1x01 - First Contact (1)
1x02 - First Contact (2)
1x03 - The Man Who Fell to Earth
1x04 - Life Lessons
1x05 - Promises, Promises
1x06 - Natural Born Grendlers
1x07 - A Memory Play
1x08 - Water
1x09 - The Church of Morgan
1x10 - The Enemy Within
1x11 - Redemption
1x12 - Moon Cross
1x13 - Better Living Through Morganite (1)
1x14 - Better Living Through Morganite (2)
1x15 - Grendlers in the Myst
1x16 - The Greatest Love Story Never Told
1x17 - Brave New Pacifica
1x18 - After the Thaw
1x19 - The Boy Who Would Be Terrian King
1x20 - Survival of the Fittest
1x21 - Flower Child
1x22 - All About Eve
Proszę:)
Odcinki dodałam za:
http://epguides.com/Earth2/
Tak samo jest tutaj:
http://www.tv.com/earth-2/show/339/episode.html
Rozumiem, że chodzi Ci o brak ciągłości fabuły przy takiej kolejności odcinków, ale tak są ponumerowane i tak zostały wypuszczone, trochę to irytujące było. Ale nie znam źródła, które potwierdzałoby Twoją propozycję. :(
no niestety głupio trochę się ogląda w tej "oryginalnej" kolejności nagle jedni zdrowieją o potem znowu są chorzy... :>
ta kolejność z tego posta wygląda dużo lepiej (przede wszystkim natural born grendlers)
Akurat pamiętam serial, gdy go oglądałem w telewizji. Wiem kiedy był ostatni odcinek. Ta kolejność jest napewno poprawna, mimo że na innych stronach są inne pewniaki. Zresztą, obejżyj w tej kolejności, i sama oceń
Doskonale rozumiem, sama bym polecała oglądać ten serial w innej kolejności niż ta oficjalna. Sęk w tym, że FW uznaje epguides i tv.com za wiarygodne, lepszych nie ma. I chyba jedynym, który by rozwiązał sprawę byłaby strona producenta. A jak dobrze pamiętam ktoś na forum wspominał, że "Ziemia 2" nawet na dvd była wydana z tą przemieszczoną kolejnością odcinków. Dziwne to.
Najlepsze jest to że Polsat swojego czasu wyemitował w poprawnej kolejności. I tylko dzięki temu kojarzyłem który jest ostatni. A reszta już była łatwa do odczytania. Wystarczy obejrzeć od 16 w górę.
Uwaga spoilery!!:)
W ostatnim odcinku udaje się wgrać program do zarządzania zdrowiem bohaterów (czy jakoś tak) bo się rozwalił i zaczęli chorować i umierać. Devon niestety nie miała takiego implantu od urodzenia, i jej stan się nie poprawił. Więc żeby nie umarła wpakowali ją w komorę hibernacyjną. I tak się zakończył serial.
PS. Wiecie że ta mała co grała w serialu umarła na atak serca później? :(
Podana przeze mnie jest dobra. Jeżeli ktoś nie wierzy to proszę obejrzeć, wszystko trzyma się kupy i jest zachowana ciągłość fabuły.
Ja znalazłem kiedyś listę odcinków na wikipedii:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Earth_2_episodes
Różni się od ej podanej przez Piccolo tym, że "A Memory Plan" jest przez "Natural Born Grendlers".
Jest tak namieszane bo, z nieznanych mi powodów, "Natural Born Grendlers" i "Flower Child" zostały wyemitowane w USA po ostatnim odcinku (i tak też są ponumerowane na DVD).
Ja oglądałem wg kolejności emisji i zgłupiałem trochę jak włączyłem "Natural Born Grendlers" i czas się cofnął...
Możliwe że w środku jest ten jeden odcinek przesunięty omyłkowo. Ja starałem się raczej dopasować koncówkę:P
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Earth_2_episodes
...To tłumaczy wszystko. Odcinki zostały tak poukładane na DVD[bo chyba tak były niefortunnie puszczane w US & A] ale nie jest to prawidłowa ich kolejność. Na stronie można znaleźć identyczną kolejność jak ta którą podał Piccolo_3 [czyli prawidłową]. Hi 5 za tą kolejność Picco!
Google prawdę Ci powi!
Twoja kolejnosc Piccolo_3 jest zajebista, odcinki ktore sciagnalem byly dokladnie w takiej samej i ogladalo sie to plynnie bez jakis brakow
Na stronie wikipedii jest napisane że The Boy Who Would Be Terrian King powinien być przed "After the Thaw"
reszta tak jak u Picollo_3.
The episode "The Boy Who Would Be Terrian King" (day 104 on the planet) takes place before "After the Thaw" (day 109 on the planet),
czyli podsumowując taka jest poprawna kolejność:
1x01 - First Contact (1)
1x02 - First Contact (2)
1x03 - The Man Who Fell to Earth
1x04 - Life Lessons
1x05 - Promises, Promises
1x06 - Natural Born Grendlers
1x07 - A Memory Play
1x08 - Water
1x09 - The Church of Morgan
1x10 - The Enemy Within
1x11 - Redemption
1x12 - Moon Cross
1x13 - Better Living Through Morganite (1)
1x14 - Better Living Through Morganite (2)
1x15 - Grendlers in the Myst
1x16 - The Greatest Love Story Never Told
1x17 - Brave New Pacifica
1x18 - The Boy Who Would Be Terrian King
1x19 - After the Thaw
1x20 - Survival of the Fittest
1x21 - Flower Child
1x22 - All About Eve
Pozdrówka!
A.//
Wiem, górnictwo, ale jestem w miarę świeżo po obejrzeniu i powyższa lista zgadza się z jednym małym wyjątkiem - otóż należy zamienić kolejnością odcinki "1x06 - Natural Born Grendlers" oraz "1x07 - A Memory Play".
W odcinku "A Memory Play" Devon (jako narrator) wspomina, że są na planecie od trzech tygodni, natomiast w odcinku "Natural Born Grendlers" (czy tylko ja mam skojarzenie z "Natural Born Killers"?) podczas rozmowy z Yale'em mówi, że "zapasy żywności miały starczyć na osiem miesięcy, a my przez cztery tygodnie zjedliśmy już jedną trzecią".
Aczkolwiek zauważyłem pewną nieścisłość w tych dwóch odcinkach, mianowicie w "A Memory Play" podczas kłótni Alonzo z Danzigerem, ten pierwszy ma już na nodze "ortezę" (wyglądającą trochę jak aparat Ilizarowa), którą dostał od Julii dopiero w "Natural Born Grendlers" (czyli następnym odcinku). Ktoś czegoś nie dopilnował.
Tą "ortezę" o której piszesz Alonzo ma już w "Promise, Promises". Wychodzi więc, że "Natural Born Grendlers" powinien być nie tylko przed "A Memory Play" ale nawet przed "Promise, Promises". Potwierdza to również rana na czole Alonzo, którą ma w "Promise, Promises" a której nabawił się właśnie w "Natural Born Grendlers".
Być może, nie zwróciłem na to aż takiej uwagi (jakiś scenarzysta lub scenograf zapewne też nie).
Niemniej jednak wątków, w których mowa jest o tym ile czasu są już na planecie, przeskoczyć się nie da.