PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606063}
7,7 8,4 tys. ocen
7,7 10 1 8423
Alan Wake
powrót do forum gry Alan Wake

Po za tym muszę stwierdzić, że mało gier na PC jest w stanie mnie przykuć na więcej niż
3h. Alan był miłą odmianą. Klimat mnie pochłoną jak nigdy, z każdym rozdziałem historia
wciągała. Najlepiej grać ze słuchawkami w nocy :P

ocenił(a) grę na 10
sk8ciuk

Dokładnie :). Mi zajęło okolo 15h z dodatkami i podziwianiem Bright Falls. Mimo iż na edycje kolekcjonerską w 2010 wydałem 220 zł - nie żałuję. Gra genialna, Alan Wake's American Nightmare niestety takie już nie jest, ale wciąż jest dobrą grą.

ocenił(a) grę na 10
sk8ciuk

Ze słuchawkami w nocy hah. Nie wiem ile godzin ale chętnie zapomniałbym i wrócił tam zpowrotem. Ciary i pełne skupienie nad tym co sie dzieje. Pomyśleć że "gracze" jedzący obiad z padem w ręku piszący smsy narzekają że gra wcale nie ma nic w sobie strasznego. heh. Spotkacie Barrego pozdrówcie go ode mnie

ocenił(a) grę na 9
sk8ciuk

Uff, wlasnie skonczylem. Na srednim poziomie steam pokazuje 11h. Bezapelacyjnie najlepszy zakup na letniej wyprzedazy steama, a troche gierek dodalem do biblioteki. Gra ma pare wad, ale gigantycznie uzalezniajacy klimat rekompensuje wszystkie niedoskonalosci. Super gierka!!!

ocenił(a) grę na 9
carlsberg80

Mam wrażenie, że gra jest lepsza od większości filmów na podstawie prozy Stephena Kinga. Mistrzostwo fabuły i jej realizacji.

ocenił(a) grę na 9
metka_shadowsong

W sumie po przejsciu gry mialem wrazenie jakbym skonczyl ogladac bardzo dobry dreszczowiec, tak wiec jeszcze raz brawa dla tworcow Alana.

carlsberg80

A mnie podobała się do końca podstawki, chociaż już trochę mnie nudziły walki z hordami. Dodatki są o wiele słabsze od podstawki, bo nawet nie próbują maskować, że po nitce idzie się do kłębka, a utrudnienia są kosmicznie nieklimatyczne - hordy przedmiotów i wrogów.

ocenił(a) grę na 9
Koshara

Mi zleciało około 13 godzin na PC, ale szukałem stron maszynopisu i termosów.

PIOTREKPK19

Jedyna gra na Xboxa gdzie odblokowałem wszystkie osiągnięcia oraz odnalazłem wszystkie sekrety, i nadal lubię do niej wrócić. Gierka ma chyba z 3 lata ale nadal ma w sobię to coś... Powinni wydac ją także na PS3 bo każdy powinien zagrać w to cudeńko

ocenił(a) grę na 8
sk8ciuk

32h Steam mi pokazał. Ale ja się nigdzie nie spieszyłem, szukałem gadżetów, okazyjnie denerwowałem się na wrogów, słuchałem muzyki, radia, telewizorów, oglądałem powtórki w menu, słuchałem muzyki w menu. Starałem się jak najwięcej wycisnąć z gry.