PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=628169}
8,0 9,1 tys. ocen
8,0 10 1 9060
Dishonored
powrót do forum gry Dishonored

Witam. Na pewno kupię Dishonored i z niecierpliwością czekam premiery trzeciego Bioshocka,więc zastanawiam się,która z tych gier okaże się lepsza,bo klimatycznie będą podobne. Cieszy mnie przesunięcie premiery Bioshock:Infinite,gdyż spokojnie można skończyć Dishonored i 'na chłodno' zacząć drugi wspomniany tytuł. Waszym zdaniem kto w tej konfrontacji wypadnie lepiej?

ocenił(a) grę na 8
ali_g77

http://www.youtube.com/watch?v=yeZrLpO-RcQ&feature=related

ocenił(a) grę na 9
ali_g77

Dishonored zapowiada się na prawdę ciekawie. Nie mogę niestety powiedzieć o trzeciej części Bioshock i dodać muszę, że jestem ogromnym fanem serii. Ukończyłem obie części dwukrotnie :D Dishonored chyba wychodzi wcześniej, więc jeśli zawiedzie zawsze można wrócić do Rapture... latającego Rapture (lol).

ocenił(a) grę na 8
Zemadar

Tak,Dishonored wychodzi wcześniej (12.10.2012),więc jeśli zawiedzie to nie wrócisz do "latającego Rapture",tylko będziesz musiał na niego poczekać do 26.02.2013 (btw nazwa miasta,to Columbia). Wracając do Dishonored,to z opisów wynika,że każdą misję można przejść w dowolny sposób,więc zapowiada się bardzo ciekawie. Jak na razie jedyna rzecz,która razi w pokazanych gameplayach to ta,że podczas otwierania drzwi,okien,szafek,etc otwierają się one samoczynnie a nie widać rąk bohatera,które ciągną za klamkę (mały szczegół,ale dla mnie ważny),oraz to że w trakcie misji widać,że np. w jednej komnacie jest wymiana ognia i walczymy z przeciwnikami a gdy wchodzimy do kolejnej,to strażnicy stoją niewzruszeni zdając się nie reagować na odgłosy walki w pokoju obok. Do poprawki! (Gra znajduje się w ofercie Steam,więc dodatkowo mnie to cieszy,gdyż jestem zwolennikiem tej platformy...)

ocenił(a) grę na 9
ali_g77

Zgaduje, że masz jeszcze wakacje :D

ocenił(a) grę na 8
Zemadar

Wakacje?! Wakacje miałem kilkanaście lat temu,gdy chodziłem do szkoły :-D Nie tylko nastolatki grają ;-)

ocenił(a) grę na 8
ali_g77

2 zupełnie różne gry. To taj jak porównywać THIEF-a z BIOSHOCK-iem pierwszym

ali_g77

właśnie mi się ściąga więc dzisiaj pogram i dam znać co i jak. jestem fanem bioshock i bioshock 2 i myśle że dishonored da rade i wydaje mi się że da rade bardziej niż infinity.bioshock to rapture a nie jakieś chmurki. nie umiem się przekonać do tego pomysłu. może w bioshock 3 na nowej generacji będzie znowu rapture? dam znać czy opłaca się kupować. pozdro

ocenił(a) grę na 9
ali_g77

Dishonored na pewno wart poświęcenia tych kilkunastu godzin (na hard ok 15, nie idąc na "pałę"). Klimat świetny, dopracowana fabuła i niezła muzyka sprawia, że bardzo wciąga. Klimaty z bioshocka i muzyka na dźwięk której aż ciarki przechodziły po ciele pozostawia jednak pewien niedosyt i teraz z jeszcze większą niecierpliwością czekam na Bioshock: Infinite

ocenił(a) grę na 9
Zemadar

jestem w mniej więcej 2/5 gry i muszę powiedzieć, że gameplay i nieliniowy charakter gry to zdecydowanie jej najmocniejsze punkty. Co mnie niestety rozczarowało to miałki scenariusz (dialogi, postaci, lina fabularna - nie są złe, ale oczekiwałem czegoś dużo lepszego, zapadającego w pamięć) i zasadniczy brak muzyki. Kocham soundtracki z gier, ale Dishonored w tym aspekcie nie ma nic ciekawego do zaoferowania. Niemniej jest to gra absolutnie warta uwagi.

ocenił(a) grę na 6
Revan_7

wczoraj zasiadłem do dishonored fabuła klasa sama w sobie natomiast grafika jakoś nie powala grając ostatnio w max payna czy battlefield 3 człowiek się rozpieścił :P

Maverick0069

No grafika faktycznie jakaś cudowna nie jest. Ale niejednokrotnie, oświetlenie czy promienie słoneczne zmuszały mnie do zatrzymania się by chociaż an chwile rzucić okiem.

Revan_7

jak dla mnie to jest to taki misz masz bioshocka, half lifa i skyrim. gra się świetnie 8/10

ocenił(a) grę na 8
Zemadar

Tak długo czekałem na tę premierę a teraz jestem za granicą w delegacji i pogram dopiero w połowie grudnia... :-(
Pzdr.