PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=651891}
7,2 4,4 tys. ocen
7,2 10 1 4373
Crysis 3
powrót do forum gry Crysis 3

Jak w temacie. Uważam, że to będzie zdecydowanie najlepszy FPS 2013r. Nie ma zbyt mocnych
konkurentów, a Crysis to solidna marka. Pewnie napiszecie - a nowy Aliens albo Metro? Co do
pierwszego wydaje mi się, że za duże oczekiwania i gra będzie bez rewelacji. Może lepiej niż
poprzednia część, ale nie powaliły mnie te gameplaye z tej gry. Nowe Metro? Jestem fanem
książek, poprzednia gra była dobra, choć drzemał w niej większy potencjał. Producent gry Metro nie
ma tak wielkiego doświadczenia jak Crytek, więc przyjdzie im jeszcze poczekać, może zwojują coś
lepszego na konsolach nowej generacji, kto wie - pod skrzydłem Ubisoftu? ;) Aha i ten Bioshock. Nie
jest to czysta strzelanka, elementy rpg, takie Dishonored w sumie, więc tym bardziej szkoda
porównywać. A tu chodzi o strzelanie, dużo akcji. Crysis 3 myślę, że będzie świetnym
zwieńczeniem historii Crysis.

Szczególnie taki gameplay robi wrażenie
http://youtu.be/6KW73TZTAH8

Nomad1000

bioshock infinite będzie shooterem i grą roku mówię wam ...

ENDmOstER

Bioshock trochę inna bajka, bo tam mniej strzelania + elementy rpg

Nomad1000

Masz rację z bioshockiem , a co do najlepszego fps'a 2013 to będzie właśnie crysis 3 . Chyba że wyjdzie jakaś niespodzianka lub bugie wyda tego destiny czy co tam ma robić .

ENDmOstER

Na takie osądy to jeszcze za wcześnie jest. Najpierw trzeba zagrać, żeby ocenić. Często tak się zdarza, że wszystko fajnie wygląda na trailerach, a po zagraniu czy obejrzeniu filmu juz tak różowo nie jest. Prosty przykład Medal of Honor Warfighter.

ENDmOstER

wybaczcie nie bugie tylko bungie , moja taka pomyłka :}
Ale crysis 3 z trailerów i gameplay'ów wygląda znacznie lepiej niż poprzedniczki .

ocenił(a) grę na 7
ENDmOstER

Jak dla mnie COD Ghost,i BF4 o wiele lepsze,w tej grze za dużo fantastyki.Pozdro

użytkownik usunięty
Nomad1000

Crysis 3 i Far Cry 3: Blood Dragon :)

Nomad1000

Gadanie blacharzy. Crysis fabularnie jest slaby i bez glebszego pomyslu. Nie dorasta do piet serii Resistance.

jedyny_realista

Może nie jest to podium ale umówmy się trochę narobił zamieszania na świecie, dla mnie Crysis 3 np cierpi na swoim własnym sukcesie... Ludziom wydaję się że fabuła, gra itd jest gorsza niż 2 pierwsze części a tak nie jest do końca.. Gra pod niektórymi względami jest lepsza - łuk, świetna sprawa strzał w 10 ;) - grafika, ten Nowy York porośnięty zaroślami naprawdę robi to wrażenie i jest po prostu fajne, - Cepid alpha i ten wcześniejszy mocny wróg, to też na plus trochę trzeba się namęczyć.

Ale wracając do głównego tematu mojej wypowiedzi, problem Crysisa 3 to to że jest częścią 3... O ile po Crysis 1 można było przenieść się do Nowego Yorku i to było jeszcze ok, uratowaliśmy świat i fajnie, teraz nagle odpalamy Crysis 3 i okazuję się że musimy to zrobić na nowo...Czyli po prostu Crysis cierpi już na zmęczenie fabuły. Nie jest zła, ma sporo zawirowań, dużo niejasności, nie jest jakaś tam mega płytka widać że Crytek zrobił bardzzoo dobrego FPSa ale jednak zabrakło tego czegoś a przykro się to słyszy bo widać że się chłopoki starali.

Putis_K

nie, no, Crysis ogólnie mi się podobał, skończyłem wszystkie części razem z Warhead po parę razy. Na PC to chyba najlepsza strzelanka (bo ma fabułę), pomijając także świetną serię FEAR.

Jednakże jako fan Jedi Knight, HalfLife, Crysis i FEAR, dopiero po przejściu serii Resistance na PS3 zrozumiałem jak wiele brakuje w kwestii narracji oszczędnym budżetowo grom na PC. Drugi przykład, to The Last Of Us. Po prostu zero konkurencji. Fabularnie konsole zamiatają rynek gier.

jedyny_realista

Ja bym z chęcią zagrał w The Last of Us... Kupiłem ostatnio kompa za 5 kafli i mnie nie stać na konsole... A video z gameplayów naprawdę mi się podoba.. Cóż nie można mieć wszystkiego ;p

Putis_K

moim zdaniem warto nadal kupić PS3. Da się znaleźć na allegro nawet za 400zł (nowe w sklepie 600zł), a same gry na PS3 też drogie nie są. The Last Of Us kupiłem nowe w folii (bez języka PL) za 70zł. Serię Resistance za 60zł. Obie polecam - genialna fabuła i narracja, to trzeba przeżyć, bo The Last Of Us to arcydzieło, a Reisistance ma to, czego brakuje serii HalfLife.