PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611080}
7,7 14 tys. ocen
7,7 10 1 13900
Diablo III
powrót do forum gry Diablo III

Zapewne wielu z was pomyśli, ze się czepiam, ale zmroziło mnie, gdy usłyszałem plotkę o znikających krótko po zabiciu ciałach potworów...
Niby taki detal ale nomen omen Diabeł tkwi w szczegółach ;) - czymze byłoby Diablo gdybysmy nie mogli udekorować podłoża krwią i stosami demoniego / nieumarłego scierwa ? Dlaczego ciała mają znikać kilka sekund po zabiciu ?
Pomijam już kwestię wymiany mikstur leczenia na świecące kuleczki wypadające z ciał***
Ale usuwanie ciał, które zawsze pełniły niezwykle istotną rolę ornamentacyjną to dla mnie policzek i nie wyobrazam sobie gry bez tego - taki ze mnie geek, trudno ;p. Chociaż od lat ufam Blizzardowi i dotąd mnie nie zawiódł te wszystkie "bajery" zapowiadane w D3 stopniowo zmuszają mnie do refleksji na temat kupienia tej gry (dotychczasowe gry Blizzarda mam wszystkie oryginalne oprócz WoW'ów i Starcrafta2).
Jeśli będzie ktoś grał w Beta czy jakieś Demówki, niech napisze słówko jak sprawa wygląda - warto czy nie ?

***Co, nawiasem mówiąc jest istnym debilizmem - jak wyglądałaby zatem walka z Durielem [odsyłam do "Diablo II"], który atakuje nas na zwarciu sam, bez zadnej "opstawy" w postaci słabych stworków ? skąd czerpalibysmy stracone punkty życia ?

Pozdrawiam.

ocenił(a) grę na 9
Bloodbane

Fakt, ale na przykładzie pojedynku a'la starcie z Durielem panowie z Blizzarda mogliby wprowadzić jakieś pomniejsze sługi przywoływane przez niego na bieżąco. Mimo to, nie jestem zwolennikiem zamiany potionów na owe kulki, ale też nie krytykuję - po prostu zobaczymy. ;) Również ufam, że Blizzard da radę, tak jak daje radę od lat i nie zawiedzie nas.
PS. I również uważam, że ciała potworów nie powinny znikać - to był urok, gdy wszędzie walały się te ścierwa pozabijane, bez tego nie będzie to to samo.

ocenił(a) grę na 8
Voytash89

Ja mysle, ze jednak pozostawią ciała. Zaś znikną dopiero gdy się zapewne wyjdzie z gry i wczyta save od nowa... chociaż też nie powinny znikać... ale z drugiej strony, ile by tych ścierw tam musiało leżeć :P

ocenił(a) grę na 8
Bloodbane

No, w becie już te ciała zostają i zalegają na ziemi. Przynajmniej u mnie. :)

Rejan22

Mi tylko jakieś 30 sekund leżą, a potem znikają :P

ocenił(a) grę na 8
BlackFaethon

Może była jakaś opcja, która to umożliwiała? Ja pamiętam zalegające zwłoki wszędzie