PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=605870}
7,6 12 tys. ocen
7,6 10 1 11941

Call of Duty: Black Ops
powrót do forum gry Call of Duty: Black Ops

Single: <SPOILER ALERT>

+ szybko, szybko, szybko
+ fajnie skonstruowany ( przesłuchanie, końcówka)
+ parę fajnych momentów (ucieczka z Werkuty, misja w górach Uralu, misja polegająca na przeszukaniu statku- nawiązanie do World at War)
+ Reznov !
+ zwidy Masona a'la Fight Club
+szczerze, grałem we wszystkie części CoD'a na konsole i kampania w tym najbardziej mi się podoba, chociaż...

- K-R-Ó-T-K-A ( jedno posiedzenie i BO obalony) porażka !
- odtwórczość w większości misji
- chaotyczność misji ( w każdej części CoD'a to jest, ale w tej jakoś najbardziej dokucza)
- mimo, że KILKA patentów fajnych jest, to gra nic nie wnosi do gatunku

Multi:

Nie ma co się rozpisywać. Theater Mode jest przegenialny. Szkolenie bojowe jest fajne dla newbie i ogólnie boty to bardzo dobre rozwiązanie. I co ? Tyle. NIC ODKRYWCZEGO.
Brak przełomu. Kilka nowych patentów (kostumizacja, bla bla bla, pocotokomu?)

I jeszcze jedna rzecz która mnie odepchnęła od multi. Matchmaking.
Pozwólcie, że wyjaśnię wam dlaczego sprzedałem tą grę po 3 dniach od zakupu.

Na początek dostajemy jakieś beznadziejne bronie typu M16 ( z tym cholerstwem użerałem się do Famasa, potem i tak był RAAAGEQUIT), w grze CAŁY CZAS BEZ WYJĄTKU dołączało mnie do lobby z 50 lvl 10+ prestiż, co oznaczało granie z ciotami biegającymi z AK-74u i innymi gównami. Grać się z takimi nie dało, ( nie uważajcie mnie za nooba, bo w FPS'y jestem całkiem dobry) do tego co 5 sekund zmieniał się host albo coś się piep***ło i wywalało wszystkich z gry. Porażka totalna.

Co do odgłosów wydawanych przez bronie. Treyarch przeszło samo siebie dając nam możliwość posłuchania najgorszych z najgorszych (AUG !!!)

Grafika: słabiutko :( Tylko mi się wydaje, że w MW2 była ona lepsza ? WTF ?!

Tyle co do Black Ops'a. Idę grać w lepsze gry.

czken10

zgadzam sie z tym co napisales. niestety wielu ludzi nie potrafi tego zrozumiec.

czken10

"K-R-Ó-T-K-A ( jedno posiedzenie i BO obalony) porażka "

A to co powiesz o długości kampanii z MW2?

"- chaotyczność misji ( w każdej części CoD'a to jest, ale w tej jakoś najbardziej dokucza)"

No nie zgodziłbym się tu. Misje są ze sobą powiązane właśnie poprzez przesłuchanie.

"Na początek dostajemy jakieś beznadziejne bronie typu M16"

?? M16 beznadziejne?

"odtwórczość w większości misji "

Wiesz, może i masz tu racje, ale jak można wymyślić coś nowego jeśli produkuje się siódmą grę z serii?

waldeck

"A to co powiesz o długości kampanii z MW2?"
- nie porównuję kampanii MW2 do BO bo obie są krótkie. Mogę co najwyżej porównywać ją z Halo bo tam one są baaardzo długie.
"Misje są ze sobą powiązane właśnie poprzez przesłuchanie."
- nie rozumiesz o co mi chodzi. W BO nie ma takiej ciągłości wydarzeń. Jest takie przeskakiwanie z miejsca na miejsce czego nie lubie, bo zwykle gubię się po 5 min .
"M16 beznadziejne?"
-jak dla mnie tak. mały damage i burst fire.

czken10

Co do Burst fire to się zgodzę, ale jeśli broń według ciebie zadaje zbyt małe obrażenia, to wejdź na serwer w trybie hardcore. Tam wystarczy trafić z tego m16 aby koleś musiał się odrodzić.

Fakt, ciągłości wydarzeń to tu zbytnio nie ma. Ale w przeciwieństwie do MW2 wszystko trzyma się kupy. Ciągłość wydarzeń jest w ostatnich dwóch misjach.

waldeck

Hardcore to inna bajka. Tam wszystko jest mocne więc nie ma porównania.

czken10

Black Ops to kolejny przykład tego jaka siłe ma kampania reklamowa i założe sie że wielu graczy żałowało wydanych pieniedzy kiedy kupili nowego COD-a.W trybie singiel najciekawsza jest fabuła a sama akcja momentami jest grubo przegieta i wszystko przebiega tak szybko ze ciezko jest sie wczuc w klimat to jak polaczenie biegu sprinterskiego ze strzelaniem do tego wiekszosci lokacji czesto trudno dostrzec wroga a kiedy juz nam sie uda to jestemy martwi.W mutli pograłem 1 godzine i wracam spowrotem do BF2 bo tam jest multi z najwyszej półki! nowy COD nie siega mu do pięt w tej kwesti..Nigdy nie byłem wielkim fanem seri Call of Duty i dziwi mnie troche jej fenomen.Mysle że przy następnej czesci sporo graczy zastanowi zanim siegnie do portfela w dniu premiery i poczeka kilka miesiecy kiedy gra stanieje o połowe tak jak Ja to zrobiłem i było to dobra decyzja.

Glock

kiedy ja mowilem, ze kupie black ops, wszyscy znajomi mnie wysmiali. troche sie zdziwilem, ale kiedy juz dokonalem zakupu, wszystko stalo sie jasne jak slonce. gra cienka niestety, ale chociaz kampania ciekawa.