazywa sie piosenka z odcinka 118 przy ktorej tanczy giovanni z vico??
a ja obejrzałam taki filmik, gdzie wystepowała Alma i zaraz z przodu ogladali wystep Carlo, Franko i Valeria. i muzyke przerwała Roberta, weszła na scene i cos zaczeła mowic do mikrofonu i wkoncu z alma sie poplakaly i tyle co zrozumialam z tego to to ze sie bardzo kochaja ;P a pozniej zaspiewaly razem. wie ktos o co w tym chodzilo? ;> ;)
ja nie wiem o co w tym chodzi ale pewnie będzie już niedługo a masz moze link do tego filmiku?
mam pytanie czy Miguel pod koniec 3 części odzyska przytomność i czy zostaną na końcu razem z Mią, no i czy w Polsce będą emitowane wszystkie części.Pozdrawiam Mrówka
a zna ktoś tytuł piosenki która jest w chyba 117 odcinku, kiedy Mia wyobraża sobie, że gdzieś na jakiejś polanie jest z Miguelem i jest tam też Roberta,Jose,Lupita,Diego,Vico, Celina... ??
dzieki ;*
kdssssssssssssssskcsodsko;LKdokaofjoaijfioadjfjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj jjjjjjjjjjjjjjjjjjjj<krótki>
helo:) możesz mi powiedzieć ile odcinków ma zamiar wyemitować tv4??(była już wcześniej o tym mowa ale może masz jakieś nowe wiadomosci??)
a co bedzie teraz z Roberta i Teo? bo on widzial jak pocalowala Carla :P i wogole to jak Diego i Paula zerwa to on bedzie chcial wrocic do Roberty czy jak? ;)
Poczekajmy na naszą wszystko-wiedzącą koleżanke,ona nam wszystko powie:PP:) Ja chyba jestem jedynym facetem na tym forum...:P
hehe na to wyglada ;) a co do tych odcinków to tv4 wykupilo podobno narazie 200 ale mysle ze puszcza reszte bo chyba jest duza ogladalnosc :)
ok, fajnie facet który ogląda Rebelde. cieszę się. ale wie ktos może jaki jest tytuł tej piosenki ze 117 odcinka??
Nie odpowiem Ci co to za piosenka,ale moze Salvame?
Dobra dziewczyny teraz dawać numery GG i umawiamy sie na spotkanie fanów Rebelde:PP heh(Joke:):)
ogladalam na youtube filmik jak cala czwatra kalsa byla na wycieczce w gorach ktory to byl odcinek pierwszej temporady??
a w 122 odcinku pierwszej temporady pojawil sie nowy prefekt to jest juz ten caly gaston?? i to jest brat hose? bo ogladalam kiedys filmik i to chyba byla 3 tempotada to on caly czas bedzie prefektem czy sie jeszcze poznieniaja?? jak to wyglada?
Gaston będzie ostatnim prefektem w EWS. Po wypadku i jego śmierci nauczyciele będą mieć naradę, na której będą chcieli m.in. wybrać nowego prefekta, ale profesor Madariaga wyrazi opinię, że lepiej będzie nie wybierać już prefekta bo żaden poprzedni się nie sprawdził. Nauczyciele zgodzą się z Madariagą.
Nieosiagalny
Jestes tak daleko i tak blisko jednoczesnie
moge odszyfrowac Twoja cisze
i dlatego wyobrazam sobie siebie w Tobieç
ale konczy sie tylko na wyobrazeniu
i im wiecej Cie szukam dajac Ci milosc
Ty nie zwracasz na mnie uwagi
gdybys tylko wiedzial ze moglabym oddac zycie za Ciebie, za Ciebie
nieosiagalny
jak gwiazda tak daleki
milosc ktora jest prawie niemozliwa
niewidoczny jak powietrze
jestes taki nieosiagalny
tak podniosly jak aniol
jak ogien ktory nie plonie
stales sie dla mnie nieosiagalny
nieosiagalny
zyje na sciezce Twojej samotnosci
kiedy ktos Cie rani
i juz nie umiem Ci tlumaczyc ze nie ma nikogo wiecej na swiecie
kto Cie kocha bez miary
Jak boli widziec ze wzdychasz do kogos kto nie daje Ci szczescia
gdybys tylko wiedzial ze moglabym oddac zycie za Ciebie, za Ciebie
nieosiagalny
jak gwiazda tak daleki
jestes taki nieosiagalny
tak podniosly jak aniol
nieosiagalny
nieosiagalny
jak gwiazda tak daleki
jestes taki nieosiagalny
tak podniosly jak aniol
nieosiagalny
nieosiagalny
nieosiagalny
nieosiagalny
tak w dzisiejszym odcinku pojawił sie nowy prefekt i to jest ten cały Gaston brat Jose. i zdaje mi sie ze on bedzie do konca prefektem juz. a wałsnie ;) moze mi ktos powiedziec co on bedzie mial z Mia wspolnego? bo widzialam filmiki to czepiał sie Miguela i nawet sie pobili o Mie. Ale nic z tego nie rozumiem :/ :P
no mi tez sie tak zdaje tylko to takie dziwne bylo, a w ogole jest tu ktos kto obejrzal wszystkie odcinki lub wiekszosc? zeby nam pomoc ;)?
Dobrze się wam wydaje :P
Mia będzie się spotykać z Gastonem, na złość Migelowi. Na szczęście z czasem zrozumie, że ten związek to pomyłka. Niestety od Gastona nie jest tak łatwo się uwolnić. Gaston będzie na nią wściekły, dojdzie do szarpaniny a wtedy Miguel ją uratuje. Mia wraz z Miguelem będą chcieli pozbyć się Gastona ze szkoły, ale Gaston będzie miał haka na Pascuala. Pascual nie będzie mógł go wyrzucić. I tak Gaston będzie nas męczył przez 300 odcinków..
a wie ktos moze gdzie moge znalesc zdjecia z odcinkow? np. http://img183.imageshack.us/my.php?image=c0jy6.jpg bo nie moge znalesc nigdzie takich ;( albo moze ma ktos fotke z ktorej zostal ten avek zrobiony? http://img175.imageshack.us/my.php?image=2iqy3blae4.png
byłabym BARDZOO wdzieczna!
dziekuje ;*
a mam jeszce jedna sprawe wie ktos moze czy jest jakas strona z przetłumaczonymi piosenkami? Hmmm? ;>
Tutaj są tłumaczone piosenki ale nie wszystkie: http://www.tekstowo.pl/utwory/RBD.php