PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608244}
8,5 2,7 tys. ocen
8,5 10 1 2719
Dungeon Keeper 2
powrót do forum gry Dungeon Keeper 2

Apropos keepera 8 lutego jest premiera podobnej gry. DUNGEONS prezentuje się ciekawie
ale podajże tylko wizualnie podobna jest do keepera. Radzę zapoznać się z filmikami na yt
prezentującymi grę. I proszę o opinie.

sk8ciuk

Ooooo już idę kupić w takim razie na allegro - nawet nie wiedziałem że będzie kontynuacja :)

ocenił(a) grę na 10
sk8ciuk

bardzo podobna, ale to nie kontynuacja. na pewno wielu fanów DK2 tę grę polubi, ale mnie jakoś nie przypadła do gustu ;)

użytkownik usunięty
sk8ciuk

Grałem - niestety fani keepera będą zawiedzeni gdyż ta gra w ogóle nie utrzymała klimatu DK1. Już DK2 pozostawiało sporo do życzenia choć w dalszym ciągu można było rozrabiać w lochu, natomiast DUNGEONS ma zupełnie inną formę rozgrywki, rwane misje i mnóstwo bezsensownych rozwiązań...gra stworzona na siłę - nie dorasta do pięt DK1. Proponuję odświeżyć DK - Deeper Dungeons, świetny dodatek ale tylko dla wymiataczy w DK. Póki co nie ma gry oddającej klimat DK i mającej podobną grywalność. Pozdrawiam

ocenił(a) grę na 9
sk8ciuk

gram w Dungeons- które DK 2 bije na głowę... efektami wizualnymi, poza tym mam wrażenie, jakby to był pierwowzór DK i DK2- choć gra się miło, czekając niecierpliwie na DK3- jeśli kiedykolwiek nadejdzie. Ponoć były prowadzone prace nad Dungeon Keeper Online... ale nie wiem, na czym stanęły.

ja chcę DK3- to mój MROCZNY obiekt pożądania! ]:->

ocenił(a) grę na 6
sk8ciuk

jedyne co może konkurować z DK1...chociaż nie, nie może ;] Niemniej bardzo podobną grą jeśli chodzi o styl rozgrywki i humor jest Evil Genius. Dużo bardziej skomplikowana, co należy policzyć in plus