Rewelacyjna produkcja, która w dniu swojej premiery (pamiętam jak dziś) robiła OGROMNE wrażenie (digitalizacja, filmowość, świetne dźwięki, muzyka + mówiące postaci z gry to była niesamowita rzadkość w tamtych czasach). Filmowy "celowniczek" w stylu "Operation Wolf" albo raczej "Virtua Cop" gdzie strzelamy nie do przeciwników wykreowanych za pomocą grafiki komputerowej ale do aktorów, poruszających się na prawdziwym planie filmowym. Do gry można było dokupić pistolet (pomarańczowy :P) za pomocą, którego strzelało się do monitora :) ale i używając myszki zabaw była doskonała! w ta grę jak i w pozostałe produkcje American Laser Games bardzo przyjemnie gra mi się po dziś dzień :)))
Pozdrawiam!
Zgadza się. Wersja arcade (na automaty do gier) była najlepsza, pamiętam automat z wielkim jak na tamte czasy, 50-calowym ekranem, stojący w jednym z kurortów, to była z kolei druga część (Crime Patrol 2: Drug Wars). Ale to było chyba 20 lat temu. Jakoś koło roku 2002 firma Digital Leisure wydała wszystkie gry z tej serii w wersji "odświeżonej" na PC. Wersja na DOS jest najuboższa - słaba jakość filmów jak i rozdzielczość z racji oczywiście niezbyt dużych możliwości ówczesnych komputerów. Poza tym wersja arcade korzystała z LaserDisc gdzie filmy chyba były czytane bezpośrednio z płyty, bez pośrednictwa komputera który tylko sterował odtwarzaniem odpowiednich scen i mierzeniem celowników.
Wersja na PC też była czyta cały czas z płyty CD. Sama instalacja zajmowała ok 2mb jak dobrze pamiętam :).
Były dwie wersje, jedna pod DOS, druga to ta o której pisałem wyżej - odświeżona i wydana przez Digital Leisure. Działa nawet na Windows 10 64-bit. Można przegrać zawartość płyty na dysk i też działa. Chyba że mówisz o jeszcze innej wersji o której nie wiem.