1. Half-Life
2. Far Cry
3. Half-Life 2
4. Aliens vs Predator 2
5. Quake 2
6. Serious Sam: Drugie Starcie
7. Call of Duty 4: Modern Warefare
8. Kroniki Riddika: Ucieczka z Butcher Bay
9. F.E.A.R.
10. Soldier of Fortune 2: Double Helix
Poza dziesiątką umieściłbym Unreala, Kingpina (chociaż ciężko nazwać go FPS-em), Duke'a, Painkillera, Soldier of Fortune i Dooma 3.
eeeee a gdzie battlefield 1 i 2, battlefield bad company 1 i 2 ??? bez tych tytulow twoja lista nie ma sensu.
nie mowiac juz o kultowym Medal of Honor.
1. battlefield bad company
2. half life 2
3. bad company 2
4. counter strike
5. medal of honor
6. quake 2
7. modern warfare 2
8. far cry 2
9. doom
10. duke nukem
to nie rozumiem jak mozesz tworzyc taki top 10 bez zagrania w najlepszy dzisiejszy FPS czyli bad company lub kultowe produkcje z serii Medal of Honor, ktore byly, ze tak powiem, kamieniem milowym w swiecie FPSow.
polecam nadrobic zaleglosci.
Przepraszam, przepraszam i jeszcze raz przepraszam, że nie zagrałem we wszystkie FPS-y, jakie do tej pory wydano, nie analizowałem dokładnie każdego, nie przechodziłem po kilkadziesiąt razy, by mieć pewność co do wyboru i że na podstawie moich tak nędznych strzępkowych informacji i doświadczeń o grach śmiałem ułożyć ten nic nie znaczący ranking jako nowy post na forum Call of Duty: Black Ops. Wybaczysz mi, czy już do końca życia będziemy się mijać bez słowa robiąc zakupy w Biedronce?
Battlefieldy mi niestety nie pójdą na moim rzęchu :/. A w MoH-a grałem w demo i gra mi nie przypadła do gustu. A było to już po przejściu Soldier of Fortune II, które mnie za*ebiście wciągnęło. A z tego co mi wiadomo, to Medal zyskał kult właściwie dzięki jednej misji. Nie wiem więc, czy dzisiaj bym docenił tę grę, po latach.
no tak. MoH po tylu latach juz nie robi takiego wrazenia. Niedawno wyszla nowa czesc, ale nie spelnila oczekiwan, jednak mi sie spodobala.
MoH to seria swietnych gier, ktore w tamtych latach nie mialy sobie rownych, wiec napewno nie mowa tu o jakiejs jednej misji. to byly czasy w ktorych CoD nie mial nic do powiedzenia.
coz, szkoda, ze nie zagrasz w bc2. za niewielkie pieniadze mozesz kupic konsole ps3 lub xboxa. taniej wyjdzie niz z kompem :)
1. Battlefield: Bad company 2
2. Battlefield 2
3. Half Life 2
4. Medal of Honor: Allied Assault
5. S.T.A.L.K.E.R. - Cień czarnobyla
6. Call of Duty 4 - Modern Warfare
7. Crysis 2
8. Medal of Honor: Pacific Assault
9. Far Cry
10. Call of Duty - Modern Warfare 2
a po za 10 reszta z serii Battlefield oraz Medal of Honor + Far Cry 2, Counter Strike, Doom itd... a na samym końcu CoD: BO
1.Cs 1.6
2.Bfbc2
3.Medal of Honor Pacific Assault
4.CoJ
5.CoD 4
6.Sniper Ghost Warrior
7.Ghost Recon
8.Swat 4
9.Bf 2
10.Rajd na Berlin ! ; D
bc 1 bylo lepsze, wiec gdzie widzisz problem ? chyba zapomniales dodac : w twojej opini.
Lepsze w czym? Bad Company to porażka, mniejsze mapy na których ledwo idzie heli komfortowo pilotować, a co dopiero odrzutowcem polatać, tylko 4 klasy i najbardziej bolący brak komendanta, przy czym UAV to teraz bodzio helikopter, nie można się czołgać, hitboxy o którym się najstarszym góralom nie śniło, apteczki, repair tool i skrzynki z ammo trzeba odblokować? Niby mało potrzeba, ale sam fakt...
mapy nie sa male, przy czym sa lepiej zaprojektowane. helikopter mozna bez problemu pilotowac, a ile masz klas w bc2 ? i gdzie w bad company 2 mozna sie czolgac ? gry ci sie pomylily ? apteczki, narzedzia i skrzynki tez mosisz odblokowac w bc2 ? wiec nie wiem o czym mowisz
1.Crysis 2
2.CoD 4 MW
3. BFBC2 / MW 2
4.Crysis
5.Medal of Honor (pierwszy)
6.Metro 2033
7.Bf 2
8.CoD 1
9.CoJ Więzy Krwii
10. Battlefield Heroes, bo za friko
1. Half-life
2. Half-life 2(i epizody)
3. Metro 2033
4. BFBC2
5.Cod 2
6.Crysis
7.Cod MW 1
8.Solider of fortune
9.cs
10. cs:s
Takie klasyfikowanie gier fps jest moim zdaniem bez sensu. Można by było sprzeczać się która gra ma lepszy tryb dla jednego gracza, która dla wielu, która jest bardziej rozbudowana i nieliniowa. A tak to wrzucanie wszystkich gier typu fps do jednego worka. Większość powtarzających się tytułów to gry widowiskowe, przeważnie krótkie, liniowe z naciskiem na akcję nie na fabułę, ale ok co kto woli, z tym że jak można zapominać o tytułach takich jak BioShock, System Shock 2,Deus Ex, czy chodź by pierwszy Medal of Honor zapoczątkował modę na robienie gier o WW2.
tu chodzi o liste ulubionych i najlepszych gier tego typu, wiec nic nie jest pozbawione sensu. BioShock to kolego nie jest typowa gra FPS, tym bardzej Deus ex, wiec tak, mozna o nich zapomniec. A medal of honor pojawil sie kilkukrotnie w mojej liscie i kilku innych ludzi, wiec czytaj uwaznie.
Aaa to przepraszam Pana damiana, BioShock nie jest typowym fps więc nie ma prawa znaleźć się na liście, mój błąd nie doczytałem regulaminu tego wątku.
czytac ze zrozumieniem kolega nie umie ? napisalem, ze mozna pominac ta gra, a to nie znaczy, ze nie ma prawa sie tu znalesc...
"mozna o nich zapomniec" tak samo jak o twoich postach, nie wiem po co w ogóle wchodzę w dyskusję z osobą, która nie umie podać konkretnych argumentów. Może wyjaśnisz kilka swoich skrótów myślowych np. "BioShock to kolego nie jest typowa gra FPS" . Na rynku jest coraz więcej hybryd typu połączenie gry rpg z fps chodź by taki fallout NV, czy to znaczy że grę nie można nazwać fps ? Zastanów się chwile bo wypisujesz głupoty, First person shooter i co więcej tutaj tłumaczyć, grałeś w ogóle w System Shock 2 lub chociaż BioShocka? Szczerze wątpię, dla mnie jesteś kolejnym każualem który pograł w kilka nowszych tytułów na konsoli, i zgrywa wielkiego znawcę,
kolego. zapewne gralem na konsolach kiedy ciebie nie bylo jeszcze na swiecie, wiec nie pieprz mi tu bzdur niewychowany gowniarzu. w mojej liscie celowo nie podalem takich gier jak bioschock lub resistance, bo sa to, jak to nazwales, hybrydy. Wyjatkiem moze byc Quake lub Duke Nukem, bo te gry wiele wniosly do swiata FPS. Wiec nie znajac celu w jakim napisalem moja liste, wyszedles na kretyna wyskakujac tu na mnie. Wiec tak, HYBRYDA to nie typowa gra FPS pokroju CALL OF DUTY lub BATTLEFIELD - czyli gier jakie chcialem tu uwzglednic.
``....czy to znaczy że grę nie można nazwać fps ...``
czyli dalej nie umiesz czytac ze zrozumieniem. szkoda.
lepiej skoncz ta rozmowe, bo szkoda mi czasu na taka bezsensowna dyskusje.
Ty to możesz co najwyżej wspominać jak z kolegami w gta grałeś, skąd ty możesz wiedzieć że jesteś ode mnie starszy, to ja raczej mógł bym wywnioskować że jesteś dzieciakiem po twoich wypowiedziach, nie umiesz odpowiedzieć na pytanie, powtarzasz się na każdym kroku. Ty jesteś dorosły, dobre sobie, dorośnij umysłowo człowieku.
"lepiej skoncz ta rozmowe, bo szkoda mi czasu na taka bezsensowna dyskusje. " tutaj się mogę z tobą zgodzić, to na tyle.
Zgadza się, co do tych tytułów. BioShocka, Deus Ex-a czy nawet Stalkera ciężko nazwać FPS-ami (to drugie zresztą zdecydowanie bardziej RPG). W BioShocka grałem zresztą i nie porwał mnie (oceniłbym go na 8/10). Poza tym nie ma się co sprzeczać o tę listę, bo każdy będzie miał inną, więc nie wiem po co tak się rzucasz Kamczak