Grałem w 1 część i 2 obie są mega świetne mało ludzi w to grało ale kto grał ten wie strażniku lochu xD
Również grałem w obie części, w 1 grałem 5-6 lat temu i doszedłem do 1/3, jakieś pół roku temu wróciłem do niej i za jednym tchem przeszedłem całość, jest to jedna z moich ulubionych gier, od razu wziąłem się za 2 część i po 15 minutach ją wyłączyłem... kompletnie do mnie nie trafia, jest straszna, wszystko mi się nie podobało dałem 2/10 tylko ze względu na sentyment do jedynki... Nie wiem jak mogli zepsuć taką grę ;(
Szczególnie rozwalił mnie tekst, jaki o 2 w nocy się pojawia ;D Niestety nie pamiętam jak to dokładnie szło ;]
" Jako zasłużony nocny marek dostajesz dostęp do tajnego kodu: IDŹ SPAĆ! "
A poza tym gierka fenomenalna i jedynka i dwójka pomyśleć ze grałem w te gierki na pentiumie 200mhz mimo lagów i tak cisnąłem bohaterów lawinom moich stworów:D Gierkę znam dokładnie na wylot przeszedłem wielokrotnie i po latach nadal wracam do niej często:)
Taak: "IDŹ SPAĆ! Wpisuj z alt-em." ;D To mnie totalnie rozwaliło, bo gdy dla jaj wpisałem - komputer się wyłączył ;D I poszedłem spać ;D
"nawet najbardziej zasłużony strażnik musi kiedyś ułożyć się w swym leżu" - nie pamiętam, czy to o 1:00 czy o 2:00 dało się słyszeć. A północne "minęła godzina wiedźm- rzucamy klątwy za pół ceny" dało mi do myślenia- i szukałem wtedy panicznie menu z klątwami :DDD
No to fakt teksty powalają. To największy urok tej gry poza samym pomysłem na ciekawą strategię.