PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611957}
8,1 2,5 tys. ocen
8,1 10 1 2468
Aliens vs. Predator 2
powrót do forum gry Aliens vs. Predator 2

... gdy widzę takie totalnie bezmyślne próby tłumaczenia. To odnośnie opisu, gdzie jakiś "geniusz" postanowił zrobić z kosmicznego marine "żołnierza piechoty morskiej"! MYŚLĄ chociaż odrobinę ci ludzie, kiedy tak tępo przekładają słowa z angielskiego na polski, kompletnie sobie lejąc na kontekst?

Der_SpeeDer

A mnie szlag trafia za każdym razem, gdy widzę takich ludzi, co płaczą na forach fw, bo gdzieś coś jest źle napisane / dodane. Od tego masz przycisk "zgłoś poprawkę" przy rozmaitych obsadach, opisach, ciekawostkach, żeby SAMEMU naprawić błąd. I od tego masz też przycisk "Zobacz elementy, które możesz współtworzyć!", aby uzupełnić brak.

Ale łatwiej jest tracić czas na napisanie bezproduktywnego posta niż samemu pupcię ruszyć, prawda?

ocenił(a) grę na 9
Hayes

A poza tym, w domu wszyscy zdrowi?

Der_SpeeDer

To ciebie się trzeba zapytać :P Ja nie marudzę po forach, że ktoś coś źle dodał, bo nie chce mi się samemu poprawić.

ocenił(a) grę na 9
Hayes

Z pewnością bym poprawił, gdyby to ode mnie zależało - ale obawiam się, że osoby sprawdzające te zgłoszenia będzie guzik obchodziło, jak to słowo jest przetłumaczone. Kilka poważniejszych kontrybucji, jakie na FW wysłałem, zostało już całkowicie olanych - akurat ktoś się przejmie, że ludzie bezmyślnie tłumaczą terminy z angielskiego.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) grę na 9
SF_Lover

Suuumiom jodły na gór scyyycie...

ocenił(a) grę na 9
SF_Lover

A zupa była za słona!

SF_Lover

niestety to prawda ten gosciu zawsze to na forum na siłe będzie pisał że to on ma racje , zacytuje kogoś zdanie i udaje potem jakąś riposta inteligenta żałosne szczególnie na forum Godzilla i nnych forach na filmwbie o fantastyce żenujący koleś widzę ,ze nie tylko on mi działa na nerwach udający gościu mądrzejszego od każdego żal.pl jak to piszą gimby po co to napisałem zaraz weźmie w cytat jakiś mój tekst i będzie próbował zripostować....

użytkownik usunięty
Der_SpeeDer

Zawsze da się zgłosić poprawkę. A co dopiero powiesz o "spolszczeniu" tej gry? Nie sądzę żeby marines z Alien i AvP byli "marynarzami"

ocenił(a) grę na 10
Der_SpeeDer

To taki zabawny błąd raczej. Można się pośmiać.
Jak przeszkadzają tłumaczenia, najlepszym wyjściem jest znać angielski i grać w oryginalną wersję językową.
Podobnie z filmami.