PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=725138}
7,2 10  ocen
7,2 10 1 10
F-22 Lightning II
powrót do forum gry F-22 Lightning II

Ogólnie

ocenił(a) grę na 6

Jako że zamieszczony poniżej opis nie spełnia standardów Filmweba, zamieszczam go jako
post dla ciekawych.

Zgodnie z tytułem program poświęcony jest samolotowi myśliwskiemu V (IV) generacji
Lockheed Martin F-22 Raptor. Kampania nie jest dynamiczna i składa się z kolejnych, raczej
standardowych misji. W pamięci zapada jedynie bitwa z udziałem ponad 100 maszyn albo
eskorta Air Force One.Produkcja jest przeciętnym symulatorem, nawet jak na czasy, w
których została wydana, kierując się bardziej w stronę gier typu "arcade".

Wbrew cyfrze "II" w tytule, jest to pierwszy symulator studia NovaLogic z serii F-22.
Oznaczenie "II" odnosi się bowiem do nazwy kodowej samolotu, która przez studio została
przyjęta na podstawie nieoficjalnych źródeł. Nie można zapomnieć, że w czasie tworzenia
symulatora, F-22 był faktycznie nadal prototypem, dlatego sądzono, że samolot ten przyjmie
nazwę Lightning jako duchowy następca Lockheed P-38 Lightning. Tak się jednak nie stało, a
F-22 został ochrzczony jako "Raptor". Co ciekawe oznaczenie "Lightning" zostało w końcu
nadane, ale innej maszynie - Lockheed Martin F-35 Lightning II.

prosia_cek

W tej serii gier Novalogic ukazal sie tez symulator F-16 i MiG-29 (kompatybilne sieciowo) i kojarzy mi sie tez Lightning 3 (choc moge sie mylic)