PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=705298}
8,2 7,1 tys. ocen
8,2 10 1 7100

Batman: Arkham Knight
powrót do forum gry Batman: Arkham Knight

Przeciwnicy
1 Dwie Twarze
2 strach na wróble
3 harley quinn
4 PINGWIN
MIASTO BEDZIĘ DUŻO WIĘKSZE NIŻ BYŁO W GRZE BATMAN ARKHAM CITY
BĘDZIE MOŻLIWOŚĆ ZAGRANIA harley quinn
BĘDZIE MOŻNA TEŻ STEROWAĆ BATMOBILEM

wort801

Ja czekam

KOLOS12

Ja też czekam :)

wort801

Liczę że w tej części będzie co-op (nie taki jak to multi w Origins)

jangru1804

Batman i kobieta kot mogli by współpracować ze sobą w tej grze według mnie

wort801

Najlepiej by było gdyby postaci były dowolne (Batman i Robin/ Robin i Nightwing/ Kobieta Kot i Nightwing itp.)

Mam jeszcze nadzieję że do garderoby Batmana dodadzą też Strój Batman Beyond. Nie taki jaki był w AC (Bruce Wayne w tym stroju), tylko w wersji kreskówkowej (tak jak to na IoS'y zrobili)

jangru1804

No tej twój pomysł jest lepszy przyznaje

wort801

ten :)

wort801

Wszystko super - futurystyczny Batman , otwarte miasto i Batmobil.Liczę , że zagramy również Catwoman przynajmniej powinniśmy...Szkoda jedynie , że to będzie ostatnia część gry od Rocksteady.W sumie wszystko ma swój początek ale i też koniec.To nie jest CoD czy seria Assassin's Creed.Batman to Legenda i trzeba go godnie pożegnać.Liczę na powrót Azraela.Może nim będzie można grać? Może np przejmie pałeczkę po Batmanie.Jutro wyjdzie na pewno więcej informacji.I Scarecrow jako główny wróg-poezja.Liczę też na Husha ale jego raczej na pewno ujrzymy.

Tomas505

No też żałuję że to ostatnia cześć :(
Azrael i Hush powinni się pojawić

wort801

Choć oczywiście jest napisane , że to ostatnia część od Studia Rocksteady.Zawsze serię mogą kontynuować panowie od WB Montreal ale w to wątpię.Liczę , żę Rocksteady weźmie się za innego bohatera - Supermana czy Green Arrowa.A może Azraela.Nie wiem :D

Tomas505

WB Montreal raczej będą robili kontynuację origins nie każdy przeciwnik doczekał się swojej genezy

wort801

Ale też w sumie to bez sensu żeby kontynuować grę osadzoną kilka lat wcześniej...Tym bardziej , że Batman od WB Montreal musiałby mieć lepszy sprzęt , rzeczy niż ten w Arkham Knight więc to nie jest zbytnio logiczne.

Tomas505

tylko że batman jeszcze nie spotkał wszystkich wiec gracze nie znają pierwszych spotkań batmana z niektórymi przeciwnikami

Tomas505

Sorry ale nie ma oficjalnych informacji że to Strach na Wróble będzie tym głównym wrogiem Batmana jest tylko notka wspominająca że on powraca i będą mu pomagać Harley, Pingwin i Dwie Twarze(nawet ciekawe połączenie tym bardziej że żadna z tych postaci za sobą nie przepadają ;) Strach na Wróble będzie raczej wątkiem pobocznym(Ale miejmy nadzieje że bardziej skomplikowanym i trudniejszym niż do tej pory). Być może faktycznie będzie większy wybór w sterowaniu bohaterami, co za tym idzie będzie wiele więcej niż do tej pory było wątków pobocznych, pewnie bardziej rozbudowanych. Co do Husha to myślę że to on będzie jednym z głównych wrogów. To on chce upokorzyć Bruce'a.

Ra_s_al_Ghul

Może trochę zaszalałem z tym głównym wrogiem ale obstawiam , że Scarecrow będzie na pewno jednym z głównych.Też obstawiam Husha do pary ze Strachem.No i czekam bardzo na Azraela.Coś czuję , że jeśli się pojawi to odegra ważną rolę.Catwoman w sumie nie powinni pomijać...Była w Arkham City , straciła swoje mieszkanie.Musi się pojawić.Zobaczymy co z Nightwingiem a może Green Arrow zawita do Gotham? W AO na pierwszym trailerze było do niego nawiązanie.Możliwości jest mnóstwo.Jutro dowiemy się więcej od Game Informer.

Tomas505

No racja, ale mam nadzieje że nie zrobią Ligi Sprawiedliwości ;) Chyba że oni mają taki zamiar po tej części Batmana bo jak wiadomo ten Batman jest ostatni z tej trylogii.

Ra_s_al_Ghul

Spokojnie mogą robić serię z Supermanem czy Green Arrowem.

Tomas505

Myślę że gdyby zrobili serie z Green Arrowem to trafiliby w dziesiątkę, ta postać gdyby nie ten serial Arrow to byłaby bardzo zapomniana. Mogliby równie zrobić mrocznie jak Batmana :) nie miałbym przeciwko :) no Arkham Knight kupie w ciemno w przedpremierze tak jak AC i niestety AO ;) następną grę od chłopaków z WB Montreal kupie dopiero jak wyjdzie w wersji GOTY po roku od premiery ;)

Ra_s_al_Ghul

Albo walną tak jak mówisz całą Ligę:) Raczej nie będą się chcieli odciąć od postaci DC Comics a nawet może i samego Batmana.Oni powiedzieli , że to będzie finałowa część Batman : Arkham.Może szykują nową serię? Fajnie tez byłoby zobaczyć np Batmana z Supermanem.

Tomas505

No dokładnie, wątpię żeby z tego zrezygnowali bo tworzą coś pięknego na podstawie komiksów, czują to na maxa. A poza tym niezłą kasę im to daje, a kury co znosi złote jaja się nie zabija :) Jeśli już nie będę odpisywał to nie ze złości czy coś mam jeszcze chyba limity na komentarze ;) jestem dopiero od lutego także jak coś przepraszam :)

Tomas505

Mamy oficjalne informacje na temat fabuły :

Akcja „Batman: Arkham Knight” toczy się rok po „Batman: Arkham City”. Mieszkańcy Gotham są optymistycznie nastawieni po wyjściu miasta ze stanu, który dolegał mu w trakcie operacji Dr. Strange’a i Ra’s Al Ghula. Ponadto, przestępczość przestała praktycznie istnieć. Wszystko się zmienia, gdy jednej nocy przestępcy ze Scarecrowem na czele wywołują wojnę przeciwko Gotham. Złoczyńcy planowali w ukryciu przez cały czas, aby przejąć miasto i zabić Batmana. Inspiruje ich do tego śmierć Jokera, która uzmysłowiła im, że tylko działając razem mogą pozbyć się Mrocznego Rycerza. Groźba ataku chemicznego zmusza mieszkańców do ewakuacji i w Gotham znajdować się będą głównie przestępcy oraz policjanci. Historia gry toczyć się będzie w trakcie jednej nocy.

Twórcy chcą także pokazać w jaki sposób śmierć Jokera wpłynęła na miasto. Złoczyńców zmusiła do współpracy, natomiast inni zastanawiają się nadal nad tym, co tak na prawdę stało się podczas starcia Batmana z Jokerem. Rozsiewane plotki mówią o tym, że to właśnie Mroczny Rycerz zamordował psychopatę. Sefton Hill potwierdził, że Joker jest w stu procentach martwy.

„Batman: Arkham Knight” ma być też emocjonalną grą, w której zagłębimy się w psychikę Bruce’a Wayne’a. Dowiemy się jak jego podróż oraz działania wpłynęły na jego osobę. Ponadto, produkcja skupi się także na relacjach Batmana z Jamesem Gordonem oraz Oracle.

Jeśli zaś chodzi o postać Arkham Knighta, twórcy nie chcą zdradzać żadnych szczegółów na jego temat. Jest ona kimś zupełnie nowym, co pozwoliło także studiu Rocksteady dodać swoją własną cegiełkę do mitologii Batmana. Pseudonim powstał przed nadaniem grze konkretnego tytułu. Na pytanie o to, czy Arkham Knight jest przeciwieństwem Batmana pod względem działań, Sefton Hill z wielkim uśmiechem na twarzy odmówił komentarza.

Rocksteady tym razem nie skorzystało z usług Paula Diniego w kontekście scenariusza. Konsultantem w jego sprawie został Geoff Johns z DC Comics. Studio postanowiło spróbować samemu przygotować fabułę, z Seftonem Hillem na czele. Posadę starszego scenarzysty dostał Martin Lancaster znany z pracy nad scenariuszem do gier z serii „Killzone”, czy „Crysis”. Pomysł na zakończenie całej serii powstał już podczas prac nad „Batman: Arkham City”.

Zakończenie „Batman: Arkham Knight” zostało określone przez Martina Lancastera jako odważne.

Tomas505

A więc Joker martwy. I słusznie. Nie zniósłbym scenariuszowych wygibasów mających na celu jego zmartwychwstanie.

hr_dooku

Dokładnie...Joker nie żyje i koniec.Jestem ciekaw jakie ujrzymy zakończenie bo właśnie dowiedzieliśmy się , że będzie odważne...Czyżby śmierć Bruce'a? Ja obstawiam jednak , że Batman na końcu będzie musiał uśmiercić swojego przeciwnika by ratować miasto.Co sądzicie o takim zakończeniu? Odważne jak najbardziej bo jak wiemy Batman nie zabija.To w sumie byłoby ciekawe.

Ra_s_al_Ghul

za dużo informacji o strachu na wróble porozrzucali w arkham city, żeby nie był głównym. będzie duży. bardzo duży. a muszą przebić jokera z AC. To duże wyzwanie :)

jangru1804

niestety ale z tym systemem walki, który jest ciężko o co-opa

wort801

Jednak nie pojawi się na PS3.
http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,15565623,Batman_Arkham_Knight_ogloszone__ Nie_pojawi_sie_na.html

hr_dooku

wiec zostaje youtube dzięki za info

wort801

A tak nasz Batek będzie się prezentował w grze
http://media1.gameinformer.com/filestorage/CommunityServer.Components.SiteFiles/ images/hubs/arkhamknight/hub-bg_aknight-v0.jpg

hr_dooku

coś pięknego szkoda że sam nie zagram ehh szkoda :(

wort801

Kicałbym z radości, gdyby cywile pokazani w zwiastunie pojawili się we właściwej grze - wyobraźcie sobie walkę z takim Dentem, a w tle spierniczający w popłochu ludzie.
Ale najbardziej chciałbym zobaczyć w tej grze możliwość pokierowania Bruce'em bez gadżetów, tyle że nie na chwilkę, tak jak było w Arkham City, chodzi raczej o swobodne bujanie się po Gotham we wnętrzu limuzyny w świetle dnia, kręcenie się po zakamarkach miasta i złożenie kwiatów na Crime Valley, a po zapadnięciu zmroku wskoczenie w high-techową zbroję i skopanie chudego dupska Scarecrowowi. Właśnie, cykl dobowy k**wa! To byłoby coś! Ech, pobożne życzenia...

Quetzalc0atll

Tego raczej nie zobaczysz będzie wyjaśnione że zwykli ludzie dali nogę z miasta a zostali tylko policjanci i przeciwnicy batmana no i może troche ludzi których będzie trzeba uratować

wort801

Smuci mnie to niezmiernie, gdyż liczyłem, że Rocksteady szykuje coś a la Grand Theft Batman. Ale cóż, i tak pewnie AK będzie świetną grą.

Quetzalc0atll

Marzenia nie kosztują

Quetzalc0atll

Ja też lubiłem rozjeżdżać ludzi po chodniku, ale cóż... Batmanowi tak nie przystaje.

hr_dooku

*przystoi

hr_dooku

To nie lata czterdziesta że Batman zabija :v

Quetzalc0atll

I codziennie byś jeździł tą limuzyną?

wort801

5 człowiek zagadka