Moim zdaniem walka dziewczyn oceniona niesprawiedliwie. Moim zdaniem zdecydowanie powinna wygrać Kara. Dowiozła emocje i pancze. U tej kolorowej było widać, ze tekst nie był pisany przez nią i uderzanie w najczulsze punkty i jazda po rodzinie i ojcu alkoholiku to pokazanie słabości a nie siły. Dziecko alkoholika zawsze obwinia się o nałóg rodzica, to było za bardzo krzywdzące.
Zdecydowanie! To chyba jakaś ustawka, bo logiki w tym żadnej. Zapomniała tekstu jednej ze zwroteki I cos seplenila - Innych za to od razu banowali. Na wysokich tonach fałszuje I Nie trzyma dźwięków totalnie I wszyscy udają że tego nie słyszą.... Aż odechciewa się oglądać.
Z kolei ta cała Kara to grała taką twardzielkę, a jak jej pocisnęła o ojcu to się rozpłakała. Ogólnie jeśli to według jury była najlepsza bitwa ostatnich 5 lat to nie chciałbym widzieć tych najsłabszych. W moim odczuciu akurat wybrali lepszą, bo raz że nikt się nie spodziewał po tej modeleczce, że tak pociśnie to wykonała swoje zadanie doskonale bo ta druga miała łzy w oczach i straciła nad sobą panowanie i przez to zapomniała tekstu. Oczywiście nie było to perfekcyjne ale u mnie też by przeszła. Wiaodmo, że każdy odbiera to mocno subiektywnie.
Ale nikt serio nie słyszy jak ona fałszuje? :) nie miałabym z tym problemu, ale to program strikte muzyczny, gdzie ludzie są oceniani na podstawie swoich umiejętności - a przynajmniej tak powinno być. Inni mają wytykane male potknięcia aaa Ta dziewczyna gubi tonacje w kazdej próbie śpiewu. Dykcyjnie tragedia, często przekręca słowa typu cześć na cieść I jest w ścisłej czolowce...
Ogólnie grubymi nićmi szyty jest ten program :)
daleki byłbym żeby ją wychwalać po prostu w mojej subiektywnej ocenie wygrała rywalizacje z Karą. Co do reszty to pełna zgoda. Ona nie pasuje zupełnie do tego programu, a może być w finale.
Ja22y nie napisała sama tekstu, to było słychać. To były pancze napisane przez fristajlowca. Kara miała zakaz jechania po jej kolorze skory, jechanie po rodzicu alkoholiku i obwinianie za to dziecka jest gorsze niż rasizm.
Skoro piszesz, ze były to pancze napisane przez fristalowca, to tylko potwierdza jak dobre pociski miała. Ja22y 100% zasłużona wygrana, chociaż w kolejnym etapie powinna moim zdaniem odpaść.
Niebywałe uznać, że to był dobry pocisk, żeby pocisnąć po rodzinie. Wow... To nie ma żadnego związku ze skillem.
Przecież Kara nawet zapomniawszy tekstu i lecąc na freestaylu miała lepsze punche i dykcję niż Ja22y. Ja22y fałszuje, skrzeczy, mówi niewyraźnie słowa i tak naprawdę jej tekst był słaby, wygrała tylko dlatego, że powiedziała jedno zdanie o ojcu alkoholiku... Już pomijając fakt, że Ja22y jest prawniczką i modelką, więc kasy raczej w życiu będzie mieć dużo i ta wygrana nie jest jej tak potrzebna jak Karze.
Odpadł też zresztą Dżanglu, którego też lubiłam i już trochę mi się odechciało dalej to oglądać.
Aha, wiec Kara powinna wygrać, bo jest biedniejsza? Prawda jest taka, że Ja22y jest słabą raperką, ale w tej konkurencji była najmocniejsza. Śmieszy mnie tak ból tyłka fanek Kary, skoro każdy dobrze wie ze Kara wypadła mega słabo i zasłużenie odpadła :)
To nie jest główny powód, to dodałam tak na marginesie. Moim zdaniem lepsza była Kara, nawet jak się wyjebała i tyle. + nie jestem fanką Kary, ale jej kawałek na przesłuchaniu puszczałam w zapętleniu chyba z 5 razy. Ja22y jak dla mnie od początku do końca miała tylko ładną buźkę, a poza tym była nijaka.
Po kilku dniach dooglądałam program z czego się cieszę bo finałowy występ Zippiego i Po prostu Kajtka były zajebiste i trochę mi odczarowały złe zdanie o programie. A już na pewno uważam, że był lepszy niż Rap Generacja