Przez tą część nie wiadomo czy Wiedźmin zostanie grą roku czy właśnie Bats. Jedna z tych
genialnych gier obejdzie się ze smakiem ;/
Tak nawiasie to jeszcze nie wiadomo czy Wiedźmin 3 na pewno wyjdzie w tym roku a jak wyjdzie to najprawdopodobniej będzie grą roku jeśli oczywiście konsumenci będą tak zachwyceni opowieścią o naszym Geraldzie jak my :-).Zresztą dla studia bardziej ważny będzie pieniądz z tej gry,a na pewno liczą że gra za granicą dobrze się sprzeda tak by zwróciły się koszty i praca jak i by Wiedźmin zasilił budżet na kolejne odsłony z innych gier i oby amerykańce się skusili na Witchera bo nie ukrywajmy to tam jest największa liczba orenów.
d*pa, d*pa, d*pa co ty gadasz 8O Wiedżmin do pięt nie dorasta batmanom a tym bardziej temu który ma wyjść. >| Chyba nie grałeś w poprzednie Batmany ;/
Nie wiem czy da radę Batmanowi. Coraz kolejny news to potwierdza. Sam batmobil zajmuje podobno CAŁĄ pamięć Xbox'a 360. To pokazuje moc nowych konsol. Najbardziej byłbym zadowolony gdyby było stanęli razem na ,,podium'' ale jak wiemy to nie możliwe :> Raczej Witcher powinien wyjść w tym roku, chociaż jest rzeczywiście coraz większa konkurencja. Jeśli miałby wyjść w tym roku to wtedy kiedy Batman. Więc już by stracili trochę kasy, na dodatek na jesień pewnie będzie pełne wydane drugiego sezonu The Wolf Among Us no i The Walking Dead. Na dodatek Watch Dogs. Lepiej dla REDów by jednak było puścić gre w obieg na wiosnę przyszłego roku.
Nie zgodzę się TWAU i TWD to nie jest konkurencja dlatego że są to nie drogie gry które każdy dokupi sobie do tych większych tytułów a WD ma wyjść na wiosnę a W3 najprędzej wyjdzie w październiku i patrząc się jak ludzie lubią rpg z ogromnym światem na przykładzie Skyrim to nie ma co mówić która gra będzie grą roku.Oczywiście wszystko zależy od tego czy twórcy faktycznie dadzą konsumentom to co zapowiadali bo jeśli się potkną to tak pewnie ktoś inny dostanie szanse na grę roku ale Batman nie jest jak dla mnie kandydatem ze względu na to że prace chyba trwają od nie całego roku to za krótko na dopracowanie takiej gry i najprawdopodobniej wykonanie będzie świetne ale fabuła i cała reszta będzie prosta jak budowa cepa a w wiedźminie fabuła ma wypływać z ekranu zresztą zobaczymy jednak dla fana Witchera ostatnia odsłona będzie na pewno hitem tego roku tym bardziej że grę dopracowywano kupę czasu i pewnie nadal ją tuningują.
zapominasz chyba kolego, że ostatniego bata robiło inne studio. Prace nad Arkham Knight trwają od wydania Arkham City albo i wcześniej, co daje mniej więcej tyle czasu co prace nad Wieśkiem. Do tego Arkham Knight powstaje na sprawdzonym silniku Unreal 3 tak jak w poprzednich częściach, ale dopiero na nowych konsolach rozwinie skrzydła i nie będzie ograniczony. Do tego Rocksteady skupiło się tylko na singlu. Moim zdaniem nowy Bat będzie co najmniej równie dobry co nowy Wiesiek.
Jeśli prace trwały faktycznie wcześniej to tak wyjdzie dobra giera ale czy świetna?Joker to największa siła uniwersum Batmana w Origins po prostu relacje jeśli to tak można nazwać Batmana z Jokerem zostały przedstawione wręcz epicko tutaj Jokera nie ma prawa być gdyż sami wiemy dlaczego!Dlatego też ja nie czuje by ta gra miała być grą roku choć będzie to na pewno hit (większy świat,pojazdy itd.).Najważniejsze jednak by wygrała gra która faktycznie będzie pod względem wykonania i zawartości najlepsza.
tak jak większość filmów z batmanem obywała się bez Jokera, tak i gra może się świetnie bez niego poradzić. Świat Batmana ma bardzo wiele wyrazistych postaci, kwestia jedynie jak zostaną przedstawione.
Niby tak ale czytałeś jakich na razie zapowiedzieli rywali?Są oni w porównaniu do Origins słabi,nie ciekawi z którymi walka będzie wyglądała a dokładnie prezentowała się tak że wjedziemy do pomieszczenia z bossem i włączy się filmik jak tłuczemy np. Pingwina!Mam jednak nadzieje że wprowadzą multum wrogów jeszcze nie znanych z którymi walki będą tak samo miodne jak w początkach gacka.
"będzie wyglądała a dokładnie prezentowała się tak że wjedziemy do pomieszczenia z bossem i włączy się filmik jak tłuczemy np. Pingwina!" ekehm.....a jak by wyglądała walka z Jokerem za którym tęsknisz ? Gość jest tak samo znacznie słabszy fizycznie od gacka, i ten spuszczał mu łomot jak chciał..... Siła takich postaci jak Pengiun i Joker, to nie są mięśnie- jak Bane, czy super moce- jak Posion Ivy, ale genialny zmysł taktyczny, inteligencja, korzystanie z różnych technologii, opracowywanie planów itd. Postaci bardzo ciekawe, i tym lepiej, że walka z Pengiunem będzie, bo pewnie dostaniemy bardziej strategiczny aspekt, a nie tępą nawalankę...
Nie ciekawi rywale? Bo co? Bo nie będzie rozpi**** w rodzaju fizycznej rozpierduchy w rodzaju walki Bane'a z Batmanem w Orignis? Ekhm.... Wszystko wskazuje na to, że będzie scarecow, w kluczowej roli, a on ma ogromny potencjał- w AA, już pokazano nam próbkę tego i bynajmniej jego potencjał polega na czymś znacznie ciekawszym niż prostackie łubu- dubu.
Już sobie wyobrażam klimat typu, przemieszczenia się przez zagazowane przez stracha na wróble Gotham, gdzie wszystko zmienia się w psychodeliczny krajobraz grozy, rodem z majaków najgorszego ćpuna.
To będzie znacznie ciekawsze niż tępa nawalanka. Poza tym nie rozpaczałbym, bo na bank wrzucą bossów różnego typu i dostaniemy też typowych siłaczy- w AA był Croc, AC Grundy i Clayface, AO Bane. To dlaczego mieliby nie wrzucić znów jakiegoś koksa?
Aczkolwiek nie płakałbym gdyby typowego siłacza zabrakło, po przygodach z Banem z Orignis naprawdę wystarczy, co za dużo to niezdrowo.
Największą siłą AK będzie faktycznie Scarecrow którego dobrze wspominam z AA ale jak mówię a dokładniej piszę nie ma żadnego bossa do walki a to w końcu gra a nie film,więc chce się trochę namęczyć walcząc z mocnymi bossami czego nie brakowało w najnowszej części.Na very hard walki był na prawdę ekscytujące i nie łatwe i wcale nie polegały na głupiej nawalance każdego bossa musiałeś rozgryźć stosując np. różne gadżety gacka.
" ale jak mówię a dokładniej piszę nie ma żadnego bossa. dokładniej piszę nie ma żadnego bossa do walki a to w końcu gra a nie film,więc chce się trochę namęczyć walcząc z mocnymi bossami czego nie brakowało w najnowszej części"
Nie martwiłbym się o to, na pewno po jednym zwiastunie i serii doniesień nie można stwierdzić, że nie będzie żadnego przeciwnika w rodzaju tanka.
Masz rację, sporo bossów trzeba był wykończyć w określony sposób- np Grunge'go odłączając mu dopływ energii, aczkolwiek chodziło mi o to, że fizyczna walka moim zdaniem potrafi nużyć, nawet jeśli sprowadza się do "wpadnięcia" na określony sposób pokonania przeciwnika. Ostatecznie różne typy przeciwników są potrzebne- strategowie, tanki, postacie ze specjalnym zdolnościami itd.
"Ostatecznie różne typy przeciwników są potrzebne- strategowie, tanki, postacie ze specjalnym zdolnościami itd." - Dokładnie i tu masz dużo racji tylko jak już pisałem na razie jest kilka postaci przedstawionych i żadna nie jest typem do bicia.Brakuje postaci takich jak na przykład: Deathstroke dlatego podejrzewam że w wątku głównym takich postaci może nie być za dużo jeden góra dwa a resztę wywalą do misji pobocznych.Przy Origins twórcy poszukiwali najlepiej nadających się do bezpośredniej walki przeciwników dlatego w AK pewnie z tego powodu nie dadzą nam dużo postaci umiejących walczyć tylko więcej postaci typu Joker,Pingwin.Ja to bardzo ale na prawdę bardzo chciałbym poznać innych rywali jeszcze mi nie znanych z uniwersum batmana ale twórcy raczej pójdą na łatwiznę i wrzucą dobrze znane nam postacie.W najnowszej części dużym plusem właśnie było podanie graczowi multum nowych ciekawych i interesujących przeciwników jestem ciekaw czy to samo zrobią w najnowszej odsłonie której szkic fabuły przypomina właśnie początki batmana.
"Dokładnie i tu masz dużo racji tylko jak już pisałem na razie jest kilka postaci przedstawionych i żadna nie jest typem do bicia.Brakuje postaci takich jak na przykład: Deathstroke dlatego podejrzewam że w wątku głównym takich postaci może nie być za dużo jeden góra dwa a resztę wywalą do misji pobocznych"
Ja myślę, że tytułowy Arkham Knigth będzie silowym bossem, poza tym przecież i tak o grze wiadomo bardzo mało, nie można już wyciągać wniosków, że nie będzie typowych koksów.
" to bardzo ale na prawdę bardzo chciałbym poznać innych rywali jeszcze mi nie znanych z uniwersum batmana ale twórcy raczej pójdą na łatwiznę i wrzucą dobrze znane nam postacie."
Ja liczę, na parę mniej znanych czarnych charakterów ze świata batmana- dr destiny, great white shark, maxie zeus, ventriloquist. W głównej misji na nich nie liczę, ale w pobocznych byłoby miło i to zobaczyć ich we własnej osobie, a nie jakieś easter eggi świadczące tylko o ich obecności "w pobliżu" A gdyby ewentualnie powrzucali jednak parę mniej znanych postaci jako złych w głównej linii fabularnej to bym się ucieszył- mieliśmy Shivę i Firely w Arkham Orignis, więc dlaczego nie wrzucić jakiś mnie znanych i tu.
Rockstaedy mogłoby akurat wsiąść w tym względzie, wzór z WB Montreal. Aczkolwiek nie mam wielkich pretensji o to, że większość postaci będzie zapewne znana, tak już jest, że to np ridller a nie calculator jest jedna z ikonicznych postaci Gacka.
A electrocutioner był jeszcze... ale umówmy się, że nie da się go traktować w 100% poważnie. Gość strasznie cwaniakował, te jego elektryczne rękawice obiecywały wymagające starce a Gacek capnął go na raz w domyślnym filmiku....
haha xD dokładnie miałem ubaw z tego jak wszyscy pomiatali Electrocutioner ale muszę przyznać że była to fajna taka nie typowa postać,która odgrywała zarazem ważny i nie ważny aspekt w grze.Co do reszty złowrogich bohaterów to uważam że wypada odświeżyć tą listę w każdej kolejnej odsłonie. Dlatego liczę na tych mało znanych wrogów chociaż w misjach pobocznych bo nie chce mi się już gonić tych których widzieliśmy w 2 bądź 3 odsłonach tejże serii.
A jeszcze jedno, jeśli Hush odegra większa rolę i to jeszcze on będzie Arkham Knightem to zajedwabiście, to będzie fabularny majstersztyk- też szkoda, żeby zmarnowali wątek z misji pobocznej z Hushem z ACi nie rozwineli go. Ten gość idealnie najdaę się na Knigtha. Gra nie będzie potrzebowała wielu koksów w roli głównej, żeby cieszyła.
A jakby cudownie ożywili Jokera i zrobili z niego znów finalnego bossa i jeszcze okazaloby się, że on to Arkham Knigth to stracę szacunek do rocsteday. Ile można jechać na jednym kultowym złoczyncy, olewający przy tym resztę- jeszcze tyle dobrze, że jest masa innych złoczyńców, a nie tylko Joker.....
Nie, Batman nie opiera sie tylko na zwariowanym klaunie, na szczęście.
Faktycznie po (spojler).............................uśmierceniu Jokera byłoby wielkim błędem wprowadzenie go znów do gry na siłę!
Joker jest świetny, ale po tym ja znaczącym main villainem był w serii arkham, dobrze, że już go nie użyjmy- [spoiler szczególnie po tym twiście w Arkham:Origins, gdzie podszył się pod black maska]. Trzy razy jako jeden z głównych sprawców "zamieszania" i finałowy przeciwnik, naprawdę wystarczy. Nie zgodzę się, że Joker to największa siła uniwersum Batmana. Jest kultowy owszem, ale poza nim jest masa świetnych ikonicznych dla gacka przeciwników. Two face, Penguin, Poison Ivy, Bane, Scarecrow, Ridller, Mr freeze.Dlatego bardziej bym powiedział, że jednym z największych plusów już nie tyle" uniwersum" batmana co DC, są przeciwnicy batmana ogólnie a nie tylko Joker.
Przecież taki Ridller i Two Face aż się proszą o większa rolę- jak teraz tego nie wykorzystają, to zmarnują postacie ze świetnym potencjałem. Ridller z jego wyzwaniami i Two Face ledwo w prologu AC, to za mało jak na te postaci.
Fakty są takie, że Batman bez Jokera w większej roli wcale nie oznacza, słabej historii - knightfall najlepszym przykładem.
U mnie na przykład jest tak że Joker w filmach mnie nie bawił ale w grach tak dlatego będzie mi go brakowało ale faktycznie są inne ciekawe postacie tylko ja bym chciał poznać tych jeszcze nieznanych a nikogo takiego nie zapowiedzieli.
Po pierwsze, radze poczytać o pewnej rzeczy która nazywa się przecinkiem.
Po drugie, Batman wyjdzie w październiku więc wiedźmin ma konkurencje.
Po trzecie, prace nad AK trwają od 2010 roku, czyli cztery lata. Arkham City które przegrało tytuł gry roku paroma głosami było robione w półtora roku :)
Konkurencją będzie ale dla mnie nie dużą choć pewnie się mylę!Po prostu nie czuje by ten nowy batman był fabularnie dobry choć chciałbym jednak grę na ocenę 10.Ale po zwiastunach gry Wiedźmin 3 mam jednak bardziej ochotę na polską produkcje która wygląda zbyt miodnie by w nią nie zagrać.Dlatego jakbym miał dużo kasy w dniu premiery to bym wybrał naszą produkcje i tutaj chyba bardziej brałem pod uwagę mnie a nie wszystkich konsumentów choć w Ameryce zarabia się tak dobrze że oni raczej nie muszą się zastanawiać którą grę zakupić kupują obydwie,a Skyrim jest przykładem że nawet gra bez fabuły może zrobić furorę a wiedźmin będzie miał jeszcze fabułę!Nie wiem moje przeczucia do Wiedźmina są takie jak do GTA V dlatego życzę naszym twórcą ogromnego sukcesu.Co do B:AK na razie jest zbyt mało powiedziane by móc się spodziewać zacnej gry poczekamy zobaczymy i wtedy będziemy poważniej dyskutować choć szczerze nasza dyskusja jest b.słaba bo co konsumentowi po tym że jakaś gra będzie grą roku jeśli cenna i tak będzie ta sama bądź wyższa xD.
O B:AK jest już dużo newsów. Jeśli ktoś z czytających chce być na bieżąco batcave.com.pl / arkhaminfo.com
What? O czym ty piszesz, Arkham Knight będzie twoim zdaniem ssało fabularnie, a GTA V jest fabularnie na poziomie Wiedzmina? yhy..... GTA V, bardzo dobra gra, ale fabuła zaledwie przyzwoita i to nie w niej leży największy plus tej gry, ale w satyrze i sanboxowści, a jedyna naprawdę mocna rzecz związana z fabułą to trójka postaci;. Wszystkie części GTA to jest fabularnie płycizna przy Wieśku przeogromna..... To, że np uwielbiam VC nie sprawia, że dorabiam tam jakieś pseudo- intelektualne wyjaśnienia na super fabułe, GTA jest jak lekki blockbuster, gdzie fabuła po prostu jest tylko fajna i nie przeszkadza się dobrze bawić. Chyba, że g zrozumiałem i chodzi tylko stricte o sukces komercyjny.
A BAK będzie raczej zajedwabiste, ekipa od świetnych AA i AC wraca, więcej dodawać nie trzeba.
Wszystko zrozumiałeś na odwrót dlatego nie chce mi się tego o tak późnej porze tłumaczyć ale na pewno nie porównywałem fabuły wiedźmina do gta v co mi zarzucasz bezpodstawnie przekręcając całkowicie mój komentarz,nie wiem co miałeś na celu prowokacje?A co do fabuły w Batmanie prócz najnowszej części,fabuła w wcześniejszych częściach była co najwyżej dobra ale tak na prawdę niezbyt interesująca.
"Wszystko zrozumiałeś na odwrót dlatego nie chce mi się tego o tak późnej porze tłumaczyć ale na pewno nie porównywałem fabuły wiedźmina do gta v co mi zarzucasz bezpodstawnie przekręcając całkowicie mój komentarz,nie wiem co miałeś na celu prowokacje?"
Nie, nie do końca zrozumiałem przez zaspanie, więc nie drążę tematu.
skad wiadomo ze robia od 2010 roku? przeciez AC wyszlo w 2011, to jak, zaczeli robic przed premiera AC? wydaje mi sie ze powstaje jakies 3 lata, od czasu premiery AC. to i tak duzo jednak
Plany raczej musieli mieć nakreślone. ,,Z dupy'' po AC na pewno nie robili. Zresztą wypowiadali się że wiedzieli jak skończą AK jeszcze przy pracy nad AC, także planami i modelami scenariusza na pewno zajmowali w 2010 roku.
"Nie zgodzę się TWAU i TWD to nie jest konkurencja dlatego że są to nie drogie gry które każdy dokupi sobie do tych większych tytułów a WD ma wyjść na wiosnę a W3 najprędzej wyjdzie w październiku i patrząc się jak ludzie lubią rpg z ogromnym światem na przykładzie Skyrim to nie ma co mówić która gra będzie grą roku"
Pierwszy sezon tej "żadnej konkurencji", de facto gry indie, zgarnął ponad 90 tytułów gry roku.