PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611571}
5,8 154  oceny
5,8 10 1 154
Delta Force: Xtreme
powrót do forum gry Delta Force: Xtreme

Kupiłem tą grę ze względu na całkiem niezłe "Black Hawk Down" i jestem załamany. Jeju, co to jest za szmira!? Nawet mi się komentować tego nie chce.

Gra nie posiada żadnej fabuły, jest tylko zestawem połączonych ze sobą misji, które wyglądają tak samo. Największą żenadą, czymś, czego się nie da opisać - jest AI przeciwnika. Przeciwnik po prostu nie reaguje na nasze poczynania i często bywa tak, że kiedy rozpocznie się strzelanina to część stoi, a reszta biegnie na gracza po linii prostej lub strzela niecelnie. A my strzelamy do nich z ogromnych odległości i zdejmujemy te setki tysięcy idiotycznego przeciwnika. Wróg w tej grze to po prostu jakieś boty z idiotycznymi skryptami, które się uruchomią, albo i nie. Generalnie nie ważny jest tu dobór broni (jest nawet wytłumiony MP5 - i po co!?), byleby nie brać broni z celownikiem optycznym, bo rozwiązanie celowania jest po prostu tak durne. Celownik po protu pojawia się z boku.

Każda misja polega więc na tym, by dojść do punktu kontrolnego, powystrzelać kogo się da i tyle. Nie wiem czemu ta gra ma tak wysokie średnie na różnych portalach, byc może za multiplayer, ale w singlu ta gra to po prostu totalne nieporozumienie.

PS: Ciekawą sprawa jest całkiem profesjonalne wydanie gry. Pomijając już czemu ta gra wydana została w Extra Klasyce (co to ma wspólnego z klasyką?) - to mamy tu dobre spolszczenie, a w książeczce nawet opis misji! (mimo, że każda wygląda tak samo). Mamy również poradnik, ale porady typu "nie wbiegaj do grup przeciwników czekając na egzekucje" lub "nie strzelaj do swoich żołnierzy" no to sami sobie to wyobraźcie.

Gra żenada

ocenił(a) grę na 6
Piotrek4

Gra ogólnie niezła. Fajny arsenał broni do dyspozycji, dość ciekawe misje i dobry dubbing. Minusy to zdecydowanie brak solidnej fabuły i słabe powiązania misji ze sobą. Raczej do BH nie można tego porównać.

BamMargera

Wlasnie instaluje. Zobaczymy.