PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611080}
7,7 14 tys. ocen
7,7 10 1 13900
Diablo III
powrót do forum gry Diablo III

bo ja póki co skłaniam się ku łowcy demonów. umiejętności nie są dla mnie aż tak ważne, wolę żeby postać fajnie wyglądała:P
i dla tego jestem ogromnie wdzięczny Blizzardowi, że poszedł po rozum do głowy i udostępnił każdej klasie obie płcie postaci. nie wiem jak Wy ale ja nie lubię grać postacią odmiennej płci niż moja. nawet zbyt odmiennej aparycji.
w tej części już na starcie odpada dla mnie barb (steryd) mnich (łysol z brodą mikołaja?^^) znachor (tego wyglądu nawet nie wiedziałbym jak skomentować^^) zostaje mag i łowca demonów, obie postacie zdają się całkiem ciekawe, i na pewno obie z przyjemnością wypróbuję.

chociaż czekam już niecierpliwie na rozszerzenie a w nim ze 2 nowe klasy;P bo magiem czy strzelcem pograć pogram, ale jednak preferuję broń białą - i dla tego ucieszy mnie pojawienie się czegoś w rodzaju paladyna z jedynki albo jakiejś wariacji w temacie ninja (lekko opancerzony, broń biała jednoręczna albo dwie na raz i stawianie na mobilność i uniki a nie na kosmiczne ilości armoru/życia)

ankietę taką chętnie bym dodał ale nie wiem nawet czy na tym portalu się da, ale jak już się ktoś wypowie głosy można policzyć ręcznie:P

demon hunter :D

rivacra

zawsze mi się najlepiej dystansową postacią chodziło.

ocenił(a) grę na 10

Na początku myślałam, że będę grać demon hunterem i mnichem, ale beta mnie położyła na łopatki.... Dokoksiłam do 13-tki wszystkie postaci i nie mam już bladego pojęcia, czym gra mi się najlepiej T_T Ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu barbarzyńca totalnie wymiata :3 już się nie mogę doczekać wydania pełnej gry :'C

ocenił(a) grę na 8

Ja się nie mogę do końca zdecydować. Dopiero dziś dane mi było dłużej pograć, bo wczoraj nie miałem czasu, i przeszedłem betę tylko Wizardem. Fajna postać z ciekawymi skillami, ale prawdopodobnie(jeśli przysiądę do niej drugi raz) skupię się na Witch Doctorze, bo gameplay maga(przynajmniej w tym przedziale levelowym) jest nieco nudnawy, zwłaszcza jak się będzie grało z drugą osobą.

Tak jak i Ty chciałbym, żeby wprowadzili paladyna tudzież wojaka mniej nastawionego w zmienianie się w super sajanina jak Barbarian. Bo w jedynkę właśnie wojem grałem. Dwójkę zacząłem i odłożyłem po chwili, bo całkowicie brakowało jej ciężkiego klimatu jedynki. Na szczęście to, co widzieliśmy w becie było mu bliższe, choć niechętnie patrzyłem na duchy grabarzy i wielkich "unburied". Gdzie są ci bossowie wykrzykujący "aah, fresh meat..!" siedząc w zbryzganej krwią i kawałkami ciał sali.. No i mam nadzieję znowu spotkać koziogłowych.

A i jeszcze jedno.. nie wiem jak jest z głosami innych bohaterów, ale Wizard nieco za bardzo przypomina blood elfy z WoWa. Może Witch Doctor będzie brzmiał jak trolle? :X Ciekawi mnie jak to będzie wyglądać, jak pokrzywiony dzikus z buszu z parkinsonem(jego ręka..!) będzie ratował świat.

Rejan22

Każda postać wymiata

użytkownik usunięty
patrykxd0796

Dokładnie, każda wymiata. Ale jeżeli mam wybierać to Wizard bądź Barbarian

Mnie DH zniechęcił, spodziewałem się czegoś lepszego, tym bardziej że w dwójce lubiłem amazonką na łuki grać.
Witch Doctor - to jest to.

Witch Doktor , pewnie dlatego że mam sentyment do Nekromanty a WD jest podobną klasą :)

ocenił(a) grę na 8

Zacznę od tego, że Blizzard tym razem naprawdę się postarał. Każda postać ma swoje atuty i kusi ciekawym gameplayem. Mnich jest ultra dynamiczny i wymierza błyskawiczne ciosy, Barbarzyńca jak uderza, to ziemia się trzęsie i trupy latają naokoło, Wizard zatrzymuje czas i używa promieni laserowych, demon hunter ma dwa zasoby energii a seria strzał faktycznie zasypuje cały ekran, no i Witch Doctor - którym zacznę grę jak tylko uda mi się kupić egzemplarz - który posiada bardzo dużo skilli potrafiących kontrolować pole walki, zombie dogs, szarańcza i te voodoo klimaty. Ma się wrażenie, że trolle z wow'a zostały ściągnięte do tej gry, zwłaszcza jak się patrzy na te fantastyczne animacje i odgłosy (przynajmniej jakie facet emituje :P).

Wybór był trudny, ja zawsze zaczynałam wszystkie gry od postaci maga, ale tym razem postanowiłam zrobić wyjątek i zacząć od czegoś bardzo egzotycznego. Od razu dodam, że bardzo nie pasował mi gameplay nekromanty był dla mnie za bardzo pasywny, Witch Doctor z kolei jest dużo bardziej aktywny na polu walki, a jego sługusy nie odwalają za niego całej roboty, a nawet i bez nich jest groźnym przeciwnikiem (Ja jednak wezmę psy + sacrifice :P) . Ponadto WD posiada masę groteskowych umiejętności, są obrzydliwe czasami i w tym tkwi cały jego urok :D

No i pojawia się problem z altem. Bo jak już napisałam, dla mnie wszystkie postacie są ekscytujące, pomysłowe i dają tchnienie świeżego powietrza. Uważam, że bardzo dobrze zrobili dodając nowe klasy (prócz barba- szkoda, że to nie ten sam z d2 -_- ).
I naprawdę niski ukłon z mojej strony, bo jestem pewna, że wypróbuję każdą postać tym razem :)

Ja sądze, że zagram Wizardem lub Mnichem. Ale chyba najpierw Wizardem ;)

Oczywiście, że Wizard! Tylko i wyłącznie. Jak zawsze.

FAJNIE WYGLĄDAŁA ? powodzenia w grze ....

najpierw barbarzyńcą,później szamanem bo to chyba najciekawsza postać w tej części...a później resztą :-)

ocenił(a) grę na 7

Mnich! Podoba mi się jego dynamika postaci.

Loco_

Czarodziejem, spodobał mi się sposób w jakim się bedzie nim grało no i nie ma mojego paladyna wiec musze znalezc cos nowego.

duzy rzeznicki i silny barbarian!!!!!!

ocenił(a) grę na 2

Zastanawiam się między mnichem a demonhunterem. Witchdoctor tez brzmi ciekawie.

Co prawda nigdy nie miałem styczności z serią "Diablo", a co jeszcze więcej, nie cierpie hack'n'slashów, ale jesli kiedykolwiek zagram w "Diablo III" to na pewno będzie to barbarzyńca (ew. jakis paladyn, ale chyba nie ma takiej opcji).

Po prostu w kazdym rpg preferuje postacie potrafiące machac mieczem / toporem, niecierpię magii czy jakichś innych zabobonów.