PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=97314}

Ziemia 2

Earth 2
1994 - 1995
7,5 4,2 tys. ocen
7,5 10 1 4187
Ziemia 2
powrót do forum serialu Ziemia 2

1x01 - First Contact (1)
1x02 - First Contact (2)
1x03 - The Man Who Fell to Earth
1x04 - Life Lessons
1x05 - Promises, Promises
1x06 - Natural Born Grendlers
1x07 - A Memory Play
1x08 - Water
1x09 - The Church of Morgan
1x10 - The Enemy Within
1x11 - Redemption
1x12 - Moon Cross
1x13 - Better Living Through Morganite (1)
1x14 - Better Living Through Morganite (2)
1x15 - Grendlers in the Myst
1x16 - The Greatest Love Story Never Told
1x17 - Brave New Pacifica
1x18 - After the Thaw
1x19 - The Boy Who Would Be Terrian King
1x20 - Survival of the Fittest
1x21 - Flower Child
1x22 - All About Eve

Proszę:)

Piccolo_3

Odcinki dodałam za:

http://epguides.com/Earth2/

Tak samo jest tutaj:

http://www.tv.com/earth-2/show/339/episode.html

Rozumiem, że chodzi Ci o brak ciągłości fabuły przy takiej kolejności odcinków, ale tak są ponumerowane i tak zostały wypuszczone, trochę to irytujące było. Ale nie znam źródła, które potwierdzałoby Twoją propozycję. :(

Piccolo_3

OK, coś tam znalazłam, tylko nie wiem czy te źródło zaakceptują.

mala_madi

no niestety głupio trochę się ogląda w tej "oryginalnej" kolejności nagle jedni zdrowieją o potem znowu są chorzy... :>
ta kolejność z tego posta wygląda dużo lepiej (przede wszystkim natural born grendlers)

Piccolo_3

Akurat pamiętam serial, gdy go oglądałem w telewizji. Wiem kiedy był ostatni odcinek. Ta kolejność jest napewno poprawna, mimo że na innych stronach są inne pewniaki. Zresztą, obejżyj w tej kolejności, i sama oceń

Piccolo_3

Doskonale rozumiem, sama bym polecała oglądać ten serial w innej kolejności niż ta oficjalna. Sęk w tym, że FW uznaje epguides i tv.com za wiarygodne, lepszych nie ma. I chyba jedynym, który by rozwiązał sprawę byłaby strona producenta. A jak dobrze pamiętam ktoś na forum wspominał, że "Ziemia 2" nawet na dvd była wydana z tą przemieszczoną kolejnością odcinków. Dziwne to.

mala_madi

Najlepsze jest to że Polsat swojego czasu wyemitował w poprawnej kolejności. I tylko dzięki temu kojarzyłem który jest ostatni. A reszta już była łatwa do odczytania. Wystarczy obejrzeć od 16 w górę.

ocenił(a) serial na 10
Piccolo_3

No to mam pytanie bo zupełnie zapomniałem jak ów serial się skończył???.

Wujek_Sam

Uwaga spoilery!!:)

W ostatnim odcinku udaje się wgrać program do zarządzania zdrowiem bohaterów (czy jakoś tak) bo się rozwalił i zaczęli chorować i umierać. Devon niestety nie miała takiego implantu od urodzenia, i jej stan się nie poprawił. Więc żeby nie umarła wpakowali ją w komorę hibernacyjną. I tak się zakończył serial.

PS. Wiecie że ta mała co grała w serialu umarła na atak serca później? :(

Piccolo_3

No bo ona naprawde nie miala tego implantu.

ocenił(a) serial na 9
3pe

Śmieję się przez łzy, bo wiem, że za ten śmiech pójdę do piekła xD

Piccolo_3

Czyli to jest kolejność w której oglądać czy właśnie to jest ta błędna?

Ciubas

Podana przeze mnie jest dobra. Jeżeli ktoś nie wierzy to proszę obejrzeć, wszystko trzyma się kupy i jest zachowana ciągłość fabuły.

Ciubas

Ja znalazłem kiedyś listę odcinków na wikipedii:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Earth_2_episodes
Różni się od ej podanej przez Piccolo tym, że "A Memory Plan" jest przez "Natural Born Grendlers".
Jest tak namieszane bo, z nieznanych mi powodów, "Natural Born Grendlers" i "Flower Child" zostały wyemitowane w USA po ostatnim odcinku (i tak też są ponumerowane na DVD).
Ja oglądałem wg kolejności emisji i zgłupiałem trochę jak włączyłem "Natural Born Grendlers" i czas się cofnął...

falkom88

Możliwe że w środku jest ten jeden odcinek przesunięty omyłkowo. Ja starałem się raczej dopasować koncówkę:P

Piccolo_3

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Earth_2_episodes

...To tłumaczy wszystko. Odcinki zostały tak poukładane na DVD[bo chyba tak były niefortunnie puszczane w US & A] ale nie jest to prawidłowa ich kolejność. Na stronie można znaleźć identyczną kolejność jak ta którą podał Piccolo_3 [czyli prawidłową]. Hi 5 za tą kolejność Picco!

Google prawdę Ci powi!

lukoski

Wtedy jeszcze nie było tego na stronie:) Kurczę ponad 2 lata minęły od napisania tego postu:D

ocenił(a) serial na 8
Piccolo_3

Twoja kolejnosc Piccolo_3 jest zajebista, odcinki ktore sciagnalem byly dokladnie w takiej samej i ogladalo sie to plynnie bez jakis brakow

abakumow

Ciesze się że mogłem pomóc. Ile bym dał za wznowienie serialu...

Piccolo_3

Na stronie wikipedii jest napisane że The Boy Who Would Be Terrian King powinien być przed "After the Thaw"
reszta tak jak u Picollo_3.

The episode "The Boy Who Would Be Terrian King" (day 104 on the planet) takes place before "After the Thaw" (day 109 on the planet),

Piccolo_3

czyli podsumowując taka jest poprawna kolejność:

1x01 - First Contact (1)
1x02 - First Contact (2)
1x03 - The Man Who Fell to Earth
1x04 - Life Lessons
1x05 - Promises, Promises
1x06 - Natural Born Grendlers
1x07 - A Memory Play
1x08 - Water
1x09 - The Church of Morgan
1x10 - The Enemy Within
1x11 - Redemption
1x12 - Moon Cross
1x13 - Better Living Through Morganite (1)
1x14 - Better Living Through Morganite (2)
1x15 - Grendlers in the Myst
1x16 - The Greatest Love Story Never Told
1x17 - Brave New Pacifica
1x18 - The Boy Who Would Be Terrian King
1x19 - After the Thaw
1x20 - Survival of the Fittest
1x21 - Flower Child
1x22 - All About Eve

Pozdrówka!
A.//

ocenił(a) serial na 8
adamskotak

Wiem, górnictwo, ale jestem w miarę świeżo po obejrzeniu i powyższa lista zgadza się z jednym małym wyjątkiem - otóż należy zamienić kolejnością odcinki "1x06 - Natural Born Grendlers" oraz "1x07 - A Memory Play".
W odcinku "A Memory Play" Devon (jako narrator) wspomina, że są na planecie od trzech tygodni, natomiast w odcinku "Natural Born Grendlers" (czy tylko ja mam skojarzenie z "Natural Born Killers"?) podczas rozmowy z Yale'em mówi, że "zapasy żywności miały starczyć na osiem miesięcy, a my przez cztery tygodnie zjedliśmy już jedną trzecią".
Aczkolwiek zauważyłem pewną nieścisłość w tych dwóch odcinkach, mianowicie w "A Memory Play" podczas kłótni Alonzo z Danzigerem, ten pierwszy ma już na nodze "ortezę" (wyglądającą trochę jak aparat Ilizarowa), którą dostał od Julii dopiero w "Natural Born Grendlers" (czyli następnym odcinku). Ktoś czegoś nie dopilnował.

ocenił(a) serial na 10
Nabongodonozor

Tą "ortezę" o której piszesz Alonzo ma już w "Promise, Promises". Wychodzi więc, że "Natural Born Grendlers" powinien być nie tylko przed "A Memory Play" ale nawet przed "Promise, Promises". Potwierdza to również rana na czole Alonzo, którą ma w "Promise, Promises" a której nabawił się właśnie w "Natural Born Grendlers".

ocenił(a) serial na 8
adamus0101

Być może, nie zwróciłem na to aż takiej uwagi (jakiś scenarzysta lub scenograf zapewne też nie).
Niemniej jednak wątków, w których mowa jest o tym ile czasu są już na planecie, przeskoczyć się nie da.

Nabongodonozor

Że też ktoś tu zagląda ;)