PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=705298}
8,2 7,1 tys. ocen
8,2 10 1 7100
Batman: Arkham Knight
powrót do forum gry Batman: Arkham Knight

Minimalne wymagania sprzętowe: Procesor:
Intel Core i5-750 2.67 GHz / AMD Phenom II X4 965 3.4 GHz; Karta grafiki: pokroju NVIDIA GeForce GTX 660 z obsługą bibliotek DirectX 11 i 2 GB pamięci; Pamięć: 6 GB RAM; Twardy dysk: 45 GB wolnego miejsca; System operacyjny: 64-bitowy Windows 7 SP1 lub Win 8.1.

Rekomendowane wymagania sprzętowe: Procesor:
Intel Core i7-3770 3.4 GHz / AMD FX-8350 4.0 GHz; Karta grafiki: pokroju NVIDIA GeForce GTX 760 z obsługą bibliotek DirectX 11 i 3 GB pamięci; Pamięć: 8 GB RAM; Twardy dysk: 55 GB wolnego miejsca.

Wymagania sprzętowe do najwyższych detali:
Procesor: Intel Core i7-3770, 3.4 GHz | AMD FX-8350, 4.0 GHz; Pamięć: 8 GB RAM; Karta grafiki: pokroju NVIDIA GeForce GTX 980 z obsługą bibliotek DirectX 11 i 3 GB pamięci.

ALiEN29

Zwariowali już z tymi wymaganiami. Najpierw Wiedźmin, teraz to. Ach...... W nic nowego już sobie nie pogram :( Twórcy powinni brać przykład z takich gier jak Tomb Raider oraz Bioshock. Przecudna grafika i niskie wymagania.

ocenił(a) grę na 8
zizej1

Niestety teraz im nowsza i bardziej rozbudowana gra tym większe wymagania sprzętowe ( na dzień dzisiejszy sam mieszczę się w rekomendowanych ) mam tylko nadzieję iż optymalizacja gry będzie na tyle dobra że będzie można spokojnie grać bo tytuł jest naprawdę godny uwagi.

ALiEN29

Właśnie, tytuł jest godny uwagi. Niestety w niego nie zagram w najbliższym czasie. Szkoda, już się napaliłem, bo natrafiłem na jakieś fałszywe informacje dotyczące wymagań.

ALiEN29

skąd info jeśli można wiedzieć? ;)

ocenił(a) grę na 8
Kamix619

STEAM

ocenił(a) grę na 10
ALiEN29

wku....ia mnie juz to jak czytam "z obsluga biblioteki dir11" procek mam intel core i7 cpu q 720 @ 1.60ghz 4 rdzeniowy 8 gb ram ale karte ktora nie obsluguje dir 11 i przez to w najnowsze gry to sobie moge jedynie "pograc" ogladajac gameplaya na youtubie :/

ocenił(a) grę na 8
Venom_6

Nie chcę cie martwić ale DX11 jest już od jakiegoś czasu standardem w grach a w nowych tytułach takich jak właśnie "Batman: Arkham Knight" to już obowiązkowo. Co to będzie jak z Win 10 wejdzie DX12 które obsłużą tylko trzy rodzaje układów Fermi, Kepler i Maxwell

NVIDIA Fermi - GTX 400, GTX 500
NVIDIA Kepler - GTX 600, GTX 700, GTX 800M
NVIDIA Maxwell - GTX 700, GTX 800M, GTX 900

ocenił(a) grę na 10
ALiEN29

wiem ze to juz standard :( ale wnerwia mnie to ze wszystko pasi mi do gier poza karta graficzna ktora tej 11 nie udzwignie.... crysis 3 , srodziemie cien mordoru , evil within ... teraz jeszcze ten batman :/ w lapkach nie da rady raczej kart wymienic wiec znowu musze jakas kase przeznaczyc na nowego .... masakra ... chyba jak faktycznie wyjdzie 10 windowsa to zainwestuje w nowego przynajmniej bede mial w co grac :P

ocenił(a) grę na 10
ALiEN29

chociaz z drugiej strony tak piszesz ze standart i ja to potwierdzilem ... ale gta 5 jednak potrafili wydac na 10 dira :)

Venom_6

GTA 5 na PC powstawał tak długo ,że wstyd by był jakby nie dali tej obsługi

ocenił(a) grę na 10
Danio31b

Czyli.. jeśli moja karta obsługuje directa 10... to nie pogram?

ALiEN29

ja już pogram na PS4 :D właśnie zamierzam kupić właśnie z Batman Arkham Knight w przyszłym tygodniu.
Co do wymagań, wysokie.. Kiedyś trzeba zmienić kompa, bo mój nadaje się co najwyżej do malowania w paint'cie teraz :P

ocenił(a) grę na 8
ALiEN29

Powinno mi pojsc na ultra cant wait ! :))