PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611080}
7,7 14 tys. ocen
7,7 10 1 13900
Diablo III
powrót do forum gry Diablo III

Jak w temacie - szału nie ma i u mnie przynajmniej nie będzie.
Po obejrzeniu kilku gameplay'ów zniechęciłem się do tejże części.
Bo, rozumiem, DIABLO ! Klasyka, produkcja która zmieniła RPG-i, itd.
No, ale... no, nie jestem przekonany... NIe chcę nikogo zniechęcać, ale po gameplay'ach
widać, ze dwójka jest nieco lepsza od tej części.
Podobnie jak z DNF - spodziewałem się więcej, ale nie jest tragicznie jak to się niestety
ziściło w przypadku Duke'a.
Czekam na ciekawe argumenty, które przekonają mnie do kupna.

ocenił(a) grę na 3
kamulec123

A co to kogo obchodzi, czy kupisz grę, czy nie?0_o

ocenił(a) grę na 8
kamulec123

To poszukaj ich na oficjalnych forach. Ja uważam, że D2 się nie umywa do D3, a D2 wypełniło mi moje dzieciństwo.

użytkownik usunięty
kamulec123

Ja też nie kupię. Grafika jest odpychająca i przypomina tą w Torchlight.

ocenił(a) grę na 9

Grafika jest zdecydowanie plusem, przyzwyczaiłem się już po kilkunastu minutach grania. Nie jestem jakimś tam znawcą RPGów, co więcej muszę przyznać, że oprócz Skyrima nie grałem w żadnego innego. Diablo naprawdę mnie wciągnął ma unikalny klimat, nie nudzi się, ma bardzo wygodny i przemyślany interface sprawiający, że gra się po prostu z przyjemnością ;)

kamulec123

blagam kup no wez prosze

kamulec123

Zmiany są i to dziwne. W dodatku wymagana konieczność neta nawet do singla skutecznie mnie odstrasza. Blizzard mógł powiedzieć że robi czyste MMO i ma w dupie single, ale tak się nie robi z trzecią częścią kultowej serii. Polecieli se w gumki.

ocenił(a) grę na 8
Iselor

To nie jest MMO, MMO znaczy Massive Multiplayer, a w Diablo w party może być max 4 osoby. A na forach oficjalnej strony ludzie póki co wysoko sobie chwalą tą grę( poza narzekaniami na problemy z połączeniem), w tym i ja. Ta gra jest naprawdę wysokich lotów, ja nie czaję czemu zamiast najzwyklej w świecie pójść do kolegi i wypróbować i przekonać się na własnej skórze jak się gra, to wysuwasz takie bezpodstawne wnioski. Gracze na forach są zgodni, że to jest rewelacyjny produkt i był wart czekania tylu lat.

Poza tym, widzę, że nie masz problemów z netem skoro wypowiadasz się na forach internetowych.

Moai

wiesz... Żaden z moich znajomych nie ma Diablo III, więc wypróbowanie jej odpada.

ocenił(a) grę na 8
kamulec123

Popytaj na forach, może ktoś ci udostępni Guest Pass, ale gra będzie tylko do Leoricka. Ale mimo wszystko zachęcam do pogrania, bo moim skromnym zdaniem naprawdę warto, mówi ci to fan co jest z Diablo od samego początku.

kamulec123

za miesiąc Blizz udostępni triala każdemu kto posiada konto na BN

ocenił(a) grę na 3
Moai

Nikt nie jest taki zgodny, nie siej propagandy.

ocenił(a) grę na 8
Giuseppe_Baldini

Wiadomo, że nie wszystkim się musi ta gra podobać, ale skoro już jesteś na forum Diablo 3, to zakładam, że się interesujesz tą grą. No to mówię tobie, że póki co na forach gracze są bardzo zadowoleni i dlatego, będąc jednym z nich zachęcam do wypróbowania produktu. Inaczej czemu miałbyś się pląsać na forum od tej gry?

Ja nie mam nic przeciwko innym opiniom, ale przyznaję, że bezpodstawne wypowiedzi tych, co nie zapoznali się w ogóle z tytułem i bazują ją tylko na domysłach, są naprawdę denerwujące. Więc zamiast was atakować to przytaczam wam fakty, a faktem jest ilość zadowolonych graczy, którzy zostawili swoje wypowiedzi na oficjalnej stronie.
Więc to od ciebie zależy czy dalej będziesz się bulwersował nie zaznajomiwszy się z D3, czy w końcu dasz temu szansę i wtedy posiadając już punkt zaczepienia wydasz opinię, tym razem już bazującą na własnym doświadczeniu.

ocenił(a) grę na 3
Moai

Mam to zainstalowane na kompie i piszę, jakie są moje wrażenia z gry, pisze w poprzednim temacie o tym, co przeczytałem na naklejce na pudełku, a ty mi wyskakujesz z tekstami, że mam się zapoznać z grą? Fanbojstwo wyraźnie pozbawiło cię umiejętności myślenia logicznego.

ocenił(a) grę na 8
Giuseppe_Baldini

To przejdź ją zamiast pluć jadem w postach. A to, że przeczytałeś na naklejce na pudełku nie znaczy, że grę zakupiłeś, mogłeś być w sklepie i potrzymać pudełko w ręku i poczytać co jest z tyłu napisane. Więc kto tu mówi o logicznym myśleniu?

ocenił(a) grę na 3
Moai

Ależ teoria spiskowa, wymyśliłeś ją razem z babcią?

Giuseppe_Baldini

Może więcej kultury, panie giuseppe ?

ocenił(a) grę na 3
kamulec123

To cenny towar i nie marnuję jej na plebs.

Giuseppe_Baldini

Och, wybacz nie wiedziałem że kultura jest u ciebie towarem deficytowym...Co widać po twoich wypowiedziach...

ocenił(a) grę na 3
kamulec123

Mam jej masę, po prostu nie rzucam pereł przed wieprze.

Giuseppe_Baldini

jak masz 12 lat to zapytaj starszych np rodzicow jak odnosic sie do ludzi. jesli jestes starszy w co watpie po jakosci wypowiedzi to postaraj sie zastanowic ze 3 razy zanim napiszesz cos

ocenił(a) grę na 3
txex

Po co ci drugie konto, Moai?

ocenił(a) grę na 8
Giuseppe_Baldini

Żadna teoria spiskowa zwyczajna logika.

ocenił(a) grę na 3
Moai

Hah, bo patrzysz po sobie, multikonciarzu.:P

ocenił(a) grę na 8
ocenił(a) grę na 3
Moai

HAH, BO PATRZYSZ PO SOBIE, MULTIKONCIARZU!!!:P!!!

ocenił(a) grę na 8
Giuseppe_Baldini

...
Nie wiem czemu taką odpowiedź wrzuciłeś odpowiedź z księżyca, i nijak ma się mojego wcześniejszego postu.
Poza tym mam tylko jedno konto i to od 2008 roku. Nie widzę powodu by zakładać więcej kont by oceniać filmy.

ocenił(a) grę na 3
Moai

Sratatata.

Giuseppe_Baldini

dosc ciekawa wypowiedz w duzej mierze swiadczy o panu ja wystawiajacemu

ocenił(a) grę na 3
txex

Opanuj pisownię i przypadki, melepeto.

ocenił(a) grę na 10
Iselor

Masz im za złe to że skutecznie blokują Ci pogranie w tą gre nielegalnie ? że utrudniają Ci okradanie ich ? Jeżeli zamierzał byś kupić gre to wymagane połączenie z netem nie stanowiło by dla Ciebie problemu.

michal2788

Ty człowieku kompletnie nie wiesz o czym piszesz. Posiadam 257 oryginalnych gier w tym tytuły tak stare/unikatowe że nigdy o nich nie słyszałeś + 240 gier z czasopism. Nie mam ŻADNEGO pirata. Wychowałem się na obu częściach Diablo, grałem w "jedynkę" w czasach gdy większość tu piszących sikało do nocnika. Diablo III też kupię oryginalne ale po wakacjach bo będę musiał równocześnie zrobić upgrade mojej karty graficznej bo moja obecna zintegrowana gry nie udźwignie. Swoje więc oskarżenia mnie o piractwo są żałosne. Jestem kolekcjonerem i patrzę na gry inaczej. Sytuacja jest tak dziwna (zabawna?straszna?) że najnowsze hity wymagające neta do wszystkiego będą miały krótszą żywotność niż te które go nie wymagają. Powtarzam raz jeszcze: nie wierzę w wieczność ani internetu ani Blizzarda (to drugie szybciej) i nie mam ŻADNEJ gwarancji że za 15-20 lat najdzie mnie nostalgia i zechcę odpalić Diablo III i będę miał zonka (a ja już tak mam że potrafię dziś z przyjemnością grać w starego Dooma albo Ultime Underworld - też maja dwudziestkę na karku). Blizzard oczywiście nie wziął tego pod uwage ani tego że nie wszyscy w laptopie maja neta i nie zawsze dostawca internetu ani też pogoda są łaskawe. Więc tego chędożonego singla mogli zrobić jak w dwójce, co za problem.

Iselor

Ze stałym połaczeniem z netem to epick Fail gram w Diablosa III od premiery i mega mnie frustruja liczne bugi a to nie da sie zalogowac bo serwery pełne a to bijesz sobie spokojnie monstra z lokacji i bagle "usunieto Cie z gry" bład 3007 gra potrafi zrywac połaczenie z serwerami przy natloku graczy nawet co 5. Osobiscie nie mialem nic przeciwko wymaganiu stalego polaczenia z netem wszak bylo to uzasadnione ( postacie i na singiel i na multi domy aukcyjne sprzedaz itemow) ale po tych licznych bugach mega mnie frustruje brak gry w trybie offline

ocenił(a) grę na 10
Iselor

A co mają powiedzieć użytkownicy wielkich MMO takich jak WoW? Którzy co miesiąc płacą abonament, inwestują w swojego bohatera również czas i nie mają (wg Ciebie) gwarancji że za 5-10 lat będą istniały serwery do tej gry i czy firma Blizzard będzie istniała. Wychodząc z takiego założenia granie w MMO jest równie uciążliwe co granie w Diablo 3 a jednak masie ludzi to nie przeszkadza.

michal2788

Nie chcę nic mówić, ale chyba nie jesteś tak naiwny, by uważać, że szybko tego nie złamią? To nie jest żadne zabezpieczenie antypirackie to jedynie utrudnienie życia uczciwym konsumentom, niestety jak zawsze.

Ryuki

Oj nie powiedział bym. Jeżeli chodzi o stałe połączenia z Netem, to złamanie zabezpieczeń trochę zajmuje. Weź pod uwagę Fable III albo Batmana Arkham Asylum. Przy pierwszych próbach dochodziło do tego, że gry się w ogóle nie odpalały albo zatrzymywały się w pewnym etapie.W Fable i Batmanie można było obejść system za pomocą scracowania i uruchomienia gry dzięki funkcji konta offline. W Diablo III takiej opcji nie ma co nakłada kolejne problemy. Już wielu użytkowników ze stron takich jak torrenty. org czy TnT Torrent stwierdziło, że na piracką wersję trójki przyjdzie trochę poczekać. Na zagranicznych jest to samo.

kamil10025

Nie pisałam, że będzie od razu ale i tak zostanie złamane jak zresztą zawsze ( nie potrzebnie stawiłam tam szybko )xD Problemem w takich zabezpieczeniach jest to co pisał Iselor nikt nie da ci gwarancji, że za parę, paręnaście lub parędziesiąt lat będziesz mógł się podpiąć do serweru. W tym wypadku pirat będzie miał swoje granie bez problemu a osoba z oryginałem albo da sobie spokój albo ściągnie cracka^^ Niestety producenci idąc w coraz durniejsze zabezpieczenia działają sobie bardziej na szkodę niż pożytek. Chociaż jak dotąd najgłupszym pomysłem było ograniczenie ilości instalacji^^ To wręcz krzyczało "ściągaj pirata".

Ryuki

Owszem, nie mamy gwarancji ale jakoś wątpię w to, aby nie dało się podłączyć. Poza tym wciągu tych parunastu lat technika tak pójdzie do przodu, że klasycznego Diablo mieć nie będziemy. Póki co cieszmy się tym co mamy, aczkolwiek nie przeczę, że cena za tę grę jest niebotycznie wysoka.

kamulec123

Kompletny niewypal, nie oplaca sie tego kupywac, a polski dubbing beznadziejny.