Minimalne wymagania sprzętowe: Procesor:
Intel Core i5-750 2.67 GHz / AMD Phenom II X4 965 3.4 GHz; Karta grafiki: pokroju NVIDIA GeForce GTX 660 z obsługą bibliotek DirectX 11 i 2 GB pamięci; Pamięć: 6 GB RAM; Twardy dysk: 45 GB wolnego miejsca; System operacyjny: 64-bitowy Windows 7 SP1 lub Win 8.1.
Rekomendowane wymagania sprzętowe: Procesor:
Intel Core i7-3770 3.4 GHz / AMD FX-8350 4.0 GHz; Karta grafiki: pokroju NVIDIA GeForce GTX 760 z obsługą bibliotek DirectX 11 i 3 GB pamięci; Pamięć: 8 GB RAM; Twardy dysk: 55 GB wolnego miejsca.
Wymagania sprzętowe do najwyższych detali:
Procesor: Intel Core i7-3770, 3.4 GHz | AMD FX-8350, 4.0 GHz; Pamięć: 8 GB RAM; Karta grafiki: pokroju NVIDIA GeForce GTX 980 z obsługą bibliotek DirectX 11 i 3 GB pamięci.
Zwariowali już z tymi wymaganiami. Najpierw Wiedźmin, teraz to. Ach...... W nic nowego już sobie nie pogram :( Twórcy powinni brać przykład z takich gier jak Tomb Raider oraz Bioshock. Przecudna grafika i niskie wymagania.
Niestety teraz im nowsza i bardziej rozbudowana gra tym większe wymagania sprzętowe ( na dzień dzisiejszy sam mieszczę się w rekomendowanych ) mam tylko nadzieję iż optymalizacja gry będzie na tyle dobra że będzie można spokojnie grać bo tytuł jest naprawdę godny uwagi.
Właśnie, tytuł jest godny uwagi. Niestety w niego nie zagram w najbliższym czasie. Szkoda, już się napaliłem, bo natrafiłem na jakieś fałszywe informacje dotyczące wymagań.
wku....ia mnie juz to jak czytam "z obsluga biblioteki dir11" procek mam intel core i7 cpu q 720 @ 1.60ghz 4 rdzeniowy 8 gb ram ale karte ktora nie obsluguje dir 11 i przez to w najnowsze gry to sobie moge jedynie "pograc" ogladajac gameplaya na youtubie :/
Nie chcę cie martwić ale DX11 jest już od jakiegoś czasu standardem w grach a w nowych tytułach takich jak właśnie "Batman: Arkham Knight" to już obowiązkowo. Co to będzie jak z Win 10 wejdzie DX12 które obsłużą tylko trzy rodzaje układów Fermi, Kepler i Maxwell
NVIDIA Fermi - GTX 400, GTX 500
NVIDIA Kepler - GTX 600, GTX 700, GTX 800M
NVIDIA Maxwell - GTX 700, GTX 800M, GTX 900
wiem ze to juz standard :( ale wnerwia mnie to ze wszystko pasi mi do gier poza karta graficzna ktora tej 11 nie udzwignie.... crysis 3 , srodziemie cien mordoru , evil within ... teraz jeszcze ten batman :/ w lapkach nie da rady raczej kart wymienic wiec znowu musze jakas kase przeznaczyc na nowego .... masakra ... chyba jak faktycznie wyjdzie 10 windowsa to zainwestuje w nowego przynajmniej bede mial w co grac :P
chociaz z drugiej strony tak piszesz ze standart i ja to potwierdzilem ... ale gta 5 jednak potrafili wydac na 10 dira :)
ja już pogram na PS4 :D właśnie zamierzam kupić właśnie z Batman Arkham Knight w przyszłym tygodniu.
Co do wymagań, wysokie.. Kiedyś trzeba zmienić kompa, bo mój nadaje się co najwyżej do malowania w paint'cie teraz :P