PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=612830}
7,7 6,3 tys. ocen
7,7 10 1 6286
FIFA 12
powrót do forum gry FIFA 12

Pierwsze spotkanie z FIFĄ

użytkownik usunięty

Nie jestem fanem FIFY, ale fanboyem PESa również nie i w tym rok zakupiłem FIFE 12 na PC.
PLUSY:
- Na pewno licencje, praktycznie wszystkie liczące się ligi plus reprezentacje i w miarę aktualne składy.
- Całkiem fajne odwzorowanie ruchów piłkarzy
- Zachowanie bramkarzy, szczególnie przy rzutach karnych fajnie "tańczą" co niektórzy i miłe to dla oka było
MINUSY:
- Tactical Defence to jakaś kpina. To takie krycie zawodnika dwa metry od zawodnika, myślałem, że piłkarze walczą w większości bark w bark - a tu nawet nie da się zbliżyć do zawodnika na więcej niż metr
- Twarze piłkarzy wyglądają jak z PESa 5-tki co najwyżej - totalna porażka, czy graficy EA nie potrafią odwzorować twarzy z większą dokładnością ? Niektórych nie mogłem poznać po wpatrywaniu się nawet przez kilka minut, dopiero po nazwiskach na koszulce domyśliłem się kto to.
- Strzały. Nie wiem czy żeby strzelić wyżej niż na 3 cm w górę trzeba użyć jakiegoś dodatkowego przycisku ? Bo każdy strzał wychodził mi po ziemi, nawet dośc mocny, a druga sprawa to taka, ze każdy gol wygląda podobnie.
- Kamera. Kamerą strasznie szarpie, nie chodzi płynnie i oczy od tego bolą
- Głowy piłkarzy wyglądają jak doklejone
- Pasek strzału czy podania ładuje się zbyt wolno, gdy mam okazję strzelić to pasek ładuje się tyle, że obrońca zdąży wybić mi piłkę spod nóg.
- Skrzydła. Piłkarze na skrzydłach nawet nie kwapią się, by wyjść czy uciec , więc nie ma opcji by zrobić szybką akcję oskrzydlającą, więc jedyne wyjście to mozolne konstruowanie akcji środkiem, a przejście przez obronę graniczy z cudem, a jak już, to bramkarz broni każdy strzał przy sam na sam
- Ustawienia taktyki. Strasznie wolno i niedokładnie ustawia się gdzie i na jakiej pozycji ma grać zawodnik.
To mniej więcej tyle, gram od premiery, to już z tydzień będzie i jeśli ktoś mi powie, że FIFA jest lepsza niż PES, to wyśmieję go, bo dla mnie jako fana piłki kopanej większą frajdę sprawia PES - szybka akcja, Ronaldo wygląda jak Ronaldo, a nie jak jego podróbka, w kilka sekund ustawisz to co chcesz, AI bije to z FIFY o 3 długości and many more...

Tactical Defence można zmienić w ustawieniach, strzał w górę to STRZAŁ+R1 albo STRZAŁ+L2, Kamere też możesz sobie edytować, ładowanie paska również, i wychodzenie na pozycję również.

Polecam- Fifa bez majstrowania w ustawieniach jest średnia, ale po kilku zmianach, ustawieniu gry pod siebie to jest to fantastyczna gra.