Single: <SPOILER ALERT>
+ szybko, szybko, szybko
+ fajnie skonstruowany ( przesłuchanie, końcówka)
+ parę fajnych momentów (ucieczka z Werkuty, misja w górach Uralu, misja polegająca na przeszukaniu statku- nawiązanie do World at War)
+ Reznov !
+ zwidy Masona a'la Fight Club
+szczerze, grałem we wszystkie części CoD'a na konsole i kampania w tym najbardziej mi się podoba, chociaż...
- K-R-Ó-T-K-A ( jedno posiedzenie i BO obalony) porażka !
- odtwórczość w większości misji
- chaotyczność misji ( w każdej części CoD'a to jest, ale w tej jakoś najbardziej dokucza)
- mimo, że KILKA patentów fajnych jest, to gra nic nie wnosi do gatunku
Multi:
Nie ma co się rozpisywać. Theater Mode jest przegenialny. Szkolenie bojowe jest fajne dla newbie i ogólnie boty to bardzo dobre rozwiązanie. I co ? Tyle. NIC ODKRYWCZEGO.
Brak przełomu. Kilka nowych patentów (kostumizacja, bla bla bla, pocotokomu?)
I jeszcze jedna rzecz która mnie odepchnęła od multi. Matchmaking.
Pozwólcie, że wyjaśnię wam dlaczego sprzedałem tą grę po 3 dniach od zakupu.
Na początek dostajemy jakieś beznadziejne bronie typu M16 ( z tym cholerstwem użerałem się do Famasa, potem i tak był RAAAGEQUIT), w grze CAŁY CZAS BEZ WYJĄTKU dołączało mnie do lobby z 50 lvl 10+ prestiż, co oznaczało granie z ciotami biegającymi z AK-74u i innymi gównami. Grać się z takimi nie dało, ( nie uważajcie mnie za nooba, bo w FPS'y jestem całkiem dobry) do tego co 5 sekund zmieniał się host albo coś się piep***ło i wywalało wszystkich z gry. Porażka totalna.
Co do odgłosów wydawanych przez bronie. Treyarch przeszło samo siebie dając nam możliwość posłuchania najgorszych z najgorszych (AUG !!!)
Grafika: słabiutko :( Tylko mi się wydaje, że w MW2 była ona lepsza ? WTF ?!
Tyle co do Black Ops'a. Idę grać w lepsze gry.
"K-R-Ó-T-K-A ( jedno posiedzenie i BO obalony) porażka "
A to co powiesz o długości kampanii z MW2?
"- chaotyczność misji ( w każdej części CoD'a to jest, ale w tej jakoś najbardziej dokucza)"
No nie zgodziłbym się tu. Misje są ze sobą powiązane właśnie poprzez przesłuchanie.
"Na początek dostajemy jakieś beznadziejne bronie typu M16"
?? M16 beznadziejne?
"odtwórczość w większości misji "
Wiesz, może i masz tu racje, ale jak można wymyślić coś nowego jeśli produkuje się siódmą grę z serii?
"A to co powiesz o długości kampanii z MW2?"
- nie porównuję kampanii MW2 do BO bo obie są krótkie. Mogę co najwyżej porównywać ją z Halo bo tam one są baaardzo długie.
"Misje są ze sobą powiązane właśnie poprzez przesłuchanie."
- nie rozumiesz o co mi chodzi. W BO nie ma takiej ciągłości wydarzeń. Jest takie przeskakiwanie z miejsca na miejsce czego nie lubie, bo zwykle gubię się po 5 min .
"M16 beznadziejne?"
-jak dla mnie tak. mały damage i burst fire.
Co do Burst fire to się zgodzę, ale jeśli broń według ciebie zadaje zbyt małe obrażenia, to wejdź na serwer w trybie hardcore. Tam wystarczy trafić z tego m16 aby koleś musiał się odrodzić.
Fakt, ciągłości wydarzeń to tu zbytnio nie ma. Ale w przeciwieństwie do MW2 wszystko trzyma się kupy. Ciągłość wydarzeń jest w ostatnich dwóch misjach.
Black Ops to kolejny przykład tego jaka siłe ma kampania reklamowa i założe sie że wielu graczy żałowało wydanych pieniedzy kiedy kupili nowego COD-a.W trybie singiel najciekawsza jest fabuła a sama akcja momentami jest grubo przegieta i wszystko przebiega tak szybko ze ciezko jest sie wczuc w klimat to jak polaczenie biegu sprinterskiego ze strzelaniem do tego wiekszosci lokacji czesto trudno dostrzec wroga a kiedy juz nam sie uda to jestemy martwi.W mutli pograłem 1 godzine i wracam spowrotem do BF2 bo tam jest multi z najwyszej półki! nowy COD nie siega mu do pięt w tej kwesti..Nigdy nie byłem wielkim fanem seri Call of Duty i dziwi mnie troche jej fenomen.Mysle że przy następnej czesci sporo graczy zastanowi zanim siegnie do portfela w dniu premiery i poczeka kilka miesiecy kiedy gra stanieje o połowe tak jak Ja to zrobiłem i było to dobra decyzja.