PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611080}
7,7 14 tys. ocen
7,7 10 1 13886
Diablo III
powrót do forum gry Diablo III

Nie podoba się - nie grajcie. Założę się, że wielu z was poleci do sklepów z wywalonymi jęzorami.
A później okaże się, że straciliście wiele dobrych godzin przed tą grą. Hipokryci do bólu.

Ale człowieku! wiadomo że pełno ludzi poleci kupi tą grę z samego uwielbienia do serii Diablo... no ale niestety nie powiesz mi że grafika Diablo 3 jest lepsza od grafiki Diablo 1 lub 2 ! Grafika z Diablo 1 to wgl zajebisty mrok !!! Diablo 3 gdyby był nadal tak mroczny jak poprzednie części to wymiatałby niesamowicie! ale wiadomo zapewne jacyś gracze którzy znają się na tym stworzą mody zmieniające grafikę na ciemniejszą.

użytkownik usunięty
Czyzykowski

Ludzie chcą mrocznego Diablo? Ustawią sobie jasność i kontrast na odpowiedni "mhroczny" poziom, w czym problem? Ja będę grał po swojemu. Mam za sobą stare, dobre czasy Commodore'a 64-ki, grałem w Diablo I i II - a klimat był zajebisty. Jest wiele - OHO - mrocznych nawiązań do jedynki, chociażby zadanie ze szkieletowym królem, lub pojawienie się tych samych postaci. Wiesz, jak wielki jest świat Sanktuarium? Siedźcie sobie dalej w obozowisku Łotrzyc, nikt wam nie broni.
Co do modów, to nie będą legalne - chyba, że chcesz grać na piracie.

Pozdrawiam.

Ja się o grę nie boję, duży respekt za utrzymanie tej samej perspektywy tyle, że po prostu poprawionej graficznie. W kwestii mroku to jw - albo zabawa kontrastem itd. albo powstaną mody do gry. Możliwe nawet, że twórcy wrzucą opcjonalne kompozycje.

Intro Diablo 3 w HD i z polskimi napisami: http://www.youtube.com/watch?v=bTBGCBOeKNA

ocenił(a) grę na 8

Całkowicie się z Tobą zgadzam. Wszyscy tylko narzekają jaka to ta 3-cia część Diablo będzie kiepska. Że to już pod Warcrafta podchodzi, że grafika nie taka jak powinna być, za mało mroczna.
A moim zdaniem gra wygląda kapitalnie, efekty graficzne będą z pewnością powalały, złożoność fabuły, świetna historia i możliwości rozwoju postaci również.
A to, że wprowadzono nowe rozwiązania etc. To rzecz jak najbardziej oczywista. I to, że graficznie może nie jest zbyt mroczna ale przede wszystkim ciesząca oko, równiez jest dla mnie plusem bo należy wprowadzać nowości.
Komu się nie podoba, niech nawet po premierze Diablo III grają nadal w Diablo II... ale tak jak i Ty jestem w 100% przekonany, że absolutnie KAŻDY malkontent który narzeka na tę produkcję w dniu jej premiery poleci do sklepu i grę kupi lub ściągnie ją z netu jak tylko będzie miał okazję a potem zarywać będą noce ślęcząc nad nią... taka prawda :-)

użytkownik usunięty
khazad7_2

ale o co autorowi tego tekstu chodzi? ja tam wprawdzie D3 nie krytykuje (nie widzialem to nie moge chocbym chciał) bo nikt nie ma u mnie takiego kredytu zaufania jak Blizzard ale bez przesady! jak gra ci sie podoba ale nie wszystko wniej i zechcesz to skrytykowac to nie wolno bo "niepodoba ci sie nie graj"? nie wiem jak rozumiales swoje pojecie ortodoksyjnosci ale dla mnie to sam poniekąd się nią wykazujesz. "lubie serial x ale nie lubie postaci y" "JAK CI SIĘ NIE PODOBA TO NIE OGLĄDAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" ? dobrze ze nie "jak ci sie nie podoba to spier...".
fajnie ze diablo bronisz (choc niepotrzebnie - ta gra sama siebie obroni, dwójke też krytykowali, niektórzy recenzenci pisali ze ich osobiscie znudziła po kwadransie... minęło 10 lat a ci co tłukli w nią po premierze tłuką w nią często po dziś dzień! ja osobiście nie mogę się doczekać aż zmienię grafę bo na obecnej Diablo 1 dziwnie działa - nie dla tego zmieniam, ale wizja naprawienia tej usterki bardzo mnie pociesza:P) ale też nie oszukujmy się każda gra ma wady, ta też będzie miała. nie ma nic złego w ich wytknięciu chyba. zwłaszcza, że mimo ich diablo 3 będzie pewnie najlepszą grą dekady^^

użytkownik usunięty

teraz dopiero doczytałem, że dużo zastrzeżeń grafy dotyczy.
nie posądzajcie mnie o sianie fermentu ale diablo3 powinno byc mroczne. no tytuł sam w sobie chyba wskazuje że to nie "teletubies adventures"^^
mówiąc mroczna nie mam na myśli że ekran będzie czarny a mrok rozświetlać będą czary i nieliczne pochodnie. mam na myśli ogólny klimat. jedynka diablo nie była bynajmniej horrorem ale klimatu odpowiedniego odmówić się jej nie da. po dziś dzień pamiętam norę Butchera i te zmasakrowane ludzkie ciała robiące za ozdoby na ścianach. diablo 2 na mnie takiego wrazenia nie robilo, ale to pewnie dla tego ze toczylo sie w plenerze a nie w lochach.
graliscie w torchlight? NIE CHCE ZEBY DIABLO 3 TAK WYGLĄDAŁO! to nie moze wyglądać jak gra dla dzieci w wieku 5-8 lat! wszystko zbyt kolorowe a postacie jak z wieczorynki...

ale z drugiej strony widziałem niewiele materiałów z trójki diabełka. nie chcę sobie psuć niespodzianki^^ ale te niewielkie fragmenty gameplaya i nieliczne screeny - TO JEST WŁAŚNIE TO. gdzie tam wowa widzicie nie wiem. postacie naturalne, ogólnie wszystko wyglądem bardziej mi jedynke niz dwójke (niemowiac o nieoficjalnych klonach) przypomina. ZAJEBIŚCIE! przez lata czekając na diablo 3 bałem się, że dadzą się ponieść trendom i zrobią jakieś udziwnione coś w 3d. jeszcze kto we czy nie z oczu bohatera albo zza pleców! i może gdyby to robiła inna firma mogliby tak zrobić i spieprzyć. ale blizzard nie boi się trzymać usprawnionych ale klasycznych rozwiązań. i dobrze - drastyczne zmiany zabiłyby duszę tej gry! żeby tylko nie była tak cholernie droga:( bardzo chcę kupić oryginał, ale gry blizzarda często kilka lat po premierze mają cenę 100zl przynajmniej, diablo 1 w zestawie z warcraftem 2 i nie wiem czy nie starcraftem widzialem pare lat temu za prawie 100 zl - niby 3 gry, ale z innej epoki, a po takich kwotach spokojnie mozna kupowac diamentowe wydania (2 czesci i jakies dodatki) gier sporo nowszych... zresztą fakt, że diablo 1 nigdy się nie ukazało jako dodatek do jakiejkolwiek gazety i zapewne nigdy nie ukaze o czyms swiadczy^^ takie cda dodaje czasem gre ktora recenzowalo 2-3 miechy wstecz^^

użytkownik usunięty

Oho, widzę, że moja wypowiedź była ostra jak szabla husarska.
Widzisz, sam na większość pytań u siebie odpowiedziałeś.
Troszkę źle zrozumiałeś moją wypowiedź - "Nie podoba się - nie grajcie.". Mianowicie, nie chodziło mi o pojedyncze czynniki, takie jak kusze jednoręczne u Łowcy Demonów - tylko większość gry. A to lokacje złe, a to oprawa graficzna zła, a to postacie złe, itd. W takim razie niech sobie grają w Diablo II, czy też jego poprzednika, jak kto woli.

Torchlight? Dla mnie - na chwilę obecną - Diablo III tak nie wygląda.
Aha, najszczersza prośba - postaraj się następnym razem wrzucić na luz, bo jak to przeczytałem ("lubie serial x ale nie lubie postaci y" "JAK CI SIĘ NIE PODOBA TO NIE OGLĄDAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" ? dobrze ze nie "jak ci sie nie podoba to spier..."), to - dosłownie - złapałem się za głowę.

Pozdrowienia.

użytkownik usunięty

nie no to troszke zbyt osobiscie odebrales:P to bylo tak ogolnie ze jak mozna luziom powiedziec tak to mozna i dosadniej, ale nie chcialem Cie urazic. co do szczegułów technicznych gry to nie sposób ich ocenić nie grając, a nie wiem jak Wy ale ja bety nawet nie powąchałem.
jesli chodzi o grafe to wiem ze na razie D3 nie wyglada jak Torchlight i ogromnie mnie to cieszy! a kwestie typu jednoreczna czy jakas szybkostrzelna kusza? hmmm nierealne? czy czego dotyczy zarzut? to gra fantasy a nie symulator puszczania latawca. nie musi być realnie^^ jakby kusza realna miała być to jej operator po strzale przez ponad minute próbowałby ją przeładować i zginąłby w połowie tego "questa"^^ zrobienie z kusz odpowiedników pistoletów może wydawać się przegięte ale na pewno dla grywalności będzie zbawienne^^

użytkownik usunięty

O widzisz, i tu się zgadzam z tobą w 100 %. Najważniejsze, by grało się miło i przyjemnie. A bety nawet dorwać nie chcę, bo zepsułbym sobie przyjemność z gry.
Choć ja też bardzo bym chciał, aby były elementy, np. rozerwane ciała, przybite kołkami do ściany, czy trupy złożone w znak odwróconego pentagramu.
Pomarzyć można. A z wydaniem gry celują w II kwartał.
Trzymaj się.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty

Pijesz do mnie, słoneczko? Lepiej idź odrób lekcje.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty

Afiszujesz się swoją homoseksualnością? Nieładnie, bardzo nieładnie.

użytkownik usunięty

napisałem wyraźnie : jak pójdziesz siedzieć to ludzie ci podziękują. I nie będzie to gwałt. Będziesz otrzymywał pół kartofla dziennie aż ściągniesz majty i wypniesz tyłek, albo poprosisz o włożenie kabla do ust. I nawet nie będziesz mógł nikogo oskarżyć, bo jak dobrowolnie, to gwałtu nie ma :)

użytkownik usunięty

Nie podoba mi się grafika, nakaz gry przez net, zrób mi coś haha!

użytkownik usunięty

Jeżeli uważasz, że popełniłem przestępstwo to zgłoś je na policję, tak jak to pewnie masz w zwyczaju. I bez takich tekstów dziecko, bo aż mi twoich rodziców żal, że nie upilnowali synalka.