PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624526}

DOOM

2016
8,0 4,6 tys. ocen
8,0 10 1 4642
DOOM
powrót do forum gry DOOM

Oczekuję fotorealistycznej grafiki której faktycznie ni było w Trailerze za zastąpiono ją nieco świeższą wersja silnika od Dooma 3 czyli tu mamy pierwszy minus. Oczekuję potężnych giwer które są niesamowite i koszą przeciwników tak jakby mieli 1 hp energii. Tego też nie spodziewam się po nowym DOOMIE. Następna sprawa to różnorodność plansz, na przykład będąc w jednej lokacji mamy klimat typowy dla jednej konwencji i stylu mapy natomiast następne plansze to inny design plansz inny klimat i inna konwencja. Takich rożnych plansz powinno być dużo a przynajmniej kilkadziesiąt. Następna sprawa to Multiplayer Cooperative CO - OP Game. Mam wielkie wątpliwości co do tego Dooma i bardzo nie chciałbym aby wyszedł szajs.

użytkownik usunięty
nudecroft

Oczywiście że to nie będzie szajs, po Wolfenstein New Order Bethesda pokazała że może pobić Activision i EA.

OK, miejmy nadzieję.

użytkownik usunięty
nudecroft

Bethesda jako jedna z niewielu firm pozwoliła zrobić ID Software Wolfensteina w staromodnym stylu, nie ma regeneracji życia, gra jest bardzo dynamiczna i zmusza gracza do sporego zaangażowania.

Po zagraniu w New Order wyszedłem z nadzieją bo od lat w nic tak dobrego nie zagrałem, najlepszy soundtrack jaki słyszałem, historia rodem z Tarantino.

Co ciekawe ci sami ludzie będą odpowiedzialni za doom 4, polecam New Order i Old Blood oczywiście jak sprawia przyjemność zabijanie futurystycznych nazistów.

To bardzo ciekawe, zobaczymy jak to się ułoży.

ocenił(a) grę na 8

nowego wolfa nie robilo id software tylko machine games( ze szwecji)
takze raczej nie będzie tu nacsku na fabułę jak w wolfie bo id zawsze mialo gdzies fabule

nudecroft

Na fotorealistyczną grafikę nie ma co liczyć bo gra wychodzi na konsole.No chyba ,ze wydadzą specjalną wersje na PC ale nie ma co się łudzić

Danio31b

No właśnie to kiepsko. To samo tyczy się Multiplayera - nic szczególnego : /

użytkownik usunięty
nudecroft

Konsolę rządzą rynkiem gier i nie ma nic w tym tajemniczego skoro gracze pctowi nie kupują gier.

Twórców nie interesuje fakt że ktoś wydał 5k na kompa a potem aby nadrobić ten fakt torrentuje wszystko co się da. Co więcej nowe karty graficzne są konstruowane aby ich generacja wystarczyła na rok i mit że uciągną dłużej niż taka konsola to kłamstwo.

Mam PS4 i grafika jest bez zarzutu, wystarczy odpalić Dying Light by się o tym przekonać, z badań steam wynika że 80% posiadaczy pc ma kompy które są w stanie udźwignąć jedynie indyki, dlatego indory to ich główna oferta.

Co do Bethesdy to niech nauczą się pisać poprawny kod w grach bo Fallout 4 pod tym względem to tragedia.

No tak, to tak w dużym skrócie, zgadzam się.

nudecroft

Koleś piramidalnie bredzi .

Chciałam sobie kupić : https://www.overclockers.co.uk/8pack-supernova-intel-core-i7-5960x-4.6ghz-ddr4-e xtreme-overclocked-pc-fs-001-8p.html

Niestety już wycofali ze sprzedaży :( ehhh szkoda, to znaczy że trzeba będzie samemu złożyć kompa pod nowego Dooma.

nudecroft

Za 30% tej ceny złożysz super kompa na ultra :)

Danio31b

Wiem, nawet Komputronik takiego złożył za 20.000 PLN a dla porównania Supernova kosztuje 60.000 PLN (już znowu jest w sprzedaży) Czyli to by się zgadzało bo sprzęt Komputronika jest dużo tańszy a ma podobne, zbliżone parametry do Supernovy.

użytkownik usunięty
nudecroft

40k zł na kompa musisz mieć sporo siana :).

Oj tam, oj tam. Po prostu kupując taki sprzęt starczy mi na długie lata z pewnością. Mogę się z tobą założyć o duże piwo że nawet za 5 lat nie zrobią gry która wykorzystywałaby w pełni moc Supernovy. A tak w ogóle to znowu jest w sprzedaży
https://www.overclockers.co.uk/8pack-supernova-intel-core-i7-5960x-4.6ghz-ddr4-e xtreme-overclocked-pc-fs-001-8p.html

Około 61 tysięcy złotych, polecam.

nudecroft

Kupowanie czegoś takiego nie ma sensu ,wystarczy za 6K i już masz ekstra maszynę ,za 3 lata wymienisz grafikę i za mniej niż10K będziesz miała super sprzęt do grania . Choć w sumie twoja wypowiedz brzmi jak trolling :)

Danio31b

Czyli wg ciebie taki sprzęt :

http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe _na_styczen_2016?page=0,20

za 7233 zł może wystarczyć??

Bo wiesz miałam w planie taki kupić i chciałabym poznać opinię innych.

nudecroft

Nie, wystarczy taki :) http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe _na_marzec_2016?page=0,19

Nawet 4 stówy tańszy i do gier CPU lepszy

Danio31b

OK ; ) Chyba takiego właśnie kupię. Dzięki za poradę.

Typowy skowyt konsolowca który o graniu na PC nie ma pojęcia.Grasz na PS4 a masz najwięcej do powiedzenia o rynku PC .Mam PC i w porównaniu do PS grafika ma bardzo wiele to zarzutu .No chyb ze się jest konsolowym pesantem z niskim standardami.

"aby ich generacja wystarczyła na rok i mit że uciągną dłużej niż taka konsola to kłamstwo"

Tak jak pisałem, brednie

użytkownik usunięty
Danio31b

Mam jedno i drugie nygusie,

to nie siej Shitstormu, bo ja też :)

użytkownik usunięty
Danio31b

No to co mnie obrzucasz błotem, ja tylko mówię co wyczytałem apropo nowej generacji kart graficznych i tego co robią producenci aby sprzedać następne.

Przecież to jak działa Unity, Batman i Mortal Kombat na PC to jakaś tragedia. Na PS 4 jakimś cudem jest 60 klatek w MK a na PC to się cięło mimo że sprzęt w porządku.

Konsola to nie św Mikołaj ale gry są tam optymalizowane z drobnymi wyjątkami jak Fallout 4 który i na PC wygląda jak kupa :).

użytkownik usunięty
Danio31b

To nie jest tajemnica, zresztą niektóre rzeczy zawsze będą lepiej działać na PC, ale ręce mi opadają jak są optymalizowane.

Wojna PC vs Konsole to jakaś brednia obecnie. A tamta dziewczyna chce wydać 60k zł na pc gdzie mogę ci za 8k złożyć TOP Endowy PC na ten czas który ona sobie planuje na nim grać.

To po jaką cholerę tę wojnę zaczynasz??Wypisując wady grania na PC .Oczywiście ,że są takie, tak jak ogromne wady grania na konsoli .

Wez np takie The Division, gra nie nadaje się do grania w pojedynkę,więc nie tylko musisz dać 250 zł za grę ale musisz jeszcze zapłacić abonament PS+ lub XboxLive .To dopiero idiotyzm i dziwie się ,ze gracze konsolowi dają się, tak dymać ale jak widać tak chcą .

Co do optymalizacji, to owszem jest ostatnio w ogromnej liczbie tytułów PC koszmarna, ale często wystarczy poczekać tydzień lub 2 tygodnie na Patcha i gra jest w 100% grywalna a róznica w optymalizacji to niebo a ziemia .Nawet najgorszy port w historii Arkham Knight jest już grywalny.

Dlatego już od 5 lat nie kupuję gier PC na premierę ,zresztą na konsoli jest to samo, co z tego ,że optymalizacja może lepsza jak ceny gier absurdalne :)

" A tamta dziewczyna chce wydać 60k zł na pc gdzie mogę ci za 8k złożyć TOP Endowy PC"

Przecież ona ewidentnie trolluje :)

Danio31b

Drogi chłopcze nie trolluję tylko mam wygórowane aspiracje ale skoro doszliśmy już do porozumienia w związku z czym kupuję taki sprzęt jaki mi podałeś.

użytkownik usunięty
Danio31b

To jest Filmweb tu wszyscy trollują :). Siedlisko najgorszej maści potworów.

Raczej domyśliłem się że jest coś nie tak ale co tam. PS Plus nie jest taki drogi jak kupujesz na kilka osób i dostajesz w ramach tego sporo gier, mój znajomy ma vitę ja PS4 sąsiad 3 i wszyscy gramy na 1 koncie.

Mit że gry na konsolę są drogie, a Division to marny tytuł w który nie będę grać, wolę odpalić Destiny gdzie grają znajomi a dwa jest to dużo lepiej już doszlifowany tytuł.

Konsola to jest wygoda a PC to jest grafika oczywiście nie każdy PC, ja nie chcę się zastanawiać nad sterownikami patchami itd ma działać i już i dlatego wolę konsolę.

Zresztą mówienie że dają się doić jest niegrzeczne, tak samo można mówić o subskrybentach WoWa czy innych płatnych usług a to moja decyzja.

Większość gier dostałem po niskich cenach: Destiny z dodatkami 110 zł, Bloodborne 120 zł edycja specjalna, oczywiście mam dużo więcej a BattleFielda czy Killzona dostałem za 50 i 40 zł.

Jeżeli twierdzisz że ceny gier na PC są lepsze to nie są wejdź na Steam a szybko iluzja opadnie, tak samo trzeba szukać okazji.