Grałem na Xboxie360. Totalnie zepsuty gameplay sprawił, że grę sprzedałem po 5ciu dniach grania. Porażka absolutna. Impact Engine nawet fajny, ale ma błędy, które wypatrzyli już gracze w demo. CPU jest super dokładny, a co gorsza to oszukuje! A jak? Otóż ma on dokładnie taki sam timing kiwania i tricków co nasz przycisk odpowiadający za odebranie piłki. I tak jesteśmy ośmieszani przez CPU, który bez problemu dochodzi do naszej bramki i strzela nam gola. Sytuacja szczególnie widoczna na powtórkach od trzeciego poziomu trudności. Strzały to jakaś pomyłka. Piłka praktycznie nie rotuje, sztucznie się zachowuje. Na manualnych ustawieniach piłkarze potrafią przestrzelać na pustą bramkę nawet 5 metrów od bramki. CPU na wysokich poziomach trudności praktycznie nie popełnia błędów. Losowość wydarzeń na boisku ciut lepsza niż w FIFA 11, ale pod tym względem porównując do serii PES od Konami FIFA jest kilometr do tyłu. Grałem w FIFĘ od wersji 08 do 12. Im dalej tym gorzej. EA nie potrafi nic już zrobić, wymyślić. Impact Engine praktycznie nic nie wniósł do gry. Defensywę zaliczam na plus, ale też jest trochę niedopracowana. Mecze są schematyczne jak nie wiem. Podanie na dobieg do napastnika i bieg sam na sam na bramkę. I tak non stop. Nudno, zero magii, po dwóch meczach chciałem wyłączać grę. Bramkarze nadal nie radzą sobie ze strzałami po ziemi. W sytuacji sam na sam są już znacznie lepsi i to największy plus tej FIFY.