bo ja póki co skłaniam się ku łowcy demonów. umiejętności nie są dla mnie aż tak ważne, wolę żeby postać fajnie wyglądała:P
i dla tego jestem ogromnie wdzięczny Blizzardowi, że poszedł po rozum do głowy i udostępnił każdej klasie obie płcie postaci. nie wiem jak Wy ale ja nie lubię grać postacią odmiennej płci niż moja. nawet zbyt odmiennej aparycji.
w tej części już na starcie odpada dla mnie barb (steryd) mnich (łysol z brodą mikołaja?^^) znachor (tego wyglądu nawet nie wiedziałbym jak skomentować^^) zostaje mag i łowca demonów, obie postacie zdają się całkiem ciekawe, i na pewno obie z przyjemnością wypróbuję.
chociaż czekam już niecierpliwie na rozszerzenie a w nim ze 2 nowe klasy;P bo magiem czy strzelcem pograć pogram, ale jednak preferuję broń białą - i dla tego ucieszy mnie pojawienie się czegoś w rodzaju paladyna z jedynki albo jakiejś wariacji w temacie ninja (lekko opancerzony, broń biała jednoręczna albo dwie na raz i stawianie na mobilność i uniki a nie na kosmiczne ilości armoru/życia)
ankietę taką chętnie bym dodał ale nie wiem nawet czy na tym portalu się da, ale jak już się ktoś wypowie głosy można policzyć ręcznie:P
Na początku myślałam, że będę grać demon hunterem i mnichem, ale beta mnie położyła na łopatki.... Dokoksiłam do 13-tki wszystkie postaci i nie mam już bladego pojęcia, czym gra mi się najlepiej T_T Ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu barbarzyńca totalnie wymiata :3 już się nie mogę doczekać wydania pełnej gry :'C
Ja się nie mogę do końca zdecydować. Dopiero dziś dane mi było dłużej pograć, bo wczoraj nie miałem czasu, i przeszedłem betę tylko Wizardem. Fajna postać z ciekawymi skillami, ale prawdopodobnie(jeśli przysiądę do niej drugi raz) skupię się na Witch Doctorze, bo gameplay maga(przynajmniej w tym przedziale levelowym) jest nieco nudnawy, zwłaszcza jak się będzie grało z drugą osobą.
Tak jak i Ty chciałbym, żeby wprowadzili paladyna tudzież wojaka mniej nastawionego w zmienianie się w super sajanina jak Barbarian. Bo w jedynkę właśnie wojem grałem. Dwójkę zacząłem i odłożyłem po chwili, bo całkowicie brakowało jej ciężkiego klimatu jedynki. Na szczęście to, co widzieliśmy w becie było mu bliższe, choć niechętnie patrzyłem na duchy grabarzy i wielkich "unburied". Gdzie są ci bossowie wykrzykujący "aah, fresh meat..!" siedząc w zbryzganej krwią i kawałkami ciał sali.. No i mam nadzieję znowu spotkać koziogłowych.
A i jeszcze jedno.. nie wiem jak jest z głosami innych bohaterów, ale Wizard nieco za bardzo przypomina blood elfy z WoWa. Może Witch Doctor będzie brzmiał jak trolle? :X Ciekawi mnie jak to będzie wyglądać, jak pokrzywiony dzikus z buszu z parkinsonem(jego ręka..!) będzie ratował świat.
Mnie DH zniechęcił, spodziewałem się czegoś lepszego, tym bardziej że w dwójce lubiłem amazonką na łuki grać.
Witch Doctor - to jest to.
Zacznę od tego, że Blizzard tym razem naprawdę się postarał. Każda postać ma swoje atuty i kusi ciekawym gameplayem. Mnich jest ultra dynamiczny i wymierza błyskawiczne ciosy, Barbarzyńca jak uderza, to ziemia się trzęsie i trupy latają naokoło, Wizard zatrzymuje czas i używa promieni laserowych, demon hunter ma dwa zasoby energii a seria strzał faktycznie zasypuje cały ekran, no i Witch Doctor - którym zacznę grę jak tylko uda mi się kupić egzemplarz - który posiada bardzo dużo skilli potrafiących kontrolować pole walki, zombie dogs, szarańcza i te voodoo klimaty. Ma się wrażenie, że trolle z wow'a zostały ściągnięte do tej gry, zwłaszcza jak się patrzy na te fantastyczne animacje i odgłosy (przynajmniej jakie facet emituje :P).
Wybór był trudny, ja zawsze zaczynałam wszystkie gry od postaci maga, ale tym razem postanowiłam zrobić wyjątek i zacząć od czegoś bardzo egzotycznego. Od razu dodam, że bardzo nie pasował mi gameplay nekromanty był dla mnie za bardzo pasywny, Witch Doctor z kolei jest dużo bardziej aktywny na polu walki, a jego sługusy nie odwalają za niego całej roboty, a nawet i bez nich jest groźnym przeciwnikiem (Ja jednak wezmę psy + sacrifice :P) . Ponadto WD posiada masę groteskowych umiejętności, są obrzydliwe czasami i w tym tkwi cały jego urok :D
No i pojawia się problem z altem. Bo jak już napisałam, dla mnie wszystkie postacie są ekscytujące, pomysłowe i dają tchnienie świeżego powietrza. Uważam, że bardzo dobrze zrobili dodając nowe klasy (prócz barba- szkoda, że to nie ten sam z d2 -_- ).
I naprawdę niski ukłon z mojej strony, bo jestem pewna, że wypróbuję każdą postać tym razem :)
najpierw barbarzyńcą,później szamanem bo to chyba najciekawsza postać w tej części...a później resztą :-)
Czarodziejem, spodobał mi się sposób w jakim się bedzie nim grało no i nie ma mojego paladyna wiec musze znalezc cos nowego.
Co prawda nigdy nie miałem styczności z serią "Diablo", a co jeszcze więcej, nie cierpie hack'n'slashów, ale jesli kiedykolwiek zagram w "Diablo III" to na pewno będzie to barbarzyńca (ew. jakis paladyn, ale chyba nie ma takiej opcji).
Po prostu w kazdym rpg preferuje postacie potrafiące machac mieczem / toporem, niecierpię magii czy jakichś innych zabobonów.