PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=612830}
7,7 6,3 tys. ocen
7,7 10 1 6294
FIFA 12
powrót do forum gry FIFA 12

EA sports zrobił milowy krok poprzez fifę 2010 ale juz 2011 lepsza była głównie o grafikę natomiast podpadła i to bardzo posiadaczom "pecetów" gdyż triki, zwody i efektowne strzały możliwe są już tylko na padzie:/ do tego dochodzi moim zdaniem uchybienie niegodne EA: brak odgwizdywanych rąk:/ sztucznie rozwiązana kwestia przywileju korzyści i jedno małe kłamstewko w postaci możliwości grania bramkarzem w trybie kariery. W każdym razie nie na PC..... więc jeśli EA nie poprawi znacznie kwestii technicznych zamiast rasować jedynie grafikę to bardzo straci w moich oczach.

ocenił(a) grę na 6

Według mnie PES jest duzo lepszy, co prawda ma pare wad, ale jest lepszy.

ocenił(a) grę na 6

Chociaż słyszałem, że fifa jest pewnego rodzaju "dwuletnicą" chodzi o to, że w 1 rokujest tworzona gra w 2 tylko ulepszana. FIFA 12 ma byc początkiem wczesniej wspomnianej "dwuletnicy".

użytkownik usunięty
apuss

EA chyba wyznaje zasadę " jeżeli coś jest dobre, i dobrze się sprzedaje - nie warto tego w zbyt dużym stopniu poprawiać, bo można popsuć" . Także w tym roku FIFA dostanie podrasowaną grafikę i silnik odpowiedzialny za fizykę kontaktu zawodników, będzie też wolniejsza z tego, co widziałem na gameplayach. Osobiście bardziej cenię PES-a, ale lubię też FIFĘ. PES idzie w stronę radosnej zabawy i szybkich, efektownych akcji - FIFA z kolei na wolne, mozolne konstruowanie akcji, za to bardziej realistyczne. Co będzie lepsze ? Zobaczymy

ocenił(a) grę na 6

KONAMI co roku pracuje nad inteligencją zawodnikow... FIFA w tym przypadku no cóż została w tyle.
jesli grasz, mozesz zauwazyc ze PES jest duzo trudniejszy, nie tylko ja tak uwazam

użytkownik usunięty
apuss

No zgadzam się, w PESie na Top Player wygrać różnicą kilku bramek jest ciężko, a w FIFIE ...no z całym szacunkiem, ale nie miałem z tym problemu w Fifie 11, a i bardzo podobne to gole były, więc faktycznie obrona i ogólna inteligencja zawodników nie jest najwyższa. Mimo wszystko czekam na FIFE 12 i PESA 2012 równie mocno

użytkownik usunięty

Zagrania ręką były w 11 w wersji na konsole, można je na szczęście wyłączyć. Obecnie Fifa 11 na PC, to odpowiednik 10 z konsoli. W tym roku PC-towcy nareszcie dostaną taką samą wersje jak PS3/X360.

A co do tricków.. ja sobie nie wyobrażam grać w FIFE (czy też PESa) na klawiaturze...

ocenił(a) grę na 6

klawiatura w grach futbolowych to przeszłość

ocenił(a) grę na 8
apuss

Gram w każdą część od 1999 i na każdej grałem na klawiaturze. Nie mam zamiaru się przerzucać. :)

ocenił(a) grę na 6
wajdzik23

nie uzywasz zapewne tricków... uwazam ze na padzie masz duzo wieksza kontrole nad zawodnikiem... PES to gra tylko i wylacznie na pada nie wyobrazam sobie grac na klawiaturze

apuss

E tam da się grać na klawie, choć jak dobrze wspomniałeś pad pozwala kontrolować zawodnika w bardziej efektywny i efektowny sposób, ale jak ktoś chce sobie pograć to i klawiatura starczy;)

ocenił(a) grę na 10

Powiem Wam że Fifa 12 o głowę przebija PES-a 12 i poprzednie wersje Fify i PES-a. grałem już w te dwie gry co prawda w demo ale grałem. Zajebiste tricki można robić na PAD-zie. Twórcy Fify 12 bardzo się postarali i zrobili ogromny krok w przód ;) Oczywiście to tylko moje zdanie i ktoś może się nie zgadzać.

użytkownik usunięty

Dziś premiera i zamierzam podtrzymać tradycję zapoczątkowaną w 1997 roku poprzez zakup fifki:P zobaczymy czy faktycznie zrobili kawał dobrej gierki:) oby było tak jak pisze CKM27:) co do rywalizacji z PESem to moim zdaniem fifa wypada lepiej gdyż PES jest dla naprawdę maniaków piłkarskich ze względu na mnogość kombinacji i trudność gry. Żeby podać dobrze piłkę trzeba wykonać szereg kliknięć w odpowiednim czasie:P (z przymrużeniem oka;) a fifę starczy odpalić zaprosić qmpla, kupić piwko i szpilać:D z czasem nawet komentatorzy choć ciągle odgrzewani zaczynają śmieszyć:) Także życzę wszystkim pozytywnych wrażeń i odczucia że ta "stówka" nie poszła na marne;) Pozdrawiam