PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=97314}

Ziemia 2

Earth 2
1994 - 1995
7,5 4,2 tys. ocen
7,5 10 1 4187
Ziemia 2
powrót do forum serialu Ziemia 2

Witam ;) Czy może istnieje serial chociaż trochę podobny do Ziemi 2? :)

Ah serial z dzieciństwa, odswieżyłem sobie go i dalej fascynuje ;D

ocenił(a) serial na 10
gregorian1987

Podobno FIREFLY jest podobny ( i rzekomo lepszy), ale sie jeszcze o tym nie przekonalam.

http://en.wikipedia.org/wiki/Firefly_%28TV_series%29

ocenił(a) serial na 10
jezzezel

Poczytałem sobie opisy, recenjze itp piszą ogólnie dobrze o tym FIREFLY ale chyba to ne styl Ziemia 2 ;)
Tyle lat mineło od wypuszczenia tego serialu i buu.... żadnej reakywacji ;(

gregorian1987

Również szukam podobnego serialu do Ziemia 2 . Jak na razie znalazłem "Outcasts". Nie jest tak dobry jak ziemia 2 ale jest w tym klimacie. Gdyby ktoś znał jeszcze jakieś seriale z kolonizacją planety to będę wdzięczny.

ocenił(a) serial na 10
inieto

Napewno obejzę "Outcasts" a we "Firefly" straszy mnie trochę ten western ;p wgl jakiś ten ranking tych seriali jest lipny - Ziemia na ponad 600-tnym miejscu masakra jak na taką marke buuu... parę dni temu skączyłem ogladac Ziemie 2 ostatni odcinek mnie tak zdołwał, że jeszcze czuje smute w środku heh ;)

ocenił(a) serial na 10
inieto

nalazłem coś ale niezbyt pochlenbne opinie:
-Falling Skiles
Serial opowiada o inwazji kosmitów na Ziemię. Podczas niespodziewanego ataku, spora część ludzkości ginie. Ci, którzy przetrwali zawiązują grupy ruchu oporu. Na czele jednej z grup, zwanej Second Mass, staje Tom Mason - profesor historii z Bostonu. Jego żona zginęła podczas pierwszego ataku obcych, a jeden z trzech synów - czternastoletni Ben, został złapany i uwięziony. Tom wykorzystując swoją rozległą wiedzę z dziedziny historii wojskowości będzie się starał przechytrzyć i uprzedzić kolejne ataki obcych, ochronić pozostałych przy życiu synów i odnaleźć uprowadzonego Bena. "Falling Skies" to serial ukazujący determinację ocalałych po ataku obcych ludzi, którzy każdego dnia wytrwale walczą z przeważającymi siłami wroga i nawet w najtrudniejszych okolicznościach nie tracą ludzkiego ducha.

-Terra Nova
Jest rok 2149. Ziemia została zniszczona. Zwykła rodzina, wykorzystując możliwość podróżowania w czasie, przenosi się do czasów prehistorycznych. W ramach szeroko zakrojonej ekspedycji nie tylko zaczną nowe życie, ale zadaniem ich stanie się ratowanie ludzkiej rasy.

-Hunter Prey
Grupa elitarnych komandosów transportująca więźnia obcej rasy rozbija się na nieznanej planecie. W trakcie wypadku więźniowi udaje się zbiec. Żołnierze dostają rozkaz złapania i przywiezienia go żywcem, jednak zaczynają rozważać jego zignorowanie, gdy okaże się, że zbieg ma dużą przewagę..

ocenił(a) serial na 8
gregorian1987

(Dla jasności: Hunter Prey to film, nie serial. Swoją drogą dobry, choć amatorski.)

ocenił(a) serial na 8
gregorian1987

No niestety, to co najlepsze w Ziemia 2 to to co wynika z tego wątku głównego, a nie sama kolonizacja czy SF.
Moim zdaniem tylko Diuna jest czymś w miarę podobnym, ale dalej czekam, aż ktoś wreszcie zagospodaruje ten temat.

ocenił(a) serial na 10
jezzezel

To szybko nadrób zaległości, gdyż Firefly to znakomity serial. Bardzo dobre połączenie westernu z sf i z dużą dawką humoru. Natomiast co do genialnej Ziemi 2 to raczej są to dwa różne seriale sf głównie ze względu na mroczny klimat i tajemniczość w Ziemi 2. Chyba że za podobieństwo uznamy że oba seriale umarły przedwczesną śmiercią(Tak na marginesie robią remake'i różnych Nikit czy innych 90210 a tu nic. Wielka szkoda).

ocenił(a) serial na 9
gregorian1987

Dlatego, że teraz nie ma popytu na SF :( i nikomu nie opłacało by się tego robić, bo by się nie sprzedało. Jak taka cała saga Stargate została pogrzebana, z otwartym milionem wątków i jednak sporą widownią jak na SF. W końcu wszystko zaczęło się w 1994, a skończyło w 2011r. szkoda, że tak mało ludzi lubi ten gatunek. Mało jest seriali SF teraz a jak są to są bliskie kasacji z uwagi na niskie raitingi.

ocenił(a) serial na 9
gregorian1987

Ja polecam gwiezdne wrota teraz obecnie szukam ziemia 2 by znów to pooglądać

ocenił(a) serial na 6
gregorian1987

"Strefa mroku" (Twilight zone).

gregorian1987

A ja polecam THE 100!!!

ocenił(a) serial na 9
gregorian1987

Wspomniane przez kogoś wyżej Terra Nova to chyba najbliższy Ziemi 2 serial pod względem konceptu. Mają też jeden bardzo wspólny element - TEŻ ANULOWANY PO JEDNYM SEZONIE! xD xD

gregorian1987

Odświeżam temat. Poszukiwane seriale i filmy z motywem odkrywania Nowej Ziemi. Nie chodzi o space opera gdzie lecą na te Ziemię i dolecieć nie mogą, tylko o sam motyw odkrywania kolonizowania Nowej Ziemi. Ewentualnie motyw ponownego kolonizowania naszej Ziemi (jak w "the 100").

Widziałem i polecam "Outcast", "Mój własny wróg", "Polowanie na myśliwego" (Hunter pray), "

Z braku laku można obejrzeć: "Terra Nova"