Będę tu spoilował fabułę Arkham Origins, więc kto nie grał niech nie czyta.
Otóż zapowiedziano nowego przeciwnika dla Batmana który zostanie stworzony specjalnie dla tej
gry, nazywać się będzie "Arkham Knight".
Jeżeli.... to znowu będzie Joker (tak samo jak w AO) to tylko i wyłącznie z tego powodu obniżę tej
grze ocenę. Nawet jeżeli ta gra będzie lepsza od Arkham City, Asylum i Origins razem wziętych i
pomnożonych przez 5.
Mam już dość tego podniecania się Jokerem po "Mrocznym Rycerzu". Batman miał wieeeelu
fajnych i ciekawych przeciwników. Arkham Origins miało dać szansę takim jak "Black Mask" (który
wcześniej wystąpił tylko przelotnie w City) i Deathstroke'owi (którego od początku reklamowano
jako drugiego głównego przeciwnika) a ostatecznie rzucono ich na bok dla Jokera i (okropnie
wkurzającego) Bane'a
No co ty nie powiesz? Proszę podaj źródło. Miał nawet wystąpić w jakiejś epizodycznej roli w Origins (nie wiem czy był czy nie) a ty mi z czymś takim wyskakujesz.
Hamill oficjalnie oświadczył, że nie powróci w roli Jokera ani w grach ani w animowanych serialach, filmach, czy czymkolwiek innym - to tak na marginesie, żebyś nie był zaskoczony, że już go w tej roli nie usłyszysz.
To co Twój przedmówca powiedział to prawda. Conroy miał już nie podkładać głosu Batmanowi po "Flashpoint Paradox".
A Hammil, kiedy był ostatnio pytany, to powiedział że, zawsze może zmienić zdanie i że, nic nie jest w 100% pewne.
W komiksach przywracali postaci do życia prawie tyle razy co w modzie na sukces, a w dodatku "Harley Quinn's Revenge" widać było plakaty nawiązujące do Cadmus, które podobno znane jest ze swojej technologii klonowania, więc "żebyś nie był zaskoczony" gdyby Joker jednak wrócił.
Conroy - Tak wszystko pięknie, ale nigdzie nie słyszałem, że nie miał podkładać głosu pod Batmana w następnej części gier Arkham.
Hamill - Byłbym zaskoczony, ale nie przez jego powrót, ale powrót Jokera. Jego ''zmartwychwstanie" byłoby niezwykle głupie i naciągane.
Cadmus - kolejny bezsens.
Cadmus - kto brałby na poważnie sklonowanie Jokera???? - to byłoby po prostu śmieszne i żenujące, a chyba nie chcemy masowego facepalmu i nieprzyjemnych wspomnień z finału trylogii.
"Arkham Knight wygląda prawie jak batman? Węszę, Husha, ewentualnie Clayface- odbywa scenariusze wydaja się całkiem logiczne z puntku widzenia AC.
Może to będzie Jean - Paul? Byłoby iście epicko, jednak rzeczywiście obawiam się Jokera. Chociaż może nie powinniśmy? Rocksteady słucha się fanów( chcielismy Scarecrowa, mamy Scarecrowa ) więc za pewne wie że rzygamy już Jokerem. Liczę na jego występ ewentualnie gdyby Batmuch miał umrzeć. Byłoby epicko.
Bruce czołga się do grobu swoich rodziców, mówi ojcu że dotrzymał przysięgi, po czym umiera. Nagle widzimy Jokera i powrót Hamilla, oraz tekst w stylu ,,Dołączyłeś do mnie Batssss''.
Myślę , że już nie ujrzymy Jokera...Dla mnie to jest bez sensu.Fabuła głównie opiera się na śmierci Jokera.Większość złoczyńców będzie chciało go pomścić.Co do Arkham Knight.Nie mam pojęcia kto nim może być.Azrael raczej odpada.Myślę , że w grze się pojawi i odegra jakąś kluczową rolę(może pomoże Batmanowi?) Hush raczej też nie bo skąd by zdobył taki kostium?Raczej na pewno się pojawi - będzie się chciał odegrać na Mrocznym Rycerzu.Nie wiadomo co z Catwoman.W Arkham City się pojawiła - w Arkham Knight tym bardziej powinna się pojawić.Oby jej nie pominęli bo będzie słabo...
"Hush raczej też nie bo skąd by zdobył taki kostium?" Jaki kostium? Wszyscy gadają o jakimś kostiumie kiedy ja o niczym takim nie wiem
http://www.batcave.com.pl/2014/03/nowe-screenshoty-z-batman-arkham-knight/
2 zdjęcie.
Może to po prostu nowa postać jak oznajmili twórcy nie tylko ze zbroi (ogólnie postać) ale i z osoby, która ją nosi.
Hmmmm... A może Arkham Knight to Prometheus? W sumie zgadzało by się, bo był całkowitym przeciwieństwem Batmana to znaczy walczył z prawem, tak jak Bat ze złoczyńcami... W sumie to ta zbroja, też mogłaby się zgadzać.... hmmmm.... Ciekawe.
Absolutnie się zgadzam! Joker powinien występować tylko w jednej części Batmana tak jak w filmie z 1989 czy 2008, a nie.. kurde.. zaczął się robić ważniejszy dla serii niż sam Batman. Ale na szczęście w tej serii Joker nie żyje i o! Teraz powinni w rekompensacie dać same postacie których jeszcze nie było! Chodź sam znam się na przeciwnikach Batmana tyle co z wszystkich filmów.. Chcę czegoś świeżego a nie Bane i Cobblepott. Kobieta-kot była tylko w City i mi się to bardzo podobało..