PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608596}
7,9 5,4 tys. ocen
7,9 10 1 5430
BioShock 2
powrót do forum gry BioShock 2

Gra oczywiście bardzo dobra, jednak powiedzieć że jedynka nieco lepsza :) Mimo to bardzo lubię tą grę. Jednak intryguje mnie fakt nowego wyglądu Siostrzyczek. Jak można zauważyć oczywiście Siostrzyczki dużo różnią się od części pierwszej. I tu moje pytanie do was: jak myślicie, na lepsze czy na gorsze? Tak wiadomo, grafika jest lepsza, jednak ja osobiście wolę Siostrzyczki z jedynki. Po pierwsze ''nowsze'' mają dziwne proporcje twarzy. Wyglądają na starsze niż z BS1, jednak mają wszystko malutkie na twarzy: oczy, usta, nos i uszy są stanowczo za małe. Brwi - BŁĄD! To są brwi dorosłej osoby. Po za tym ich sukienka nie jest dopracowana tak jak w części pierwszej: sukienka ''przenika'' przez pończochy, co widać gdy Siostrzyczka wpełza do kanału wentylacyjnego. Moim zdaniem Siostrzyczkom z jedynki nic nie dorówna, są słodkie :) Podoba mi się sposób, jaki ADAM czyni je szalonymi: chodzi po Rapture mówiąc różne dziwne rzeczy: ''Scabby on my knee!'', ''All you faces all melted!'', ''I can hear a flapping od wings. There must be another angel.'' I ogólnie cały dylemat na temat ''Lillypopy'' którego mówi losowe wiersze. Siostrzyczki z BS2 porozumiewają się z tobą w pełni logicznie: ''Don't let them get me!'', ''Don't dilly-dilly Mr. Bubbles, hurry!''. Głos Siostrzyczek z BS1 jest oczywiście bardziej dziecinny, mimo że powinno być odwrotnie gdyż głos Siostrzyczkom z 2 podkłada młodsza osoba. Co o tym sądzicie? Które są według was ''lepsze''? Proszę o opinię.

MilesDeep

grafika ? zalezy glownie tez od ustwien gry, czy twoj komp jest w stanie pociagnac Bioshocka na full detalach. Mnie ta gra zaintrygowala ,jedna z najlepszych ,2 czesc jest rownie swietna, sam fakt grania big daddym, inny rzut na historie podwodnego swiata. Ale osobiscie odrzucilo mnie zmiana w systemie hackowania zamknietych drzwi itp. ogolnie sadze ze 1 lepsza, ale 2 jest rowniez swietna =)

ocenił(a) grę na 9
Nlna

Popieram jedynka lepsza ale 2 tez daje rade a co do grafiki to nie różnią się znacznie, myślałem czasem, że graficznie 2 jest gorsza od części pierwszej... Jedynka miała lepiej dopracowane szczegóły, a w 2 zrobili to na odwal, takie jest moje zdanie...

ocenił(a) grę na 9
MilesDeep

Co do siostrzyczek to racja - w tamtej wersji były słodsze i trochę bardziej szalone od ADAMA. Mimo wszystko zdecydowanie bardziej podobają mi się włosy siostrzyczek z 2. Szkoda tylko, że w 2 wszystkie siostrzyczki mają ten sam kolor włosów - w 1 były i blondynki i brunetki. Ale chyba tylko mi to przeszkadza.