Pójdzie ale będziesz miał 10-15 fps na najniższych ustawieniach. Mam taki sam komputer i mi tak chodzi mimo że mam wszystkie aktualizacje. Minimum to GTX 780 TI OC żeby ta gra chodziła w 40fps w ustawieniach ultra. Ogólnie wszyscy mają problemy z tą grą i to że masz sprzęt za 10000zł nie gwarantuje ci płynnej rozgrywki.
Przede wszystkim problem jest z optymalizacją gry. Gra wcale jakoś nie wymiata bardzo graficznie, poza tym nawet wysokopoziomy sprzęt jak ww gtx 780 ti daje 40fps, a jakiś recezent miał podobny poziom na GTX980. Zostaje odczekać z rok aż wyjdą wszystkie finalne patche, które mają niby poprawić to, bo Ubisoft sam sobie ogranicza target w ten sposób.
PS: GTX650 to nie jest zbyt dobra karta do gier. GTX z numerem x50 to karty low-level i nie nadają się do wymagających gier za bardzo.
Zgadzam się z tobą, ta karta jest za słaba nawet do gier z przed 3 lat jak BF3. Najlepiej mierzyć w karty z numerami x80. Są droższe nawet drugie tyle ale gry chodzą bardzo dobrze o ile ktoś nie skopał optymalizacji.
a ja mówię o grze płynnej więc karta jest super a assasyn już mi chodzi na średnio wysokich
Witam czy gra ma szanse odpalić
na
Intel Core i5 2500K 3,3 GHz,
Amd Radeon Hd 6700 Series
8 ram
Głownie boje się o kartę graficzna
Powinno pójść, jaką masz pamięć tej karty? Nie spodziewaj się cudów, gra powinna ci chodzić w niskich przy ok 20 fps. Kartę masz trochę starą ale powinno być ok.
Skoro już tak się wszyscy pytają to i ja się spytam, jeżeli to nie problem :) A naprawdę byłbym wdzięczny za odpowiedź. Jestem w te klocki zielony i nie mam zielonego pojęcia czego się można spodziewać. Ogólnie to dostałem nowy sprzęt, ale kompletnie nie wiem na ile jest dobry i co może uciągnąć. Chciałbym się zatem dowiedzieć czy AC:U ma szanse na nim pójść bo generalnie to od tej informacji zależy to czy grę kupię. Podstawowe specyfikacje, które znam to:
- AMD FX-8320 3.5 GHz
- Gigabyte GF GTX760 2GB
- 8GB ram
Bez najmniejszego problemu ci pójdzie na średnich przy 25-30fps. I teraz do wszystkich którzy chcą wiedzieć czy gra im pójdzie: minimalnie gra wymaga takiego sprzętu:
procesor: 4 rdzenie i5 lub fx4350 lub inny ale musi być 4 rdzenie
ram: 8GB
karta graficzna: najważniejszy element do tej gry minimum 2GB pamięci VRAM (każdy może to sobie sprawdzić w na internecie czy na opakowaniu z karty ile ma tej pamięci, jest to napisane dużymi literami na opakowaniu, podstawowy parametr każdej karty graficznej).
Oczywiście gra będzie wtedy chodzić bardzo ślamazarnie przy najniższych ustawieniach ale będzie. Jak ktoś ma słabszy sprzęt to kupuje grę na własną odpowiedzialność bo raczej nie ruszy.
Postanowiłem wymienić kartę graficzna na gtx 970 ale obawiam się co do procesora , czy Intel Core i5 2500K 3,30 GHz, jest w stanie udźwignąć najnowsze gry oraz czy będzie optymalny z powyższą kartą ?
Na nieco lepszym i5 4440, 8GB, GTX660 po najnowszym patchu chodzi bardzo przyzwoicie. Ustawienia średnio wysokie ( nie ultra ). M.in tekstury na wysokie i FXAA. W fullhd zdarzają się spadki ale nie drastyczne a całość raczej trzyma stałe 30 nie licząc małych przycięć zaraz po wczytywaniu.
Sam "WIELKI Intel" i ciągły ból tyłka (za przeproszeniem).
Hmm Vishera FX-8350 za to wciąga Unity noskiem, rzekłbym nawet że się nim "bawi"..
Dlaczego? bo ma więcej niż 4 jaja, a ta gra potrzebuje minimum od 6 w górę żeby praktycznie dropu nie widzieć.
"karta graficzna: najważniejszy element do tej gry minimum 2GB pamięci VRAM"
I tu się zdziwisz bo przy niej największy zajeb ma właśnie procek, ze względu na ilość npc w ciasnych uliczkach i placach.
BTW: Nigdy Wam nie pisałem, ale NIENAWIDZĘ tego pieprzonego monopolisty i CIESZĘ sie że jest ktoś na rynku żeby choć troszkę trzymać ich za mordę..
Sorry Intelowcy, ale tutaj akurat w Unity dostajecie mocny wpierd.. od AMD.
A gra chodzi BEZ zająknięć przy 1.4.0.
A czy to nie przypadkiem AMD jest dostawcą układu w PS4 gdzie ta gra chodzi tragicznie ? ;)
W sumie nie chce mi się wdawać w polemikę na temat procesorów bo gram w gry a nie w sprzęty. Grę skończyłem. To dobra gra i tylko dobra. Piękna grafika i mnogość rozwiązań a po drugiej stronie brak nowości w wielu mechanikach i bardzo przeciętna fabuła. Brak wątku prekursorów który lubiłem a starej generacji.
A czy to nie przypadkiem AMD jest dostawcą układu w PS4 gdzie ta gra chodzi tragicznie ? ;)
Masz rację - ja tego do dziś nie mogę zrozumieć, gra która dostała 4 poprawkę do dzisiaj wygląda tragicznie na konsolach, które po mimo mniejszej mocy obliczeniowej powinny i zresztą zawsze gwarantowały najlepszą optymalizację, plynność grania (zamknięta 1 ta sama konfiguracja) - na osłodę powiem Ci że mam już kawał czasu od ubiegłego roku XONE, brałem pod uwagę kupno jej na niego, ale po zobaczeniu sporej ilości materiałów filmowych najzwyklej mnie odrzuciło (!).
A tak na koniec, to własnie najnowsze sterowniki AMD Omega wydane 9.12 wedlug mnie dokonały tego cudu, zresztą parę dni po premierze Ubisoft wyraznie podkreslił, że intensywnie współpracuje z AMD nad rozwiązaniem ww problemów.
Co by nie mówić dali czadu obydwoje.
Tutaj dowód chociaż chłopy używały słabszej ode mnie karty:
https://www.youtube.com/watch?v=UbqyZi3iIaw
Na R9 290X 4GB nie ma żadnych praktycznie zgrzytów.